Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

27. Ἡ ἀγάπη πρός τόν Κύριο, Ἁγ. Δημητρίου Ροστώφ-Πνευματικό αλφάβητο,Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


27. Ἡ ἀγάπη πρός τόν Κύριο, Ἁγ. Δημητρίου Ροστώφ- Πνευματικό αλφάβητο, 11-2-2020, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου, Καλή Σκύδρας http://hristospanagia3.blogspot.gr, http://hristospanagia.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr

Ἐάν κάποιος δέν μπορεῖ νά μονάσει εἶναι δυνατόν νά σωθεῖ Β΄. Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου


Ἐάν κάποιος δέν μπορεῖ νά μονάσει εἶναι δυνατόν νά σωθεῖ Β΄ Ἀρχιμ Σάββα Ἁγιορείτου

https://www.youtube.com/watch?v=KJyMdB2Wjko

Πῶς πεθαίνουν οἱ δίκαιοι καί πῶς οἱ ἁμαρτωλοί;


Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

O αμαρτωλός δημιουργεί διπλή απώλεια με τον ξαφνικό του θάνατο, πρώτα στον εαυτό του κι έπειτα στην οικογένειά του.
Στον εαυτό του επειδή πεθαίνει αμετανόητος. Στην οικογένειά του επειδή αιφνιδιάζει τους συγγενείς του μ’ ένα αναπάντεχο χτύπημα κι αφήνει πίσω του εκκρεμότητες.
Μακάριος είναι εκείνος που προτού πεθάνει δοκιμάζεται από κάποια αρρώστια, από τον πόνο. Σ’ αυτόν δίνεται η ευκαιρία να κάνει μία ανασκόπηση της ζωής του, να εξετάσει τις αμαρτίες του, να μετανοήσει για όλα τα κακά που έχει κάνει, για όλα τα καλά που δεν έκανε, να θρηνήσει με μετάνοια ενώπιον του Θεού, να καθαρίσει την ψυχή του με δάκρυα και να ζητήσει συχώρεση από το Θεό.
Θά ‘χει την ευκαιρία να συγχωρέσει κι αυτός εκείνους που τον πρόσβαλαν, που τον έβλαψαν στη ζωή του, να χαιρετήσει όλους τους φίλους ή εχθρούς του, να θυμήσει στα παιδιά του το φόβο του Θεού, νά ‘χουν στο νου την ώρα του δικού τους θανάτου και να οπλίσουν την ψυχή τους με πίστη, προσευχή και καλά έργα.
Ας δούμε στην Παλαιά Διαθήκη πως πέθαναν οι άνθρωποι που ευαρέστησαν στο Θεό: ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, ο Ιακώβ, ο Ιωσήφ, ο Μωυσής κι ο Δαβίδ. Προτού πεθάνουν, όλοι τους είχαν αρρωστήσει. Όσο κράτησε η αρρώστια τους, το όνομα του Θεού δεν έλειπε από τα χείλη τους. Άφησαν όλοι καλή κληρονομιά στους απογόνους τους και τους ευλόγησαν. Αυτός είναι θάνατος δίκαιου ανθρώπου.
Ίσως διερωτηθείς: Μα δεν πέθαναν πολλοί από τους δίκαιους στη μάχη, απροετοίμαστοι; Όχι! Οι δίκαιοι ποτέ δεν πεθαίνουν απροετοίμαστοι! Προετοιμάζονται πάντα για το θάνατό τους, περιμένουν από μέρα σε μέρα την αναχώρησή τους απ’ αυτή τη ζωή. Η καρδιά τους βρίσκεται σε διαρκή μετάνοια, εξομολογούνται στο Θεό και τον δοξολογούν. Οι δίκαιοι το κάνουν αυτό σε καιρούς ειρήνης και ευμάρειας. Το κάνουν όμως πολύ περισσότερο σε περιόδους πολέμου, βίας και ταραχών. Η ζωή τους ολόκληρη είναι μια διαρκής προετοιμασία για το θάνατο κι έτσι δεν πεθαίνουν ποτέ απροετοίμαστοι.

Ἔθνη τά μή νόμον ἔχοντα φύσει τά τοῦ νόμου ποιεῖ. Ὁλοφώτεινη ἀπάντηση στόν σκοταδισμό καί τήν παραφιλολογία ὑπέρ τῶν ἐκτρώσεων

ΟΛΟΦΩΤΕΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΗΡΩΑ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΟ, ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ, ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ.

Η απίστευτη ιστορία ενός Βιετναμέζου αποκαλύπτεται για να μας διδάξει την αξία της ζωής και το μεγαλείο ενός ανθρώπου.
Ήταν το έτος 2001 όταν ο Tong Phuoc Phuc από το Βιετνάμ πήγε με την έγκυο γυναίκα του στο νοσοκομείο, περιμένοντας την να γεννήσει. 

Ενώ περίμεναν, παρατήρησε ότι άλλες έγκυες γυναίκες πήγαιναν σε ένα δωμάτιο και αργότερα έβγαιναν με δάκρυα στα μάτια τους από εκεί.Ο Tong χρειάστηκε λίγο καιρό για να καταλάβει τι συνέβαινε. 

Όταν συνειδητοποίησε ο ίδιος τι έκαναν οι γυναίκες σε εκείνο το δωμάτιο, σοκαρίστηκε και η καρδιά του ράγισε, καθώς κατάλαβε ότι αυτά τα παιδιά καταδικαστήκαν να μην έρθουν στον κόσμο και το χειρότερο, δεν τους έδιναν καν το δικαίωμα για μια απλή κηδεία.

Έτσι αποφάσισε να παίρνει αυτά τα παιδιά και τουλάχιστον να τα θάπτει, όπως τους άξιζε και όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο επάνω στην Γή.

Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο http:// hristospanagia3.blogspot.gr γιά τίς 24-1-2020 ἕως 26-1-2020.


Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ Πατέρες καί ἀδελφοί 
Δόξα τῇ Ἁγίᾳ καί ὁμουσίῳ καί ζωοποιῷ καί ἀδιαιρέτῳ Τριάδι πάντοτε νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰώνων
Εἴθε ὁ Πανάγιος Τριαδικός Θεός μας, ὁ Πατήρ, ὁ Υἱός καί τό Ἅγιον Πνεῦμα, νά εὐλογεῖ τήν ζωή μας.
Εἴθε καί ἐμεῖς νά ἀγωνιζόμαστε ζώντας ἀσκητικά καί μυστηριακά μέσα στήν μόνη ἀληθινή Ἐκκλησία, τήν Μία, Ἅγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας.
Ἔτσι θά μετέχουμε στήν θεία Του εὐλογία σ' ὅλη τήν διάρκεια τοῦ νέου ἔτους, ἀλλά καί στήν αἰωνιότητα.

Λαμβάνετε ατό τό μήνυμα ς νημέρωση πό τό στολόγιο 
http://hristospanagia3.blogspot.gr καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr γιά τίς 24-1-2020 ἕως 26-1-2020.

1) Ἐνημέρωση ἀπό τό ἱστολόγιο: 
http://hristospanagia3.blogspot.gr

▼  2020 (525)

Ὁ ‘Ἅγιος Πορφύριος ἀποκαλύπτει καί προλέγει

Μαρτυρία κ. Μυτιληναίου Γεωργίου, Θεολόγου από την Θεσσαλονίκη

«Ήταν χειμώνας του έτους 1988. Ο κ. Σάκκος μου έδωσε ένα πακέτο με κασσέττες από ομιλίες του και ένα δοχείο με τυρί φέτα, για να τα πάω μόλις μπορέσω στο Μήλεσι. Πήρα μαζί μου και έναν φοιτητή της Ιατρικής. 
Φτάσαμε στις 14:30 και μας είπανε πως ο Γέροντας ξεκουράζεται. Στις 17:00 το απόγευμα μας δέχτηκε. Ήταν καθιστός στο κρεββάτι. Μέσα στο κελλάκι του υπήρχε αφόρητη ζέστη λόγω της ασθένειάς του. Με τα δύο του χέρια έπιασε τους καρπούς μας.
Σε εμένα έπιασε τον καρπό μου με το αριστερό του χέρι. Τα χέρια του ήταν καλυμμένα με πανιά. Μας ρωτούσε γενικά πράγματα, από πού είμαστε; τι δουλειά κάνουμε; ή τι σπουδάζει ο νεαρός κ.ά… Έκανε 3–4 ερωτήσεις σε εμένα και μετά με άφηνε και έκανε 3–4 ερωτήσεις τον φοιτητή.

– Πόσα παιδιά έχεις;

– Τέσσερα, Γέροντα. Τον Δημήτρη, την Αργυρή, την Φοίβη και την Μαρία.

– Τα βλέπω τα παιδιά σου… τα βλέπω… Την Φοίβη, την Αργυρή, τον Δημήτρη και την Μαρία.

»Ο Γέροντας τα είπε με την σειρά ακριβώς που γεννήθηκαν ξεκινώντας από το μεγαλύτερο.
– Είδες, όταν μαλώνης την Αργυρή, πώς τρέχουν τα δάκρυά της; Και σε λίγο προσθέτει:

Πόσο σοῦ στοιχίζει μία ἔκτρωση; Οἱ ἐπιπτώσεις τῆς ἔκτρωσης (Ζωή Δ. Σιάσου, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών)

Η έκτρωση έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία της γυναίκας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι 53 εκατομμύρια μη προγραμματισμένες κυήσεις το χρόνο καταλήγουν σε τεχνητή διακοπή. Εκτιμάται ότι το ένα τρίτο των εκτρώσεων πραγματοποιείται υπό επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής και ευθύνεται για το 13% της μητρικής θνησιμότητας.

Σωματικές επιπτώσεις της έκτρωσης

Αυτές είναι οι κυριότερες σωματικές επιπτώσεις της έκτρωσης:
Αιμορραγία.
Διάτρηση της μήτρας και ρήξη του τραχήλου.
Λοιμώξεις του γεννητικού συστήματος (ενδομητρίτιδα, σαλπιγγίτιδα, φλεγμονώδης νόσος της πυέλου).
Θάνατος: Η έκτρωση είναι η τρίτη σημαντικότερη αιτία θανάτου των εφήβων, μετά τα ατυχήματα και τις αυτοκτονίες.
Δευτεροπαθής αμηνόρροια ή στείρωση, από την πλήρη καταστροφή του ενδομητρίου και τη δημιουργία ενδομήτριων συμφύσεων μετά από έντονη απόξεση.
Επιπλοκές στις επόμενες κυήσεις, όπως καθ’ έξιν αποβολές, εξωμήτρια κύηση, ανεπάρκεια του έσω τραχηλικού στομίου, πρόωρος τοκετός, εμφάνιση προδρομικού πλακούντα, αυξημένη περιγεννητική νοσηρότητα και θνησιμότητα.
Θρόμβωση και εμβολή.
Επιπλοκές από την αναισθησία

Η πραγματοποίηση της έκτρωσης σε οργανωμένα νοσοκομεία μειώνει τον κίνδυνο για τις άμεσες επιπτώσεις π.χ. το θάνατο, όχι όμως και τον κίνδυνο για εγκατάσταση υπογονιμότητας ή επιπλοκών στις επόμενες κυήσεις.

Ψυχολογικές επιπτώσεις της έκτρωσης

Ὁ π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος γιά τά σκοτεινά σχέδια τοῦ Οἰκουμενισμοῦ

Αποτέλεσμα εικόνας για π. Αθανάσιος Μυτιληναίος
Ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος για Κολυμπάρι και τα σκοτεινά σχέδια του Οικουμενισμού

Ο σκοπός μιας Συνόδου είναι να φέρει την ειρήνη. Έρχεται [όμως] η ειρήνη πάντοτε;
Φημολογείται η συγκρότησις μιας Συνόδου Πανορθοδόξου, Οικουμενική, η οποία λέγεται ότι θα είναι η ογδόη Οικουμενική Σύνοδος. Ξέρετε ότι μέχρι τώρα έχουμε επτά Οικουμενικάς Συνόδους και τας Τοπικάς Συνόδους. Έτσι λοιπόν φημολογείται και μια ογδόη Οικουμενική Σύνοδος, η οποία θα γίνει στις μέρες μας. Θα γίνει στις μέρες μας.

Είναι πολλά χρόνια που έχουν ήδη αρχίσει και ξεκινήσει εργασίες γι' αυτή την ογδόη Οικουμενική Σύνοδο. Έχουν δημιουργηθεί και πραγματοποιηθεί ακόμα και Προσύνοδοι. Έχουν εξαγγελθεί προγραμματικές δηλώσεις από τον καινούργιο μας Πατριάρχη (σ.σ. Βαρθολομαίο) ότι θα προσπαθήσει να πραγματώσει την ογδόη Οικουμενική Σύνοδο -μεταξύ των άλλων που είπε- και λέγονται κατά καιρούς πολλά.
Ερωτούμε: Τι μπορεί να περιέχει αυτή η «ογδόη Οικουμενική Σύνοδος»; Δηλαδή, με τι θα απασχοληθεί; Δεν είμαι πολύ ενημερωμένος με το πρόγραμμα, αλλά και να ήμουν… Ο πατήρ Ιουστίνος Πόποβιτς (σ.σ. αγιοκατατάχθηκε το 2010) έκανε δύο Υπομνήματα εις την Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Εκκλησίας στο Βελιγράδι. Τα Υπομνήματα αυτά έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά. Τα 'χουμε στα χέρια μας. Βέβαια, τούτο το πράγμα λέει: ότι είναι χαρακτηριστικό πως σε κάθε εργασία που γίνεται προσυνοδική αλλάζουν και τα θέματα! Και έτσι δεν μένει κάτι σταθερό! Αυτό, βέβαια, το κατακρίνει ο πατήρ Ιουστίνος. Ειλικρινά: Αυτά που γράφει ο πατήρ Ιουστίνος είναι κάτω από τη καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Μυρίζει Πνεύμα Άγιο! Ό,τι λέγει και ό,τι γράφει είναι πολύ σπουδαία... (σ.σ. Στη συνέχεια ο γέροντας κάνει αναφορά για τη σχεδιαζόμενη τότε, συρρίκνωση της νηστείας και τις ενδεχόμενες καινοτομίες και κατόπιν συνεχίζει).
Μπορείτε να φανταστείτε, αν θεσπίσει μερικά τολμηρά πράγματα αυτή η «ογδόη Οικουμενική Σύνοδος», πόσο τότε θα ζωηρέψει αυτή η θέσις των λεγομένων νεορθοδόξων;

Οἱ περισσότεροι γονεῖς δὲν βλέπουν τὸ παιδί τους ἀπὸ ἀπόψεως πνεύματος, ψυχῆς, ἀλλὰ τὸν βλέπουν μόνο ἐξωτερικῶς ὡς σάρκα


Δημήτριος Παναγόπουλος, Ἱεροκῆρυξ

Κάποτε μία χήρα μὲ παρακαλοῦσε νὰ τῆς βρῶ ἕνα παιδί, νὰ τὸ υἱοθετήσει.
- Τέτοια πράγματα δὲν κάνω, τῆς εἶπα. Μὲ τὸν σύζυγό σας, πόσα παιδιὰ κάνατε;
- Ἕνα κάναμε καὶ αὐτὸ μὲ τὸ πῆρε ὁ Θεός. Καὶ νὰ ἤξερες ἕνα χρυσὸ παιδὶ κ. Παναγόπουλε... Καὶ ἄρχισε νὰ κατηγορεῖ τὸν Θεό, ποὺ τῆς πῆρε τὸ παιδὶ καὶ δὲν θὰ εἶχε τώρα τὴν ἀνάγκη νὰ υἱοθετήσει ἕνα ἄλλο παιδί.
Ἀπὸ τὴ συζήτηση πληροφορήθηκα, ὅτι τὸ παιδὶ αὐτὸ σκοτώθηκε στὴ θάλασσα. Ἦταν ἕνα πρωϊνό, ἀνήμερα τῆς Παναγίας τὸν Δεκαπεντάγουστο. Πῆγε στὴ θάλασσα μὲ τοὺς φίλους του καὶ ἔκανε βουτιές. Καὶ στὴ βουτιὰ μέσα, χτύπησε σὲ μία πέτρα καὶ σκοτώθηκε. Λέω στὴ μάνα:

Αὐτό εἶναι τό logo πού "κατασκεύασε" ἡ ἐπιτροπή γιά τήν ἐπέτειο τῶν 200 χρόνων ἀπό τήν Ἐπανάσταση. Γίνεται νά μήν τό σχολιάσουμε;

Οι ήρωες, που δώσανε τότε τα πάντα, πολέμησαν κατά τα λεγόμενά τους
"Για του Χριστού την πίστην την Αγία και για της Πατρίδος την Ελευθερία"...
Εκείνοι, που εμείς (οι "κυβερνώντες" δηλαδή) επιλέξαμε για να ετοιμάσουν τις επετειακές εκδηλώσεις, δεν σκέφτηκαν πως το επίσημο σήμα πρέπει να έχει ευδιάκριτα και κυρίαρχα, αυτά για τα οποία όλοι οι ξεχωριστοί Έλληνες εκείνης της εποχής διακήρυτταν με κάθε ευκαιρία;
Τον Σταυρό και την Ελληνική Σημαία!
Που είναι αυτά τα δύο;
* "συν αυτώ"
Και αν για κάποιους θα είχε βαρύτητα η δική μας γνώμη
(πικρό αστειάκι...), η επιλογή μας θα ήταν κάπως έτσι :

Διαρκής Ἱερά Σύνοδος: Τό ἔμβρυο εἶναι ἀκέραιος ἄνθρωπος ἀπό τή στιγμή τῆς σύλληψης – Ἡ ἐκούσια ἔκτρωση εἶναι φόνος

Συνῆλθε στις 3 καὶ 4 Φεβρουαρίου 2020 ἡ Διαρκὴς Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τῆς 163ης Συνοδικῆς Περιόδου, ὑπὸ τὴν προεδρία τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερωνύμου. […]
Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος λαβοῦσα ὑπ’ ὄψη της τὰ ἐσχάτως ἀνακύψαντα ἐπὶ τοῦ θέματος τῶν ἐκτρώσεων καὶ βασιζομένη ἐπὶ τῆς ἁγίας Γραφῆς καὶ τῆς Ἱερᾶς Παραδόσεως τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ ἐκφράζει τὴν θεολογικὴν αὐτῆς θέσιν περὶ τοῦ ἐμβρύου ὡς πλήρους καὶ ἀκεραίου ἀνθρώπου ἀπὸ τῆς στιγμῆς τῆς συλλήψεώς του γι’ αὐτὸ καὶ θεωρεῖ τὴν ἑκουσία ἔκτρωση ὡς φόνο καὶ δὲν τὴν ἀποδέχεται.

[…]

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος


(Πηγή: ecclesia.gr)

https://alopsis.gr/διαρκής-ιερά-σύνοδος-το-έμβρυο-είναι-α/

13 Φεβρουαρίου. Τοῦ ὁσίου πατρός ἡμών Μαρτινιανοῦ. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. Ἡμέρας. Πέμ. λδ΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Α΄ Ἰω. α΄ 8 - β΄ 6).
Α Ιω. 1,8           ἐὰν εἴπωμεν ὅτι ἁμαρτίαν οὐκ ἔχομεν, ἑαυτοὺς πλανῶμεν καὶ ἡ ἀλήθεια οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν.
Α Ιω. 1,8                    Εάν είπωμεν, ότι δεν έχομεν αμαρτίαν, εξαπατώμεν τους εαυτούς μας και η αλήθεια του Θεού δεν υπάρχει μέσα μας.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible