Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ἐξαιτίας πίστεως καί χάρης καί μετάνοιας, πολλοί γίνονται δίκαιοι., Ἀββᾶ Μᾶρκου-Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

 ΚΗΡΥΓΜΑ_324. Εξαιτίας πίστεως και χάρης και μετάνοιας, πολλοί γίνονται δίκαιοι., Αββα Μαρκου-Τά 226 κεφάλαια περί αυτών που νομίζουν ότι από τα έργα τους δικαιώνονται, Φιλοκαλία τόμος Α', Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου, 8-4-2022

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Ὅ,τι γίνεται χωρίς προσευχή εἶναι ἐπιβλαβές καί ἐσφαλμένο, Ἀββᾶ Μάρκου, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 ΚΗΡΥΓΜΑ_323. Ο,τι γίνεται χωρίς προσευχή είναι επιβλαβές και εσφαλμένο, Αββα Μαρκου-Τά 226 κεφάλαια περί αυτών που νομίζουν ότι από τα έργα τους δικαιώνονται, Φιλοκαλία τόμος Α', Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου, 7-4-2022

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Ἡ Ἁγία Ἀργυρή-νύμφη Χριστοῦ

Η ΑΓΙΑ ΑΡΓΥΡΗ - ΝΥΜΦΗ ΧΡΙΣΤΟΥ

Παρακλητικός Κανών εις την Αγία Ένδοξον και Σωφρονεστάτη Νεομάρτυρα Αργυρή την εκ Προύσης ΕΔΩ

Η αγία Αργυρή γεννήθηκε στην Προύσσα της Μ. Ασίας το έτος 1688 από ευσεβείς γονείς το Γεώργιο και τη Σωσάνη.
Ήταν σεμνή και προικισμένη με εξαιρετικές Χάρες, όπως την Πίστη, τη Φρόνηση, την Υπομονή και την Ταπεινοφροσύνη.
Κάποιος πλούσιος τούρκος που ζούσε κοντά στο σπίτι της θαμπώθηκε από την ομορφιά της και της ζη­τούσε να αρνηθεί την πίστη της και να γίνει γυναίκα του. Η Αργυρή απέρριψε την πρότασή του με ψυχρότη­τα και περιφρόνηση. Αυτός όμως επέμενε και ενοχλούσε τους γονείς της και τους απειλούσε ότι θα χάσουν τη ζωή της κόρης τους αν δεν του τη δώσουν.
Τότε οι ευλογημένοι Γονείς αναγκάζονται να την παντρέψουν 17 χρονών, με ένα παλληκάρι, Ορθόδοξο Χριστιανό και την ώρα που τελούνταν το Μυστήριο του Γάμου, μέσα στην Εκκλησία, ώρμησαν σα λυσσασμένοι είκοσι αλλόθρησκοι νέοι και άρπαξαν την Αργυρή μπροστά στα μάτια όλων και του γαμπρού.
Την οδήγησαν με τα νυφικά της όπως ήταν στολι­σμένη κατ' ευθείαν στο δικαστή. Έξι άτομα την κατηγο­ρούσαν, ότι παρέβηκε την υπόσχεση που έδωσε δήθεν στον πλούσιο νέο για να τον παντρευτεί.
Ο δικαστής, που ήταν ο πατέρας του νέου, της έθεσε το δίλημμα: «Ή τουρκεύεις και παντρεύεσαι το γιο μου, ή πεθαίνεις στη φυλακή».

Η Αργυρή σταθερή και ατρόμητη απορρίπτει την πρόταση και κλείνεται στη φυλακή.

Οι γονείς της τρελλοί από την στεναχώρια, ζητούν την παρέμβαση του Πατριάρχη και της Επίσημης τουρ­κικής κυβέρνησης.

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ 8-4-2022

https://youtu.be/PaRez7DQL-U
Συν Θεω ζωντανή μετάδοση τώρα: ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ 8-4-2022

Συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριας γιατροῦ γιά τή δύναμη τῆς Θείας Κοινωνίας, τῆς προσευχῆς καί τῆ νηστείας

Δρ. Παναγιώτας Μάμα

Μέσα σε αυτή λοιπόν την παραζάλη, ψάχνω κι εγώ όπως όλοι, να ξαναβρώ τις δικές μου σταθερές… Από το μαγγανοπήγαδο της μνήμης ανασύρω εκείνη τη Σαρακοστή του 2002, όταν έκανα την εκπαίδευσή μου στην παιδονευρολογία στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης. Το θυμάμαι σαν σήμερα! Καθαρά Δευτέρα και εγώ να εφημερεύω και να βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να γεμίζω το θάλαμο 252 με δύσκολα και ανίατα περιστατικά – κάποια μάλιστα καταδικασμένα σε θάνατο ήδη από την πολύ βρεφική ηλικία… Περνάει η Κυριακή της Ορθοδοξίας και για μένα ήταν μια μαρτυρική 1η βδομάδα των Νηστειών… Κάθε φορά που έμπαινα στο θάλαμο κυριολεκτικά πονούσε η ψυχή μου, για τον πόνο που ήταν μαζεμένος μέσα στο θάλαμο αυτό! Κανένας ειδικευόμενος δεν ήθελε να αναλάβει το συγκεκριμένο θάλαμο, από την συναισθηματική φόρτιση που βίωνε – τι σημασία έχει αν είμαστε ειδικοί… και οι ειδικοί είναι άνθρωποι και συμπάσχουν. Ο κλήρος έπεσε σε μένα… «Γιατί Θεέ μου;», έλεγα! «Τι έφταιξαν αυτά τα παιδάκια; Γιατί τόσος πόνος σε αυτούς τους γονείς;». Κι ενώ αυτά τα ερωτήματα δεν έβρισκαν απαντήσεις, βαθιά μέσα μου, μια αδύναμη φωνή επαναλάμβανε: «Δεν νοιάζεσαι περισσότερο για τα παιδάκια αυτά, από Εκείνον που τα δημιούργησε, τον κοινό Πατέρα μας. Η Αγάπη Του ξέρει καλύτερα…».

Ήταν αρχή της 2ης Βδομάδας των Νηστειών, όταν μπαίνοντας μέσα για επανεξέταση των παιδιών, μια μητέρα μου προσφέρει πίτσα. Η στιχομυθία που ακολουθεί ήταν τόσο έντονη που τη θυμάμαι σαν σήμερα:. Πάρε γιατρέ μου, από το πρωί είστε στο πάνω κάτω…

– Να με συμπαθάτε, της απαντάω, δε θα πάρω. Αλλά μην το εκλάβετε ως απόρριψη του κεράσματος, απλά νηστεύω… Πείτε ότι με κεράσατε και σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό…

Με κοίταξε με συμπάθεια…

– Πιστεύεις ότι υπάρχει Θεός; με ρώτησε…

Σύλλογος Ἑλλήνων Μόσχας – Μήνυμα γιά τήν Ρωσο-Οὐκρανική κρίση

Μόσχα, 4 Απριλίου 2022

Αγαπητοί συμπατριώτες, Ελλαδίτες, Ελληνίδες και Έλληνες,

Τις τελευταίες εβδομάδες όλοι μας είμαστε θιασώτες της Ρώσο-Ουκρανικής σύγκρουσης και σύρραξης, βομβαρδιζόμασθε καθημερνά από τα Μ.Μ.Ε. με εικόνες φρίκης, πόνου, απόγνωσης, φυγής προσφύγων, βίας, καταστροφών, βομβαρδισμών και, αναμφίβολα, βρισκόμαστε σε κατάσταση ιδιαίτερης ψυχολογικής φόρτισης. Ιδίως εμείς οι Έλληνες της Ρωσίας και δη της Μόσχας, πολλοί εκ των οποίων διατηρούμε συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς με τον πληθυσμό της Ουρανίας, που δοκιμάζεται.

Παράλληλα, εμείς οι Έλληνες της Μόσχας είμαστε θιασώτες μίας πρωτοφανούς παραπληροφόρησης, μίας παραποίησης της αλήθειας από τα μεγάλης εμβέλειας και θεαματικότητας ΜΜΕ της ιστορικής μας πατρίδας, της Ελλάδας, δια τούτο κρίνουμε εθνικό και πατριωτικό μας έργο με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας να παρέμβουμε, ώστε συμβάλουμε με τον οβολό μας στο διαφωτισμό της ελληνικής κοινής γνώμης, στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, στη δικαίωση της ηθικής τάξης, της μνήμης. Καθημερινά τα δυτικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών, παρουσιάζουν κατεστραμμένες πόλεις και οικισμούς της Ουκρανίας δήθεν από το ρωσικό στρατό, ενώ στην πραγματικότητα η εικόνα είναι η απολύτως αντίστροφη. Να επισημάνουμε, εξ αρχής, ότι η σύγκρουση, ο πόλεμος, δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά μαίνεται την τελευταία 8ετία με έναν εμφύλιο σπαραγμό, όταν το 2014 ο επίσημος ουκρανικός στρατός ξεκίνησε να βομβαρδίζει τις ανατολικές του επαρχίες ασταμάτητα και συνεχίζει και σήμερα, με αποτέλεσμα να θρηνούμε 14 χιλιάδες θύματα, νεκρούς, πολίτες της Ουκρανίας, άμαχο πληθυσμό την τελευταία 8ετία, καταγεγραμμένα και από τον ΟΑΣΕ, κάτι, για το οποίο τα δυτικά Μ.Μ.Ε. σιωπούν όλο αυτό το διάστημα, τη στιγμή που η ρωσική τηλεόραση καθημερινά δείχνει το δράμα αυτών των ανθρώπων. Βομβαρδισμοί οικισμών, σχολείων, νοσοκομείων, ομαδικοί τάφοι…κάτι, για το οποίο εκτενέστερα θα αναφερθούμε κατωτέρω.

Τα ουκρανικά στρατεύματα, στους κόλπους των οποίων τα τελευταία χρόνια έχουν επίσημα ενταχθεί και τα φασιστικά τάγματα «Αζόβ» και «Αϊντάρ», υποχωρώντας καταστρέφουν, βομβαρδίζουν ουκρανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων τις πολύπαθες Ντονέτσκ, Μάρινκα, Μακέεβκα, Γκόρλοβκα, Αβντέγιεβκα Λουγκάνσκ, Μαριούπολη, Χάρκοβο κ.α. Ενώ έχει επέλθει συμφωνία δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων/διόδων για τον άμαχο πληθυσμό, τα ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν κτήρια με αμάχους, ναρκοθετούν τις πόλεις, ώστε ο πληθυσμός να μην μπορεί να διαφύγει, και πυροβολούν πισώπλατα όταν ο άμαχος πληθυσμός επιχειρεί να διαφύγει από τις πόλεις ή, προς αναζήτηση τροφής, νερού, να ανέβει από τα υπόγεια, που τον κρατούν δέσμιο, έχοντας κατασχέσει περιουσίες και διαμερίσματα. Άπειρες οι μαρτυρίες του πληθυσμού των ουκρανικών αυτών πόλεων, τις οποίες με κυριολεκτικά «χειρουργική» μέθοδο ο ρωσικός στρατός απελευθερώνει και ενισχύει με ανθρωπιστική βοήθεια και ο πληθυσμός την δέχεται με αγαλλίαση και ευγνωμοσύνη.

Σάς μεταφέρουμε, αφ΄ενός, την εικόνα, που εμείς εισπράττουμε από τα επίσημα ρωσικά ΜΜΕ, παράλληλα σάς παραθέτουμε και τις προσωπικές μας εμπειρίες και βιώματα, διότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συγγενείς και φίλους στην περιοχή [συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών χωριών στην περιοχή της Μαριούπολης], συνεπώς έχουμε μία άμεση άποψη και αντίληψη της όλης κατάστασης.

Καταρχάς, επιθυμούμε να τονίσουμε ότι ποσοστό άνω του 80% του πληθυσμού της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης σε αυτό και της ελληνικής ομογένειας, συντάσσεται πλήρως και συμμερίζεται την απόφαση της ρωσικής ηγεσίας να προβεί στη λεγόμενη επιχείρηση αφοπλισμού/αποστρατιωτικοποίησης και αποναζικοποίησης της Ουκρανίας, που ξεκίνησε στις 24/2/2022.

Σε αυτό το σημείο, προκειμένου καταστεί κατανοητή η σκοπιμότητα της επιχείρησης και διαλευκανθεί η κατάσταση, επιτρέψατέ μας να προβούμε σε μία σύντομη ιστορική επισκόπηση.

«Ἡ πλάνη περὶ τῆς “κακῆς” ὑπακοῆς» Ἀρχιμανδρίτου Σάββα Ἁγιορείτου



Ἀπόσπασμα 3/4/22

…Πάρα πολλὲς κακοδοξίες, αἱρέσεις, πλάνες κυκλοφοροῦν. Θὰ σᾶς πῶ μία ποὺ εἶναι πολὺ διαδεδομένη στὶς μέρες μας καὶ τὴν ἔχουν ἀσπαστεῖ πολλοί· εἶναι ἡ πλάνη περὶ τῆς ὑπακοῆς, τῆς “κακῆς” ὑπακοῆς. Καὶ λένε, “ἐγὼ κάνω ὑπακοὴ στὸν πνευματικό μου”, καὶ κάνει ὅλα τὰ παράνομα, καὶ κάνει τὸ διαβόλιο, καὶ φοράει μάσκα, καὶ βλαφημεῖ οὐσιαστικὰ τὸν Χριστὸ μέσα στὸ σπίτι Του, μέσα στὴν Ἁγία μας Ἐκκλησία, ὅπου εἶναι ἕνας χῶρος ἁγιασμένος, ἔμπλεος Ἁγίου Πνεύματος καὶ δὲν εἶναι μιὰ ἁπλὴ αἴθουσα. Ἀλλὰ λέει, “ἐγὼ δὲν ἔχω εὐθύνη, τὴν εὐθύνη τὴν ἔχει ὁ πνευματικός μου”. Ποιός τὸ εἶπε αὐτό; Ὁ καθένας ἔχει τὴν προσωπική του εὐθύνη. Ἄν ὁ πνευματικός σου τρελλαθεῖ, ἄν ὁ πνευματικός σου πλανηθεῖ, θὰ χαθεῖς κι ἐσὺ μαζί του; Θὰ πρέπει καὶ ἐσὺ νὰ ἔχεις ἐγρήγορση πνευματικὴ γιὰ νὰ μὴν πλανηθεῖς. Γιατὶ λέει ἡ Ἁγία Γραφή, καὶ μάλιστα στοὺς ἐσχάτους χρόνους, ὁ διάβολος θὰ προσπαθήσει νὰ πλανήσει εἰ δυνατὸν καὶ τοὺς ἐκλεκτούς· καὶ τοὺς μεγαλόσχημους ἀρχιερεῖς καὶ ἱερεῖς καὶ πνευματικούς. Ἑπομένως, δὲν σὲ καλύπτει αὐτὴ ἡ “κακὴ” ὑπακοή. Ἤ ἄλλος ζεῖ παράνομα, συζεῖ κλπ. καὶ κοινωνάει καὶ ἔχει, λέει, τὴν εὐλογία τοῦ πνευματικοῦ του. Ὀφείλεις, ἀδερφέ μου, νὰ βρεῖς πνευματικὸ σωστό, διακριτικὸ ποὺ τηρεῖ τοὺς Ἱεροὺς Κανόνες καὶ δὲν φτιάχνει δική του πίστη καὶ δικό Του Πηδάλιο, θὰ λέγαμε ἐξατομικευμένο καὶ δικούς τους κανόνες. Ἕνας πνευματικὸς ποὺ δὲν ἀκολουθεῖ τὴν Θεραπευτικὴ τῆς Ἐκκλησίας, δὲν εἶναι σωστὸς πνευματικός.
Τὸ ἴδιο λένε καὶ κάποιοι ἐνδεχομένως ἀνώτεροι κληρικοί, ἀρχιερεῖς· “ἐμεῖς”, λέει, “κάνουμε ὑπακοὴ στὸν πατριάρχη, στὸν ἀρχιεπίσκοπο” ἤ ἀκόμα, λένε κάποιοι, “στὴ Σύνοδο”.

Νέα μελέτη: Μυοπερικαρδίτιδα σχετιζόμενη μέ τόν ἐμβολιασμό Covid σέ ἀνήλικους

Μία νέα μελέτη (25.03.2022) τοῦ ἔγκριτου παιδιατρικοῦ περιοδικοῦ "The Journal of Pediatrics" ἀποδεικνύει ὅτι σέ ἀρκετά παιδιά πού τούς παρασχέθηκε ἕνα ἀπό τά προϊόντα mRNA κατά τῆς Covid-19, ἐμφανίστηκαν σοβαρά καρδιακά προβλήματα τά ὁποῖα τίς περισσότερες (ἄν ὄχι ὅλες) φορές εἶναι ἀνεπανόρθωτα.
Δυστυχῶς, ἀρκετοί γονεῖς -κυρίως λόγῳ ἄγνοιας καί τύφλωσης ἀπό τή προπαγάνδα πού ἔχει ἐπιβληθεῖ ἐδῶ καί μῆνες ἀπό "εἰδικούς" πού δέν ἀναλαμβάνουν ὅμως καμία εὐθύνη- συνεχίζουν νά τρέχουν στά κέντρα μαζικοῦ ἐμβολιασμοῦ καί νά προτρέπουν τά... παιδιά τους νά κάνουν χρήση ἑνός, σέ πειραματικό ἀκόμα στάδιο, προϊόντος. Ἡ ἐπιστροφή στήν "κανονικότητα" (ποιά κανονικότητα ἄραγε;) ἀπό ὅτι ἀποδεικνύεται ὅμως, ἐνέχει σοβαρούς κινδύνους γιά τήν ὑγεία τῶν νέων αὐτῶν ἀνθρώπων.

Μόνιμα εὑρήματα καρδιακῆς μαγνητικῆς τομογραφίας σέ μιά ὁμάδα ἐφήβων μέ μυοπερικαρδίτιδα μετά τό ἐμβόλιο COVID-19 mRNA
Ἡ μυοπερικαρδίτιδα, , ἔχει ἀναδειχθεῖ ὡς σημαντική ἀνεπιθύμητη ἐνέργεια μετά τόν ἐμβολιασμό μέ COVID-19 mRNA, ἰδίως σέ ἐφήβους. Οἱ ἀσθενεῖς ἐμφανίζουν συνήθως θωρακικό πόνο καί αὐξημένα ἐπίπεδα τροπονίνης ὀροῦ κατά τίς ἡμέρες μετά τό ἐμβόλιο COVID-19 mRNA.

Ἡ παροῦσα ἀνασκόπηση περιστατικῶν περιλαμβάνει ἀσθενεῖς ἡλικίας κάτω τῶν 18 ἐτῶν πού προσῆλθαν στό Νοσοκομεῖο Παίδων τοῦ Σιάτλ μέ θωρακικό πόνο καί αὐξημένα ἐπίπεδα τροπονίνης ὀροῦ ἀπό την 1η Ἀπριλίου 2021 ἕως τίς 7 Ἰανουαρίου 2022 ἐντός μίας ἑβδομάδας ἀπό τή λήψη τῆς δεύτερης δόσης τοῦ ἐμβολίου COVID-19 mRNA τῆς Pfizer. Ἐλήφθη ἔγκριση ἀπό τό Συμβούλιο Θεσμικῆς Ἐπανεξέτασης. Ὅλοι οἱ ἀσθενεῖς ἀξιολογήθηκαν ἀπό παιδοκαρδιολόγο, ὑποβλήθηκαν σέ ΗΚΓ καί ὑπερηχοκαρδιογράφημα καί εἰσήχθησαν γιά παρακολούθηση μέ τηλεμετρία, τμηματικές μετρήσεις τροπονίνης καί ἐπαναληπτικές καρδιολογικές ἐξετάσεις ἀνάλογα μέ τίς ἀνάγκες. Ὅλοι οἱ ἀσθενεῖς ὑποβλήθηκαν σέ CMR ἐντός 1 ἑβδομάδας ἀπό τήν ἀρχική παρουσίαση καί ὑποβλήθηκαν σέ ἐπαναληπτική ἀπεικόνιση CMR σέ 3-8 μῆνες παρακολούθησης.

Ὁ τάφος τῆς Ἁγίας Νεομάρτυρος Ἀργυρῆς

Ο τάφος της Αγίας Νεομάρτυρος Αργυρής στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πικριδίου (Χάσκιοϊ) στη Πόλη.
Η Αγία Αργυρή γεννήθηκε στην Προύσα το έτος 1688. Αρνήθηκε την αγάπη ενός Τούρκου, ο οποίος την έσυρε σε δίκη στην Κωνσταντινούπολη, με διάφορες ψευδομαρτυρίες.
Η Αγία στην απολογία της ομολόγησε την πίστη της στον Χριστό. Έτσι κατά διαταγή του κριτού ρίχτηκε στην φυλακή του Χάσκιοϊ, υπέμεινε 16 μαρτυρικά χρόνια γεμάτα φρικτά βασανιστήρια, δοξολογώντας τον Θεό ακόμη και μέσα από τη φυλακή και υπομένοντας χάρη στη δύναμη που της έδινε.
Το σώμα της ταλαιπωρήθηκε αλλά η ψυχή της έμεινε αλύγιστη. Πριν παραδώσει το πνεύμα της καταφέρνει να κοινωνήσει κρυφά μέσα στη φυλακή, λαμβάνοντας τη κοινωνία μέσα από μια σταφίδα που της έφερε ένας γέροντας. Παρέδωκε το πνεύμα της στον Κύριο στις 5 Απριλίου του 1721.

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ Τ. ΔΩΡΩΝ 8-4-2022

https://youtu.be/Z0i6zHDh6_k
Συν Θεω ζωντανή μετάδοση τώρα: ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ Τ. ΔΩΡΩΝ 8-4-2022

Ἡ μισαδελφία δίνει τόπο στόν αντίχριστο....


''Ἡ μισαδελφία δίνει τόπο στόν αντίχριστο,προετοιμάζει ὁ διάβολος διαιρέσεις τῶν λαῶν, γιά νά γίνει εὐπρόσδεκτος ὁ ερχόμενος αντίχριστος..''

Ἅγιος Κύριλλος Ἱεροσολύμων(15η Κατήχηση Παρ, θ)

https://proskynitis.blogspot.com/2022/04/blog-post_45.html

8 Ἀπριλίου. Ἀκἀθιστος Ὑμνος - Ἀγάβου, ̔Ρούφου, Φλέγοντος, Ἑρμοῦ κ.λπ. ἀποστόλων. Κελεστίνου ̔Ρώμης (†432), Ἰωάννου νεομάρτυρος τοῦ ἐν Κῷ (†1669). Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα Τριθέκτης. Ἡσαΐας ΜΕ΄ 11-17.

Ησ. 45,11          ὅτι οὕτω λέγει Κύριος ὁ Θεὸς ὁ ἅγιος Ἰσραὴλ ὁ ποιήσας τὰ ἐπερχόμενα· ἐρωτήσατέ με περὶ τῶν υἱῶν μου καὶ περὶ τῶν θυγατέρων μου καὶ περὶ τῶν ἔργων τῶν χειρῶν μου ἐντείλασθέ μοι.

Ησ. 45,11                   Κατά κάποιον τέτοιον τρόπον ομιλεί Κυριος ο Θεός προς σας, ο απολύτως άγιος Θεός του Ισραήλ. Αυτός, ο οποίος έχει προαποφασίσει εκείνα, που θα συμβούν. Ερωτήσατέ με, λοιπόν, και σεις, διατί κατ' αυτόν τον τρόπον μεταχειρίζομαι τους υιούς μου και τας θυγατέρας μου. Δωσατέ μου εντολάς και οδηγίας σεις δια τα έργα των χειρών μου.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible