Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Το αγιογραφικό ανάγνωσμα του Σαββάτου 09-07-2016

Ἡ καθημερινή μελέτη τῆς Ἁγίας Γραφῆς εἶναι ἀπαραίτητη γιά τόν Χριστιανo. Ὅπως ὁ ἄρτος γιά τό σῶμα ἔτσι καί ὁ Λόγος τοῦ Θεοῦ γιά τήν ψυχή ἀποτελεῖ ζωτική ἀνάγκη. Ὁ Κύριος μᾶς εἶπε ὅτι ὁ ἄνθρωπος δέν ζεῖ μόνο μέ ψωμί. ἀλλά καί μέ κάθε λόγο πού ἐκπορεύεται ἀπό τό στόμα τοῦ Θεοῦ (Ματθ. 4, 4): «Οὐκ ἐπ' ἄρτῳ μόνο ζήσεται ἄνθρωπος ἀλλ' ἐπί παντί ρήματι ἐκπορευομένῳ διά στόματος Θεοῦ». Εἴθε καθημερινά νά μελετοῦμε τό λόγο Του καί νά τρέφουμε τήν ψυχή μας μ' αὐτόν. Μαζί μέ τά Ἅγια Μυστήρια καί τόν Πνευματικό ἀγῶνα, ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ συντηρεῖ ἀναμμένη τήν λαμπάδα τῆς πίστεως μέσα μας καί μᾶς καθιστᾶ ζωντανά κυτταρα τοῦ Σώματος τοῦ Χριστοῦ, πού εἶναι ἡ Ἁγία Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας. Σύν Θεῷ θά ἀναρτῶνται τά ἀναγνώσματα πού ἔχει ὁρίσει ἡ Ἁγία Μας Ἐκκλησία νά ἀναγινώσκονται καθημερινά ἀπό τούς Χριστιανούς γιά τό 2016. Κάνετε κλίκ πάνω στήν εἰκόνα καί μεγενθύνετε γιά νά διαβάσετε τό κείμενο.

Απόστολος: Προς Ρωμαίους κεφ. γ΄ 28 - δ΄ 4

γ΄ 28 - δ΄ 4




Ευαγγέλιον: Κατά Ματθαίον κεφ. Ζ΄ 24 - Η΄ 4

Ζ΄ 24 - Η΄ 4




Ευχαριστοῦμε τήν ἀδελφότητα Θεολόγων «Ὁ Σωτήρ» γιά τήν ὁλοπρόθυμη ἄδεια χρήσης καί ἀναδημοσίευσης τοῦ κειμένου μετά τῆς συντόμου ἑρμηνείας, πού ἔχει εκπονήσει ὁ μακαριστός θεολόγος Π. Τρεμπέλας.

Τό Ἀλάθητο καί τό πρωτεῖο τοῦ Πάπα. Ἁγίου Ἰουστίνου Πόποβιτς. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Τό Ἀλάθητο καί τό πρωτεῖο τοῦ Πάπα. Ἁγίου Ἰουστίνου Πόποβιτς. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης.Ὁμιλία τοῦ π. Σάββα στίς 18-06-2016 (Σύναξη στό Ἀρχονταρίκι, Ἱ. Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης). 

http://HristosPanagia3.blogspot.gr

Ἁγ. Ἰωάννου τῆς Κροστάνδης: Νουθεσίες ἁγιοπνευματικές

~~Η ψυχή μας είναι ένα πουλί. Ο διάβολος ο κυνηγός. Όπως το πουλί πετά στον ουρανό και ξεφεύγει από τον διώκτη του, έτσι κι εμείς. Βλέποντας τον νοητό διώκτη μας να θέλει την απώλειά μας. Πρέπει η ψυχή να ανοίγει τα φτερά της και να πετάει πρός το ουράνιο καταφύγιό της τον Κύριό μας Ιησού Χριστό που θα την σώσει εκ παγίδος θηρευτών.
~~Πρέπει ακόμα πιο πολύ να αγαπάμε τον πλησίον μας, όταν αμαρτάνει είτε απέναντι του Θεού είτε απέναντι σ΄εμάς. Γιατί είναι άρρωστος, γιατί είναι αξιολύπητος, γιατί κινδυνεύει. Ακριβώς τότε πρέπει να τον συμπαθούμε, να ικετεύομε τον Κύριο γι΄αυτόν να του θεραπεύουμε την καρδιά με λόγια αφυπνιστικά με λόγια στηλιτευτικά της αμαρτίας με λόγια παρηγορητικά, με λόγια συγγνώμης με λόγια αγάπης.

Πόσο κακό πράγμα εἶναι τό θέλημα τοῦ ἀνθρώπου, διότι κρύβει ἐγωϊσμό, ὑπερηφάνεια, φιλαυτία καί τόσα ἄλλα ( Γέροντας Ἐφραίμ ὁ Φιλοθεΐτης )

 
Πόσο κακό πράγμα είναι το θέλημα του ανθρώπου, διότι κρύβει εγωϊσμό, υπερηφάνεια, φιλαυτία και τόσα άλλα. Γι’ αυτό ο υποτακτικός απαλλασσόμενος από το ίδιο θέλημα, απαλλάσσεται από τα πάθη. Ο Χριστός υπήκουσε μέχρι σταυρικού θανάτου, δηλαδή τελείας νεκρώσεως του ιδίου θελήματος. 
Εάν ο Χριστός, ανθρωπίνως δεν έκαμνε υπακοή, δεν έκοβε το δικό του θέλημα, ο άνθρωπος δεν θα εσώζετο! Όπως ακριβώς δεν σώζεται και ο άνθρωπος εκείνος, που κρατά το θέλημά του και κάνει εκείνο που θέλει αυτός. Τι σημαίνει απάρνησι του ιδίου θελήματος;

Γέροντας Ἰάκωβος Τσαλίκης - Ἐκβάλει δαιμόνια καί καθυβρίζεται ἀπό αὐτά


Από νωρίς, από τότε που οι δαίμονες τον χτυπούσαν και τον άφηναν αναίσθητο, άρχισε να του παρέχεται κι ένα άλλο χάρισμα. Να εκβάλλει δαιμόνια από ανθρώπους. Παλιά η μεθοδεία του Σατανά.Ταλαιπωρεί αφάνταστα και μεταβάλλει τον άνθρωπο σε απαίσιο τυφλό του όργανο. Ιδιαίτερα στη δεκαετία του 1980 φέρνανε συχνά δαιμονισμένους στη Μονή, για να τους διαβάσει εξορκισμούς ο π. Ιάκωβος και να τους σταυρώσει με την κάρα του οσίου Δαβίδ.
Στις 13 του Σεπτέμβρη, το 1987, δαιμόνιο ενόχλησε το Γιώργο Λ., ένα παλικάρι 22 ετών. Κάθε μέρα και η κατάστασή του χειροτέρευε. Τον Οκτώβρη η μητέρα του και ο αδερφός του φέρανε το Γιώργο στη Μονή. Παρακάλεσαν τον π. Ιάκωβο να προσευχηθεί και να διαβάσει εξορκισμούς. Μπροστά στο ναό το δαιμόνιο αντέδρασε φοβερά. Έβριζε κι αισχρολογούσε, χειρονομούσε και απειλούσε. Μέσα στο ναό συνέχισε πιο έντονα την αντίδραση. Άνοιξε τη λειψανοθήκη ο π. Ιάκωβος, κατέβασε την κάρα του οσίου και άρχισε να διαβάζει εξορκισμούς. Τότε, από τη μητέρα, που κι αυτή μπήκε στο ναό, ακούστηκε μια κραυγή:

Τό διπλοῦν παίγνιον τοῦ πρώτου ἐξ Ἀμερικῆς Ποντίφικος


Ο Αργεντινός κ. Φραγκίσκος είναι ο πρώτος πάπας που προήλθεν από την Αμερικήν. Ως άλλος διπλούς πράκτωρ η διεθνής διπλωμάτης ο εξ άκρας δύσεως ορμώμενος πάπας απλώνει παραλλήλως γεφύρας προς τους δύο πόλους της Ανατολής: την Ορθοδοξίαν και το Ισλάμ.
Συμπόρευσις με το Ισλάμ
Δεν έχει παρέλθει πολύς καιρός από την ημέραν που ο κ. Φραγκίσκος έλαβε μαζί του από την Λέσβον μόνον μουσουλμάνους. Προ ολίγων ημερών είχε θερμόν εναγκαλισμόν με τον προσκεκλημένον του ιμάμην του Καΐρου. Τώρα, νέον ανακοινωθέν του Βατικανού κάνει λόγον δια τον κοινόν Ελεήμονα Θεόν χριστιανών και μουσουλμάνων! Συμφώνως προς την ηλεκτρονικήν εφημερίδα vatican insider της 17ης Ιουνίου 2016:
«Το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκευτικό διάλογο απεύθυνε αυτά τα λόγια στους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο στο ετήσιο μήνυμά του για το μήνα του Ραμαζανιού και το τέλος της Id al-Fitr γιορτής. “Εμείς, οι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να μιμηθούμε τον Θεό. Αυτός, ο Ελεήμων, μας ζητά να είμαστε φιλεύσπλαγχνοι και συμπονετικοί προς τους άλλους, ειδικά σε εκείνους που ευρίσκονται σε κάθε είδους ανάγκη. 

Νά ἐμπιστευτεῖς τόν ἑαυτό σου στόν Θεό, τί σημαίνει; (Ἅγ.Ἰσαάκ ὁ Σῦρος)


Να εμπιστευτείς τον εαυτό σου στον Θεό, σημαίνει να μην κυριεύεσαι πλέον από καμιά αγωνία η φόβο, να μην βασανιστείς ξανά από κανέναν λογισμό, από καμιά σκέψη πώς δεν έχεις κανέναν για να σε φροντίσει.
Όταν ο νους εκπέσει από αυτήν την εμπιστοσύνη, ο άνθρωπος αρχίζει να πέφτει μέσω των λογισμών σε χιλιάδες πειρασμούς.
Όπως λέγει ο μακάριος ερμηνευτής (ενν. ο Θεόδωρος Μοψουεστίας) στο βιβλίο του για τον Ευαγγελιστή Ματθαίο,«όλη η μέριμνα του Σατανά είναι να πείσει τον άνθρωπο πώς ο Θεός δεν ενδιαφέρεται γι” αυτόν».
Γιατί ξέρει πώς. όσο έχουμε την ακριβή γνώση της Πρόνοιάς Του στερεωμένη μέσα μας, οι ψυχές μας θα κατοικούν στην απόλυτη ειρήνη. Κι επιπλέον θ” αποκτήσουμε την Αγάπη του Θεού και θα μεριμνάτε για καθετί πού Τον ευχαριστεί. Αυτόν τον λογισμό προσπαθεί να μας τον αποσπάσει ο σατανάς.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. " Ἀπό τήν ποιότητα τῆς εἰρήνης ἐξαρτᾶται ἄν θά γίνει ἤ δέν θά γίνει πόλεμος. Ἄν ἡ ζωή μας κατά τή διάρκεια τῆς εἰρήνης εἶναι θεοσεβής δέ θά γίνει μετά βεβαιότητας πόλεμος. -Ὦ! μακάρι νά εἶναι ἔτσι! Ἡ ἀσεβής εἰρήνη ἀποτελεῖ τό λίκνο τοῦ πολέμου. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ.


Ποιές είναι οι αιτίες του μελλοντικού πολέμου

EΠΕΙΔΗ ΞΕΦΥΛΛΙΣΑΜΕ όλες τις σελίδες της Αγίας Γραφής στις οποίες περιγράφεται η μοναδική ακριβής φιλοσοφία του πολέμου και επειδή υπό το φως αυτής της Αγίας Γραφής είδαμε και την όψη και την ανάποδη μερικών σύγχρονων πολέμων, μόλις τώρα, στρατηγέ, είναι δυνατό να απαντηθεί το ερώτημα σας: ποιές είναι οι αιτίες του μελλοντικού πολέμου;
Από την ποιότητα της ειρήνης εξαρτάται αν θα γίνει ή δεν θα γίνει πόλεμος. Αν η ζωή μας κατά τη διάρκεια της ειρήνης είναι θεοσεβής δε θα γίνει μετά βεβαιότητας πόλεμος. Ώ! μακάρι να είναι έτσι! Η ασεβής ειρήνη αποτελεί το λίκνο τού πολέμου. Τα μικρόβια τού πολέμου εν καιρώ ειρήνης πολλαπλασιάζονται και αυξάνονται και όταν πολλαπλασιασθούν και αυξηθούν τότε ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος.

Χρυσά στεφάνια

Όταν συκοφαντηθούμε ή αδικηθούμε είτε από επιπόλαιους είτε από πονηρούς, που έχουν κακότητα και διαστρέφουν και την αλήθεια, εάν μπορούμε, καλά είναι να μη θέλουμε να δικαιωθούμε από τους ανθρώπους, όταν η αδικία αφορά μόνον το άτομό μας. 
Ούτε και να πούμε: «να το βρουν από τον Θεό», γιατί και αυτό είναι κατάρα. 

''Ὁ ἄνθρωπος πού δέν εἶναι πρόθυμος νά πάει στόν οὐρανό ἀπ τόν δρόμο τοῦ Γολγοθᾶ, δέν μπορεῖ νά πάει ἀπό πουθενά''!!! Π.Κύριλλος Χιλανδαρινός

http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2016/06/blog-post_67.html

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible