Πριν πούμε το δι’ ευχών, θέλω να εκφράσω την συμπαράσταση απέναντι στους Χριστιανούς του Καναδά, οι οποίοι διώκονται ουσιαστικά διότι αποφάσισε εκεί η Αρχιεπισκοπή να αλλάξει τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας και να υιοθετήσει αυτήν την βλάσφημη πρακτική των πολλών λαβίδων. Και βεβαίως όλο αυτό είναι μία βλάσφημη θεολογία και δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση η αγία μας Εκκλησία να το δεχθεί αυτό.
Δυστυχώς όμως αυτό το κακό, αυτή η βλασφημία, η βλάσφημη θεολογία ότι μπορεί κανείς να κολλήσει μικρόβια από την αγία λαβίδα -λες και υπάρχει καλύτερο αντισηπτικό από το Πνεύμα το Άγιο και χρειαζόμαστε τα οινοπνεύματα για να καθαρίσουμε τα άγια σκεύη- αυτή η βλάσφημη θεολογία δυστυχώς προχωράει και πρέπει να αντισταθούμε. Και πολύ καλά κάνουνε οι ευσεβείς κάτοικοι του Τορόντο και του Καναδά, οι οποίοι σήμερα θα κάνουν συλλαλητήριο μπροστά στην Αρχιεπισκοπή διαμαρτυρόμενοι για αυτήν την βλάσφημη εισαγωγή των πολλαπλών λαβίδων στη Θεία Κοινωνία. Ευτυχώς και κάποιοι ιερείς αντέδρασαν και απ’ ότι έμαθα διώκονται, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, είναι μεγάλη τους τιμή γιατί διώκονται για χάρη του Χριστού.
Η Ιερά μας Παράδοσις πρέπει να διαφυλαχθεί ακεραία και δεν επιτρέπεται για κανέναν λόγο να αλλάζει. Ο Χριστός μας μας έδωσε την Θεία Λειτουργία και η αγία μας Εκκλησία κράτησε αυτήν την Λειτουργία όλα αυτά τα χρόνια. Βεβαίως, κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπορεί η Εκκλησία να αλλάξει τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας. Μπορεί να το κάνει αυτό όπως το έκανε στο παρελθόν για λόγους όμως ποιμαντικούς και όχι για λόγους απιστίας και βλασφημίας, όπως το κάνει ενδεχομένως κάποια Τοπική Εκκλησία τώρα.