Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ἡ ἁγνότητα- Η θεραπευτική τῆς πορνείας Γ', Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

 Ἡ ἁγνότητα (Ἁγ. Ἰωάννου τῆς Κλίμακος) καί ἡ θεραπευτική τῆς πορνείας Γ' - Ἡ θεραπευτική τῶν πνευματικῶν νοσημάτων, τομ. Α΄, Jean Claude Larchet, 18-4-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Σύν Θεῷ ἄν ὑπάρχουν ἐρωτήσεις παρακαλούμε στείλτε τες μας στό: AgiaTrias.erotiseis@gmail.com Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com Κάνετε ἐγγραφή στό κανάλι μας "Κύριος Ἰησοῦς Χριστός Kyrios Ihsous Hristos" τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://www.youtube.com/channel/UCEtO... #ΑΡΧΙΜ_ΣΑΒΒΑΣ_ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ#

Εἴθε ἡ Ὑπεραγία Θεοτόκος νά ἄρει τήν παγκόσμια ἀπάτη πού βιώνουμε, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου (Ἀπόσπασμα)

 Είθε η Υπεραγία Θεοτόκος να άρει την παγκόσμια απάτη που βιώνουμε, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου (Ἀπόσπασμα)

Ἡ ἀλήθεια εἶναι μόνο στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, Γεροντικό, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

Κήρυγμα_ ~Γεροντικό-Ἀποφθέγματα Αββά Φωκά Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com​, http://hristospanagia.gr​ καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

Νά θυμάσαι πάντα τήν βασιλεία τοῦ Θεοῦ, Γεροντικό, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου (Κήρυγμα)

 Κήρυγμα_

~Γεροντικό-Ἀποφθέγματα Αββά Υπερεχίου, 18-4-2021, Ἀρχ. Σάββα Ἁγιορείτου Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης http://hristospanagia3.blogspot.com​, http://hristospanagia.gr​ καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

ΏΡΕΣ- Μ. ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 20-4-2021

https://youtu.be/43HJF1UfmHk
Συν Θεω ζωντανή μετάδοση τώρα: ΏΡΕΣ- Μ. ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ 

“Κύριε, πρόσθες ἡμῖν πίστιν”...Ἄν ὁ ἄνθρωπος δέν ἐμπιστευθῆ στόν Θεό, ὥστε νά ἐγκαταλείψη τελείως τόν ἐαυτό του στα χέρια Του, θά βασανίζεται.

Προσευχήσου με το "Θεοτόκε, Παρθένε..." και η Μητέρα του Κυρίου μας δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ...

Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι έχουμε δίπλα μας, εκτός από ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν πνευματικά, και τον ίδιο τον Χριστό που μας βοηθάει, την Παναγία, τα Χερουβείμ, τα Σεραφείμ και τους Αγίους Πάντες. Θάρρος λοιπόν!

Ο Χριστός είναι πολύ δυνατός, είναι παντοδύναμος, και θα δώση την θεϊκή Του δύναμη, να συντρίψουμε τα κέρατα του πονηρού. Μας παρακολουθεί συνέχεια αοράτως και θα μας ενισχύη, όταν εμείς έχουμε την αγαθή προαίρεση και κάνουμε τον μικρό κατά δύναμιν αγώνα μας.

Να ζητάς πίστη από τον Χριστό- «πρόσθες ημίν πίστιν»- και να καλλιεργής την ταπείνωση. Γιατί, ακόμα και όταν πιστεύη κανείς, αν έχω υπερηφάνεια, πάλι δεν ενεργεί η πίστη.

Με την προσευχή δυναμώνει η πίστη. Ένας άνθρωπος που δεν καλλιέργησε την πίστη του από μικρός, αλλά έχει διάθεση, μπορεί να την καλλιεργήση με την προσευχή, ζητώντας από τον Χριστό να του προσθέση πίστη. Να παρακαλούμε τον Χριστό να μας προσθέση πίστη και να μας την αυξήση. Στον Χριστό τί είπαν οι Απόστολοι; «Πρόσθες ημίν πίστιν» δεν είπαν;

«Καιρός τοῦ σιγᾶν καί καιρός τοῦ λαλεῖν». Ἡ σιωπή δέν εἶναι πάντοτε κατά Θεόν. Πότε ἡ σιωπή δέν εἶναι κατά Θεόν;(† Ἀρχ. Γεώργιος Καψάνης, Προηγούμενος Ἱ. Μ. Γρηγορίου Ἁγίου Ὄρους)


Όσο λιγότερα λέμε, τόσο καλύτερα. Αλλά χρειάζεται και διάκριση στο θέμα αυτό, διότι υπάρχουν μερικές φορές που πρέπει να μιλήσουμε. Οι άγιοι Πατέρες λέγουν, αλλά και στην Παλαιά Διαθήκη λέγεται: «Καιρός του σιγάν και καιρός του λαλείν». Η σιωπή δεν είναι πάντοτε κατά Θεόν. Πότε η σιωπή δεν είναι κατά Θεόν; Όταν πρέπει να παρηγορήσουμε έναν άνθρωπο και πρέπει να του πούμε μερικά πράγματα. Όταν ένας από τους δύο συζύγους αισθάνεται μοναξιά.

Θα πω κάτι από την εξομολόγηση, διότι εμείς με τον γάμο, όπως ξέρετε, δεν έχουμε σχέση. Είναι η σύζυγος όλη την ημέρα μόνη της στο σπίτι. Τα παιδιά πάνε στο σχολείο, αν έχουν παιδιά. Ο σύζυγος γυρίζει στο σπίτι κουρασμένος. Θέλει η σύζυγος να μιλήσει. Αυτό είναι ανθρώπινο. Θέλει να πει δυο λόγια. Θέλει να ακούσει τον σύζυγό της. Και ο σύζυγος δεν μιλάει.

Αυτό δεν είναι αρετή. Αρετή είναι να μιλήσει και να έχει μία επικοινωνία με τη σύζυγό του. Γι’ αυτό, όταν από αγάπη μιλάμε, αυτό είναι αρετή, έστω κι αν λέμε περισσότερα λόγια. Έστω κι αν λέμε λόγια κάπως μάταια. Αφού ο άλλος έχει ανάγκη να επικοινωνήσει μαζί μας, δεν πειράζει, ας πούμε και κάτι, όχι βέβαια αμαρτωλά πράγματα, αλλά έτσι πράγματα που μπορεί να μην είναι βαθιά πνευματικά. Ακόμη και να λέμε για τον καιρό και άλλα πράγματα, αρκεί όλα αυτά να τα λέμε από αγάπη. Όχι από αγάπη να αργολογήσουμε, αλλά από αγάπη για να αναπαύσουμε και τον άνθρωπο με τον οποίο ζούμε μαζί ή τον συνάνθρωπό μας γενικότερα.

***

Έχω διαβάσει στους αγίους Πατέρες το εξής· το λένε για τους μοναχούς, αλλά να το πούμε για εσάς που ζείτε στον κόσμο. Το κλείσιμο στο κελλί είναι καλό; Λένε οι άγιοι Πατέρες: Όταν κάποιος μοναχός κλείνεται στο κελλί του, από αγάπη στον Θεό είναι καλό. Να κάνει προσευχή, να μελετήσει… Αν όμως κλείνεται στο κελλί του από εγωισμό για να μη μιλάει με τους άλλους; Τους περιφρονεί, αλλά αυτό είναι αμαρτία.

Τώρα ένας βγαίνει από το κελλί του και συναναστρέφεται με τους αδελφούς, αυτό είναι καλό; Αν το κάνει από αγάπη, γιατί αισθάνεται την ανάγκη να επικοινωνήσει με τους αδελφούς, να τους παρηγορήσει, να τους χαροποιήσει, αυτό είναι καλό. Άμα βγαίνει από το κελλί του για να πάει να αργολογήσει, να προβάλει τον εαυτό του εγωιστικά, αυτό είναι κακό.

Sic volo, sic iubeo! Ἕνα ἀκόμη παράδειγμα αὐθαίρετης νομοθέτησης στόν καιρό τῆς διογκωμένης ἐπιδημίας.


Sic volo, sic iubeo! Ένα ακόμη παράδειγμα αυθαίρετης νομοθέτησης στον καιρό της διογκωμένης επιδημίας.

Γράφει ο Κων/νος Βαθιώτης

Αν ο αποχαυνωμένος Έλληνας επιθυμεί να ξυπνήσει έστω αυτήν την ώρα, να κατανοήσει την σοβαρότητα της κατάστασης που ζούμε και κυρίως να αντιληφθεί “πού πηγαίνει το πράγμα”, τότε θα πρέπει να παρακολουθεί τι συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως σε εκείνες που ανέκαθεν είχαν τον πρώτο λόγο στην ρύθμιση του καθημερινού μας βίου. Η νομοθετική παράνοια αντικατοπτρίζεται στις φρικώδεις αλλαγές που ετοιμάζει η Γερμανία για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να τροποποιήσει τον νόμο για την προστασία από λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα [Infektionsschutzgesetz] προσθέτοντας νέο άρθρο (28b), στο οποίο θα ορίζεται ότι, όταν σε ένα κρατίδιο επί τρεις συνεχόμενες ημέρες o επταήμερος δείκτης θετικότητας (στην επιδημιολογία καλείται επίπτωση, γερμανιστί: Inzidenz) υπερβεί τον αριθμό 100, δηλ. όταν σε διάστημα μίας εβδομάδος εντοπισθούν περισσότεροι από 100 μολυσμένοι επί συνόλου 100.000 κατοίκων, τότε θα απαγορεύεται η παραμονή εκτός οικίας ή εκτός κήπου που ανήκει σε αυτήν την οικία από τις 21.00 μέχρι τις 05.00· εξαιρούνται οι περιπτώσεις φροντίδας ζώων ή εκτέλεσης εργασίας. Επίσης ορίζεται ότι ιδιωτικές συναθροίσεις σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο θα επιτρέπονται μόνο όταν σε αυτές λαμβάνουν μέρος συγγενείς του ιδίου σπιτιού καθώς και ένα ακόμη πρόσωπο μαζί με τα τέκνα του εφόσον είναι ηλικίας μέχρι 14 ετών. Στις κηδείες θα επιτρέπεται η συνάθροιση μέχρι 15 προσώπων.

Επίσης, όταν θα είναι αυξημένος ο δείκτης της θετικότητας, θα απαγορεύεται η λειτουργία των περισσότερων καταστημάτων, εξαιρουμένων εκείνων που αφορούν πώληση ποτών και τροφίμων, των κουρείων και κομμωτηρίων, των φαρμακείων, των βενζινάδικων, των βιβλιοπωλείων, των ανθοπωλείων κ.λπ., όπου βεβαίως θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες απόστασης και υγιεινής.

Πέραν αυτών, η άθληση θα επιτρέπεται μόνο υπό την μορφή ανέπαφης ατομικής άσκησης, η οποία θα εκτελείται είτε κατά μόνας είτε κατά δυάδες είτε με τους λοιπούς συγγενείς του ιδίου σπιτιού. Εξαιρούνται φυσικά οι αθλητικές δραστηριότητες που αφορούν επαγγελματίες αθλητές, αλλά πάντοτε χωρίς την συμμετοχή θεατών.

Φοβερή ἡ εὐθύνη τοῦ πνευματικοῦ, ἀλλά καί τοῦ ἐξομολογουμένου, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου (Ἀπόσπασμα)

 Ἀπόσπασμα από την ομιλία: Ἡ ἁγνότητα (Ἁγ. Ἰωάννου τῆς Κλίμακος) καί ἡ θεραπευτική τῆς πορνείας Β' - Ἡ θεραπευτική τῶν πνευματικῶν νοσημάτων, τομ. Α΄, Jean Claude Larchet, 17-4-2021, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης, http://hristospanagia3.blogspot.com​, http://hristospanagia.gr​ καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.com

https://youtu.be/tUOFHHxtg3sΣυν Θεω Διαδικτυακή ομιλία στίς 8.30 απόψε 20-4-2021

18. Ἡ ἁγνότητα (Ἁγ. Ἰωάννου τῆς Κλίμακος) καί ἡ θεραπευτική τῆς πορνείας Δ' - Ἡ θεραπευτική τῶν πνευματικῶν νοσημάτων, τομ. Α΄, Jean Claude Larchet, 20-4-2021, Αρχιμ. Σάββα Αγιορειτου
Συν Θεω Διαδικτυακή ομιλία στίς 8.30 απόψε 20-4-2021 

Κάτω ἀπό τήν μάσκαν

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑΝ
Τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αὐγουστίνου Καντιώτου

(περιοδικὸ «Χριστ. Σπίθα», ἀρ. φύλ. 73/Ἰούνιος 1947, καὶ βιβλίο «Φλογέρα Α΄», Ἀθῆναι 1985, σσ. 106-110)

Ἓν παράδειγμα με την μαϊμου

Σήμερον, ἀγαπητοί μου, θὰ σᾶς διηγηθῶμεν κάτι ποὺ εἰς τὴν ἀρχὴν θὰ σᾶς κάμῃ ἴσως νὰ γελάσητε. Ἀλλ᾿ ἐὰν παρακολουθήσητε τὴν συνέχειαν καὶ προσέξητε τὴν βαθυτέραν του ἔννοιαν, τότε τὸ γέλιο σας θὰ μεταβληθῇ εἰς κλάμα.
Ἕνας εἶχε μία μαϊμοῦ. Τὴν ἔμαθε νὰ χορεύῃ. Τὴν ἐστόλισε ὡς νύμφην, καὶ διὰ νὰ μὴ φαίνηται ἡ ἀπαισία ὄψις τοῦ ζῴου, κατεσκεύασεν ἓν ὡραιότατον προσωπεῖον (μάσκαν) γυναικὸς ποὺ ἐσκέπαζεν ὅλο τὸ κεφάλι, τὴν ἔφερεν εἰς τὴν πλατεῖαν τῆς πόλεως καὶ τὴν ἔβαλε νὰ χορεύσῃ. Κόσμος πολὺς ἐμαζεύθη. Ἡ μαϊμοῦ – νύμφη ἐχόρευε καὶ τοὺς πλέον ἰδιοτρόπους χοροὺς καὶ ἐλυγίζετο μὲ τόσην ἐπιδεξιότητα, ὥστε ὅσοι τὴν ἔβλεπον τὴν ἐθαύμαζον καὶ ἐνόμιζον ὅτι ἦτο ἄνθρωπος. Ἕνας ὅμως, ποὺ ἐγνώριζεν ὅτι ἡ χορεύτρια δὲν ἦτο ἄνθρωπος ἀλλὰ μαϊμοῦ καὶ δὲν ὑπέφερε νὰ βλέπῃ τὰ πλήθη νὰ χειροκροτοῦν, νὰ θαυμάζουν καὶ ν᾿ ἀποθεώνουν ἓν κτῆνος, ἀπεφάσισε ν᾿ ἀποκαλύψῃ τὴν ἀπάτην. Ἔκαμε λοιπὸν τὸ ἑξῆς. Ἐπειδὴ ἐγνώριζεν ὅτι οἱ μαϊμοῦδες ἀγαποῦν πολὺ τὰ ἀμύγδαλα, τὴν στιγμὴν ποὺ ἡ μαϊμοῦ – νύμφη ἐχόρευε καὶ ὁ κόσμος τὴν ἐχειροκροτοῦσε καὶ ὁ κύριός της ἐχαίρετο διὰ τὰς λαμπράς της ἐπιτυχίας, ὁ φίλος μας ἔρριψεν ἐμπρὸς εἰς τὰ πόδια της μερικὲς χοῦφτες ἀμύγδαλα. Αὐτὸ ἔφθασε διὰ νὰ γίνουν τὰ ἀποκαλυπτήρια. Ἡ χορεύτρια, μόλις εἶδε τὰ ἀμύγδαλα, αὐτοστιγμεὶ μετεβλήθη· ἐλησμόνησε τὸν κύριόν της, τὰ πλήθη, τὴν δόξαν, τὰ πάντα, καὶ ὥρμησεν εἰς τὰ ἀμύγδαλα. Καὶ ἐπειδὴ τὸ προσωπεῖον τὴν ἠμπόδιζε διὰ νὰ τὰ φάγῃ, μὲ τὰ νύχια της τὸ ἔσχισε, τὸ ἔκαμε κομμάτια, τὸ ἐπέταξε μακριά, καὶ τότε ἐφάνη ὁποία ἦτο· μαϊμοῦ καὶ ὄχι ἄνθρωπος! Ὅλοι ἤρχισαν νὰ γελοῦν καὶ νὰ καγχάζουν διὰ τὸ πάθημά της.

Τὸ παράδειγμα αὐτὸ (ποὺ σημειωτέον ἀναφέρει εἰς τὸ τέλος μιᾶς περιφήμου ὁμιλίας του καὶ ἕνας ἐκ τῶν πατέρων τῆς Ἐκκλησίας μας, ὁ Νύσσης Γρηγόριος, ἀδελφὸς τοῦ Μ. Βασιλείου) ἀναφέρομεν ἐδῶ, διότι νομίζομεν ὅτι εἶνε μία ζωηρὰ εἰκὼν τῆ σημερινῆς πραγματικότητος.

Ὁ ἄνθρωπος μὲ προσωπεῖον

Ὁ ἄνθρωπος, ὁ σημερινὸς ἄνθρωπος! Ὡς πρὸς τὴν ἐξωτερικὴν ἐμφάνισιν διαφέρει πολὺ ἀπὸ τὸν πρωτόγονον ἄνθρωπον.

Ἡ ἐπίδραση τοῦ φόβου στήν ἐπιδείνωση τῶν ἀσθενῶν Covid-19


Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής ΑΠΘ,

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ)

Η επίδραση του φόβου στην επιδείνωση των ασθενών Covid-19

Είναι γνωστό στον ιατρικό κόσμο ότι, όταν ένα άτομο βιώνει συχνά φόβο, τότε είναι δυνατόν να επέλθει κατάρρευση της ομοιόστασης του οργανισμού και να αυξηθεί η ευπάθειά του στις ασθένειες.

Ο λόγος που οι προσβαλλόμενοι από Κορωναϊό, πηγαίνουν στο Νοσοκομείο, με ήδη πληγωμένο και μειωμένο από τον φόβο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού τους, φαίνεται ότι είναι ο μακροχρόνιος αποκλεισμός τους στο σπίτι και ο συνεχής βομβαρδισμός τους με τον φόβο και την καθημερινή τρομοκρατία που ασκούν τα ΜΜΕ ως προς το τι θα επακολουθήσει για όποιον νοσήσει!

Ιατρικές έρευνες ψυχολόγων και ενδοκρινολόγων, που διαρκώς εξελίσσονται, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ψυχική κατάσταση του ανθρώπου επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τη σωματική του υγεία.

Άλλες έρευνες, που αφορούν στην προέλευση αλλά και στην εξέλιξη των αιτίων της διαταραχής της υγείας, εξετάζουν το ψυχοσωματικό όλον της ανθρώπινης ύπαρξης και, φυσικά, παραπέμπουν στην αέναη αλληλουχία και αλληλεπίδραση ψυχής και σώματος για τον καθορισμό του τρόπου θεραπείας του.

Έτσι, ως ασθένειες, δεν θεωρούνται, πλέον, μόνον οι σωματικές παθήσεις αλλά και αυτές που σχετίζονται με το κοινωνικό περιβάλλον, με τα προβλήματα της ζωής, της εργασίας, της οικογένειας και με τα αισθήματα άγχους, φόβου, απειλής, στενοχώριας, ψυχικής καταπίεσης κ.ά., που απασχολούν τον άνθρωπο, ως αδιαίρετο και ενιαίο ψυχοσωματικό ον.

Ἡ παγκοσμιοποίηση εἶναι ἡ κατάρα τῶν καιρῶν μας. .. Πόσο ἐλεεινὸς εἶναι ὁ Εὐρωπαῖος ἄνθρωπος ὅταν ἐκστρατεύει κατὰ τοῦ Οὐρανοῦ, σὰν νὰ πρόκειται γιὰ τὸν ἐχθρὸ του!

Ἡ παγκοσμιοποίηση εἶναι ἡ κατάρα τῶν καιρῶν μας. Ποιὸ τὸ ὄφελος ἀπὸ τὸ ὅτι ἡ Εὐρώπη, ἡ Ἀμερικὴ καὶ ὅλες οἱ Ἤπειροι τρέχουν νὰ κατακτήσουν τὸν κόσμο, τὸ σύμπαν, τὴ Σελήνη, τὸν Ἄρη καὶ τ’ ἀστέρια; Τι θὰ ὠφελήσει τὸν ἄνθρωπο ἂν ἀποκτήσει τὸν κόσμο ὅλο καὶ βλάψει τὴν ψυχὴ του, ἂν χάσει τὴν ψυχὴ του;

Κοινωνεῖς ἀπροετοίμαστος; Θὰ ἀρρωστήσεις....

Ὅπως ἡ θρεπτικὴ τροφή, ἐὰν ληφθεῖ ἀπὸ ἕναν στομαχικό, τὸν βλάπτει καὶ τὸν καταστρέφει καὶ γίνεται γι' αὐτὸν ἡ τροφὴ αὐτὴ ἀφορμὴ νὰ ἀσθενήσει, ἔτσι ἀκριβῶς συμβαίνει καὶ μὲ τὰ Ἄχραντα Μυστήρια. Κοινωνεῖς ἀπροετοίμαστος; Θὰ ἀρρωστήσεις....


Ἅγιος Ἰωάννης Χρυσόστομος

ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ Τ. ΔΩΡΩΝ 20-4-2021

https://youtu.be/hw-EEjrLx4o
Συν Θεω ζωντανή μετάδοση τώρα: ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΚΟΝ-ΟΡΘΡΟΣ-ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ Τ. ΔΩΡΩΝ 20-4-2021

20 Ἀπριλίου. Τρίτη πρό τῶν Βαΐων. Τοῦ Ὁσίου Πατρός ἡμῶν Θεοδώρου τοῦ Τριχινᾶ καί τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ζακχαίου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΗΣΑΪΑΣ ΜΘ΄ 6-10.

Ησ. 49,6            καὶ εἶπέ μοι· μέγα σοί ἐστι τοῦ κληθῆναί σε παῖδά μου τοῦ στῆσαι τὰς φυλὰς Ἰακὼβ καὶ τὴν διασπορὰν τοῦ Ἰσραὴλ ἐπιστρέψαι· ἰδοὺ δέδωκά σε εἰς διαθήκην γένους, εἰς φῶς ἐθνῶν τοῦ εἶναί σε εἰς σωτηρίαν ἕως ἐσχάτου τῆς γῆς. -

Ησ. 49,6                   Ο Κυριος μου είπεν ακόμη· Είναι μεγάλη δια σε τιμή, να ονομασθής δούλος και υπηρέτης μου. Να αποκαταστήσης ελευθέρας τας φυλάς του Ιακώβ και να επαναφέρης τους ανά τα διάφορα έθνη διεσκορπισμένους Ισραηλίτας. Ιδού, εγώ σε έχω δώσει εις εκπλήρωσιν της διαθήκης μου προς το γένος το Ισραηλιτικόν. Ως φως δι' όλα τα έθνη. Να είσαι συ ο σωτήρ εις όλους τους λαούς, μέχρι και των περάτων της γης.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible