Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Ἡ καρδιά πού οἰκτιρεῖ τούς ἄλλους θά οἰκτιρηθεῖ, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 ΚΗΡΥΓΜΑ_199. Η καρδιά που οικτιρεί τους άλλους θα οικτιρηθεί, Άγιου Μάρκου Ασκητού, Τα 200 κεφάλαια περί του πνευματικού νόμου, Φιλοκαλία τόμος Α', 26-12-2021, Αρχιμ. Σάββα Αγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

«Τῷ Παντάνακτος ἐξεφαύλισαν πόθῳ...», Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, Ἁρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ_«Τῷ Παντάνακτος ἐξεφαύλισαν πόθῳ...», Ἁγ. Νικοδήμου Ἁγιορείτου, Ἑρμηνεία στόν Ἰαμβικό κανόνα τῆς Χριστοῦ Γεννήσεως ( Εἱρμός καί α΄ τροπάριο ζ΄ ὠδῆς-α΄ καί β΄τροπάριο θ΄ ὠδῆς), 26-12-2021, Ἁρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Ἀπάντηση στήν βλασφημία τοῦ Μόσιαλου ἀπό τόν Σεβασμιότατο Κυθήρων Σεραφείμ

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΝ, 26 Δεκεμβρίου 2021, ὥρα 5 μ.μ., Ἀκολουθία Ἑσπερινοῦ μετά τῆς Ἱερᾶς Παρακλήσεως εἰς τήν Παναγίαν Μυρτιδιωτίσσαν, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ.Σεραφείμ εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χριστοῦ Χώρας – Κυθήρων.

Πηγή: @Ιερός Ναός Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ- ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 27-12-2021

https://youtu.be/C18hPz1Qw1I
Συν Θεω ζωντανή μετάδοση τώρα: ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ- ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 27-12-2021

Πνευματικοί λόγοι γέροντα Ἐφραίμ (Σκήτη Ἁγίου Ἀνδρέα)

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΊ ΛΌΓΟΙ ΓΈΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΊΜ ΣΚΉΤΗ ΑΓΊΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.

Πρέπει να δοξάζουμε το Χριστό μας μύριες φορές, που αξιωθήκαμε του Ορθοδόξου Βαπτίσματος. Μας ανοίχτηκε η θύρα του Θείου Ελέους, χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς να το αξίζουμε ο Πατέρας μας είναι Βασιλιάς και εμείς πριγκιπόπουλα. Είναι σαν να γεννηθήκαμε σε Βασιλικά ανάκτορα και μάλιστα στα μεγαλύτερα ανάκτορα του κόσμου και του ουρανού. Τέτοια Χάρη μας αξίωσε ο Χριστός μας εδώ στη γη!
Διότι θα μπορούσαμε να γεννηθούμε Μουσουλμάνοι, Ινδουϊστές ή Παππικοί... Βέβαια για να σωθούμε, πρέπει να αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε τη Χάρη του Βαπτίσματος.

Όταν σκεφτόμαστε πονηρά για τους άλλους, είτε αυτό είναι αληθινό, είτε είναι ψεύτικο, βλάπτουμε πολύ τον εαυτόν μας! Όταν βάζω κακό λογισμό για τον άλλον, είναι σαν να βάζω στο μάτι μου που πονάει, ασβέστη.
Όταν όμως ο άνθρωπος πάψει να έχει πονηρούς και βλαβερούς λογισμούς για τους άλλους και έχει καλή γνώμη για τους άλλους, άσχετα αν αυτό είναι αληθινό ή ψεύτικο, τότε ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται στην εν Χριστώ ειρήνη. Αν αυτό γίνει από όλους τους ανθρώπους, τότε θα πετύχουμε την πραγματική ειρήνη στον κόσμο και όχι την ειρήνη που βλέπουμε σήμερα, τα μεν όπλα να έχουν σιγήσει, αλλά ταυτόχρονα οι άνθρωποι να μην μιλιούνται, να μην συνεργάζονται και να μην αγαπιούνται μεταξύ τους...

Συγχώρηση


Πρόσεξε τα λόγια της Γραφής: «Μη νικώ υπό του κακού, αλλά νίκα εν τω αγαθώ το κακόν».

Όταν σου φέρονται άσχημα, με καχυποψία ή φθόνο ή περιφρόνηση ή κακία, ποτέ μην πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα. Εσύ πλήρωσε με την αγάπη, την πραότητα, την καλοσύνη, την ανεξικακία, την επιείκεια.

Αν όμως αντιδράσεις όπως και εκείνος που σε αδικεί, τότε θα είσαι ο μεγάλος ηττημένος και δίκαια θα ακούσης το «ιατρέ, θεράπευσον σεαυτόν» ή «τι δε, βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε εν τω σώ οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς;... έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου...» Δείξε σ’ εκείνον που σε προσβάλλει ότι δεν προξενεί κακό σε σένα, αλλά στον εαυτό του.

Λυπήσου βαθειά που ο αδελφός σου νικάται από τα πάθη του και τον διάβολο. Πίστεψε ότι είναι ψυχικά άρρωστος και χρειάζεται στοργή και θεραπεία.

Όσο πιο σκληρά και άδικα σου φέρεται, τόσο μεγαλύτερη αγάπη δείξε του. Και ασφαλώς θα τον νικήσεις.

Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ: "Ὁ διχασμός καί ἡ διάκρισις ἐμβολιασμένων καί ἀνεμβολίαστων εἶναι ἐκ τοῦ πονηροῦ"

 

Ἐν Κυθήροις τῇ 23ῃ Δεκεμβρίου 2021
Ἀριθ. Πρωτ.: 402
Π Ο Ι Μ Α Ν Τ Ο Ρ Ι Κ Η Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Γ Ε Ν Ν Ω Ν
(ὑπ’ ἀριθ. 205/2021)
Πρός
Τόν Ἱερόν Κλῆρον καί
τόν Χριστώνυμον Λαόν
τῆς καθ΄ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων
«… καί εἶπεν αὐτοῖς ὁ Ἄγγελος˙ μή φοβεῖσθε˙
ἰδού γάρ εὐαγγελίζομαι ὑμῖν χαράν μεγάλην,
ἥτις ἔσται παντί τῷ λαῷ, ὅτι ἐτέχθη ὑμῖν σήμερον Σωτήρ,
ὅς ἐστι Χριστός Κύριος, ἐν πόλει Δαυΐδ» (Λουκ. β’ 11).

Ἀγαπητοί μου Ἀδελφοί καί Συλλειτουργοί,
Ἀδελφοί μου Χριστιανοί,
Τέκνα μου ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΤΕΧΘΗ!
«Ὁ ἐν σπηλαίῳ γεννηθείς καί ἐν φάτνῃ ἀνακλιθείς διά τήν ἡμῶν σωτηρίαν Χριστός ὁ ἀληθινός Θεός ἡμῶν» εἴθε νά σᾶς χαρίζῃ τήν εἰρήνην καί τήν εὐδοκίαν Του εἰς ἔτη πολλά, εἰρηνικά, χαριτοφόρα καί εὐλογημένα καί πλούσια τά θεῖα Του δωρήματα, τά... βιοτικά καί ὑλικά, καί τά πνευματικά καί οὐράνια.
Μή φοβεῖσθε εἶπεν ὁ Ἄγγελος τοῦ Θεοῦ εἰς τούς ἁπλοϊκούς ποιμένας, τούς βοσκούς τῶν ἀλόγων ζώων. Ἰδού σᾶς εὐαγγελίζομαι χαράν μεγάλην, ἡ ὁποία θά εἶναι δι’ ὅλον τόν λαόν, ὅτι ἐγεννήθη δι’ ὅλους σας σήμερον Σωτήρ, ὁ ὁποῖος εἶναι Χριστός ὁ Κύριος, εἰς τήν πόλιν τοῦ Δαυΐδ, τήν Βηθλεέμ.
Χαρά μεγάλη, μεγάλη χαρά ἡ Γέννησις τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Χαρά παγκόσμιος καί καθολική. Χαρά πανανθρώπινη καί οἰκουμενική. Χαρά πνευματική καί ἀπολυτρωτική. Χαρά γεώδης καί οὐρανία. Χαρά Ἀγγέλων καί ἀνθρώπων. Χαρά ἐπιγείων καί ἐπουρανίων. Χαρά μεγάλη καί παλλαϊκή.
Εἰς τό βιβλίον τῶν Πράξεων τῶν Ἀποστόλων (Πραξ. ιγ’ 52) λέγεται ὅτι, ἐνῷ οἱ Ἀπόστολοι Παῦλος καί Βαρνάβας, ἐκδιωκόμενοι ἀπό τήν Ἀντιόχειαν τῆς Πισιδίας ἔφευγον διά τό Ἰκόνιον, οἱ Χριστιανοί μαθηταί τῶν Ἀποστόλων, οἱ ὁποῖοι ἔμεναν εἰς τήν Ἀντιόχειαν, «ἐπληροῦντο χαρᾶς καί Πνεύματος Ἁγίου». Ἡ Θεία Χάρις, δηλαδή, ἐπλημμύριζε τήν ψυχήν των καί μαζί μέ τούς ἄλλους καρπούς τοῦ Ἁγίου Πνεύματος εἶχαν καί τήν καρποφορίαν τῆς χαρᾶς.

Ἡ Ἱερά Σύνοδος σχετικά μέ τήν προσβλητική ἀνάρτηση τοῦ κ. Ἡλία Μόσιαλου σέ μέσο κοινωνικῆς δικτύωσης


Σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

24.12.2021

Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος «Πρός τε Ἰουδαίους καί Ἕλληνας ἀπόδειξις ὅτι ἐστί Θεός ὁ Χριστός ἐκ τῶν παρά τοῖς προφήταις πολλαχοῦ περί αὐτοῦ εἰρημένων»


Aγίου Ιωάννου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου

«Πρός τε Ἰουδαίους καὶ Ἓλληνας ἀπόδειξις ὅτι ἐστὶ Θεὸς ὁ Χριστός

ἐκ τῶν παρά τοῖς προφήταις πολλαχοῦ περί αὐτοῦ εἰρημένων»

(:κατά Ιουδαίων και εθνικών, απόδειξη ότι ο Χριστός είναι Θεός, με βάση όσα είπαν οι προφήτες γι’ Αυτόν σε πολλά σημεία των βιβλίων τους)

[επιλεγμένο απόσπασμα της ομιλίας όπου κατατίθενται προφητικές προρρήσεις για τα γεγονότα της Γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού]

Επειδή πολλοί από τους ανθρώπους δεν θα ανέχονταν να ακούνε με ευκολία μακροσκελείς λόγους, για τον λόγο ότι άλλοι είναι εκ φύσεως ράθυμοι, άλλοι έχουν παραδοθεί με πολλή αφοσίωση στις βιοτικές μέριμνες και άλλοι επειδή κατέχονται από πολλή αμάθεια, θεώρησα αναγκαίο να σας απαλλάξω από τον κόπο της μακρηγορίας, ώστε και την οκνηρία να αφαιρέσω από τους ράθυμους και να πείσω εκείνους που αποφεύγουν να διαβάζουν κάτι, να ακούσουν με πολλή προθυμία την ανάπτυξη της πραγματείας αυτής. Γι' αυτό λοιπόν δεν θα στολίσω την ομιλία μου με λέξεις και ονόματα καλολογικά, αλλά θα θέσω τα ονόματα και τις λέξεις έτσι, ώστε να είναι ευκολονόητα και στον δούλο κα στην υπηρέτρια και στη χήρα γυναίκα και στον έμπορο και στον ναύτη και στον αγρότη, και θα προσπαθήσω παντού να περιορίσω, όσο είναι δυνατό, το μήκος της ομιλίας και να κάνω σύντομη τη διδασκαλία, για να διεγείρω και με τα δύο αυτά την όρεξη των αδιάφορων ακροατών να ακούσουν με ευκολία και χωρίς κούραση τα όσα πρόκειται να λεχθούν, ώστε, συγκρατώντας τα στη μνήμη σας, να ωφεληθείτε. Θα αρχίσω τον αγώνα μου πρώτα εναντίον των εθνικών.

Αν δηλαδή λέγει ο ειδωλολάτρης: «Από πού γίνεται φανερό ότι ο Χριστός είναι Θεός;»(γιατί πρέπει από την αρχή να λάβουμε αυτό σαν προϋπόθεση, αφού όλα τα άλλα είναι επακόλουθα αυτού), εμείς δεν θα αρχίσουμε την απόδειξη ξεκινώντας από τον ουρανό, ούτε και από άλλα παρόμοια. Γιατί, αν του πω, ότι «ο Θεός δημιούργησε τον ουρανό και τη γη και τη θάλασσα», δεν θα το ανεχθεί· αν του πω «ότι ανέστησε νεκρούς, ότι θεράπευσε τυφλούς, ότι εξεδίωξε δαίμονες», ούτε και αυτό θα το αποδεχθεί· αν του πω, ότι «υποσχέθηκε τη βασιλεία των ουρανών και τα άρρητα αγαθά, αν του μιλήσω για την ανάσταση», όχι μόνο δεν θα τα δεχθεί, αλλά και θα γελάσει.

Ὁ σκοπὸς δὲν ἁγιάζει τὰ μέσα


Ὁ σκοπὸς δὲν ἁγιάζει τὰ μέσα

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση

Στὴν Ἐκκλησία τὸ ἔργο ποὺ ἐπιτελεῖται εἶναι κυρίως πνευματικὸ καὶ προϋποθέτει καθαρότητα στὶς προθέσεις, τὶς ἐνέργειες καὶ τοὺς σκοπούς. Διαφέρει κατὰ πολὺ ἀπὸ τὰ κοσμικὰ ἔργα ποὺ στοχεύουν στὸν πλουτισμὸ καὶ τὴν ἱκανοποίηση τῶν παθῶν, μὲ κορυφαῖο ἐκεῖνο τῆς φιλοδοξίας. Τὸ ποιμαντικὸ ἔργο δὲν χρησιμοποιεῖ μεθόδους καὶ μέσα ποὺ χρησιμοποιοῦν οἱ ἄνθρωποι ποὺ δὲν ἔχουν ἠθικὲς ἀρχὲς καὶ φόβο Θεοῦ. Ἀναπτύσσεται κάτω ἀπὸ προϋποθέσεις, τὶς ὁποῖες δὲν κατανοοῦν οἱ πολλοί, γιατί ἔρχονται σὲ πλήρη ἀντίθεση μὲ τὴ λογική τους. Ὡστόσο, δὲν συμβαίνει πάντα αὐτὸ στὸ χῶρο τῆς Ἐκκλησίας. Συχνὰ παρατηροῦμε ἐπισκόπους καὶ ἁπλοῦς κληρικούς, ποὺ μιμοῦνται τοὺς κοσμικούς, χρησιμοποιώντας μάλιστα καὶ τὴν ἀπαράδεκτη μέθοδο «ὁ σκοπὸς ἁγιάζει τὰ μέσα». Ἀποκτοῦν καὶ φήμη ἀποτελεσματικῶν ἐργατῶν τῆς Ἐκκλησίας καὶ ἀποσποῦν τὸ χειροκρότημα τῶν ἀνυποψίαστων ἀνθρώπων! Γίνονται ἕνα μὲ τοὺς κοσμικοὺς καὶ συνεργάζονται γιὰ τὸ κοινὸ συμφέρον!

Ἂς μὴ χάσουμε ὅμως τὸν πνευματικό μας προσ­ανατολισμὸ καὶ ἂς θυμούμαστε τί ἔγραφε ὁ ἀπόστολος Παῦλος στὸ μαθητὴ του Τιμόθεο: « Εἴ τις ἐπισκοπῆς ὀρέγεται, καλοῦ ἔργου ἐπιθυμεῖ» (Α΄ Τιμ. γ΄1). Τὸ καλὸ ἔργο ποὺ ἐπιθυμεῖ ἐκεῖνος ποὺ θέλει νὰ γίνει ἐπίσκοπος προϋποθέτει νὰ εἶναι καὶ ὁ ἴδιο καλός. Μόνη της ἡ ἐπιθυμία δὲν ἔχει καμιὰ ἀξία καὶ καμιὰ ἀποτελεσματικότητα. Θὰ ἔλεγα ὅτι μᾶλλον εἶναι ἐπιζήμια καὶ καταστρεπτικὴ γιὰ τὸ ποίμνιο. Αὐτὸ ἐπιβεβαιώνεται ὅλες τὶς ἐποχές, ὅταν ἀναδεικνύονται στὸν γ΄ βαθμὸ τῆς ἱερωσύνης φιλόδοξοι ἀρχιμανδρίτες, χωρὶς νὰ ἔχουν φόβο Θεοῦ καὶ πνευματικὴ ἐμπειρία.

Κάποτε ὁ π. Γαβριήλ διηγήθηκε τό ἐξῆς περιστατικό:


Κάποτε ο π. Γαβριήλ διηγήθηκε το εξής περιστατικό:

- Ήταν ένας μοναχός στον οποίο ήρθε ένας κλέφτης και έκλεψε φασόλια. Ο κλέφτης μάταια προσπάθησε να σύρει το σακουλάκι με τα φασόλια πάνω από τον φράχτη. Ο μοναχός βλέποντας το μαρτύριο του ήρθε σε βοήθεια. Ο κλέφτης φοβήθηκε και έφυγε τρέχοντας. Τα κουκιά τα κράτησε ο καλός καλόγερος.

Και κλείνοντας είπε:

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 27-12-2021

https://youtu.be/dM3vJc0Crko
Συν Θεω ζωντανή μετάδοση τώρα: ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 27-12-2021

Τό Θέλημα τοῦ Θεοῦ εἶναι ἡ ζωή μας....

https://proskynitis.blogspot.com/2021/12/blog-post_27.html

27 Δεκεμβρίου. ♰ Στεφάνου πρωτομάρτυρος καὶ ἀποστόλου (+34). Θεοδώρου ὁσίου τοῦ γραπτοῦ (+840). Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Τοῦ πρωτομάρτυρος, Δευτ. γ´ ἑβδ. Πράξ. (Πρξ. ς´ 8 - ζ´ 5, 47-60).

Πραξ. 6,8           Στέφανος δὲ πλήρης πίστεως καὶ δυνάμεως ἐποίει τέρατα καὶ σημεῖα μεγάλα ἐν τῷ λαῷ.

Πραξ. 6,8                 Ο δε Στέφανος, γεμάτος πίστιν και δύναμιν Θεού, έκανε μεταξύ του λαού καταπληκτικά θαύματα και υπερφυσικά έργα, που μαρτυρούσαν την αλήθειαν της πίστεως.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible