Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Κεφ.43. Καλοί τρόποι. Γεροντικό. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης


Κεφ.43. Καλοί τρόποι. Γεροντικό. Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης
Ὁμιλία τοῦ π. Σάββα στίς 28-5-2017 (Σύναξη) Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης
http://HristosPanagia3.blogspot.gr

Περί τοῦ γογγυσμοῦ κατά τοῦ Θεοῦ


Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας
ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΓΟΓΓΥΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Την προηγούμενη Κυριακή προσπάθησα να αποκαλύψω το μεγαλείο και το βάθος του λόγου του αποστόλου Παύλου που τον εαυτό του ονομάζει σπονδή στη Θυσία. Σας έλεγα για τις αμέτρητες συμφορές και τα βάσανα που υπόφερε σ' όλη τη ζωή του για τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος προσφέρθηκε Θυσία για τις αμαρτίες όλου του κόσμου. Συμπληρώνοντας αυτά που σας έλεγα τότε, για τα παθήματα του μεγάλου αυτού αποστόλου, θα σας πω τώρα και τι υπέφερε σε μία πόλη της Μακεδονίας, στους Φιλίππους, για το κήρυγμά του. Με την καταγγελία κάποιων, που δεν τους άρεσε το κήρυγμά του, οι άρχοντες της πόλης έδωσαν διαταγή να τον ραβδίσουν και μετά τον έριξαν στη φυλακή και έσφιξαν τα πόδια του στο τιμωρητικό ξύλο. Έχασε τότε το θάρρος του ο απόστολος; Άρχισε να κλαίει; Ασφαλώς όχι. Κατά τα μεσάνυχτα ο Παύλος μαζί με το συνεργάτη του, το Σίλα, έψαλαν ψαλμούς, δοξολογώντας το Θεό.

«Μή νιώθεις προσβολή, ἄν κάποιος σοῦ μιλήσει ἤ σοῦ φερθεῖ ἄσχημα»

Ἁγίου Ἰωάννου τῆς Κρονστάνδης

Μή νιώθεις προσβολή ἄν κάποιος σοῦ μιλήσει  σοῦ φερθεῖ,ἄσχημα.
Ἐσύ μιλᾶς  συμπεριφέρεσαι πάντα καλά κι εὐγενικά στούςἄλλους;
Συχνά δέ φέρεσαι ὑποκριτικά;
Συνομιλεῖς πάντα εἰλικρινά μέ τό Θεό τήν ὥρα τῆςπροσευχῆς, χωρίς νά ὑποκρίνεσαι;
Πολλές φορές τά χείλη σου δέ μιλοῦν τή γλώσσα τῆς ἀλήθειας ἐνῶ  καρδιά σου ψεύδεται;
Βαδίζεις μέ εἰλικρίνεια κι ἁπλότητα ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ;
Ἄν ἐσύ  ἴδιος δέν εἶσαι δίκαιος κι εἰλικρινής ἀπέναντι στό Θεό καί τούς ἀνθρώπους, ἀλλά πολλές φορές ψεύδεσαι καί ὑποκρίνεσαι, τότε μήν ἐκνευρίζεσαι ὅταν οἱ ἄλλοι σοῦ φέρονται ὑποκριτικά, χωρίς εἰλικρίνεια. «Δί᾿ ὧν τις ἁμαρτάνει, διά τούτων κολάζεται» (Σοφ. Σολ. Ια΄ : 16), μᾶς λέει σοφός Σολομῶν. Νά ᾿σαι ἐπιεικής στούς ἄλλους ἐκεῖ πού καί σύ σφάλεις καί ἁμαρτάνεις.

Οἱ ἀκολουθίες γίνονται, ἀλλά ποιό τό ὄφελος;Θαυμαστό γεγονός μέ τόν Ἅγιο Παντελεήμονα




0Ι ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ;

1)     Θαυμαστό

Μια μέρα με ξύπνησε το τηλεφώνημα μιας καθηγήτριας αγγλικών την οποία γνώριζα από την εκκλησία. Με παρακάλεσε να της αγοράσω κάποια φάρμακα; «Έχω αμυγδαλίτιδα και δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι». Της πήγα από το φαρμακείο τα απαραίτητα και ενώ ετοίμαζα ζεστό φαγητό, της πρότεινα:
-       Ας διαβάσουμε την παράκληση του αγίου Παντελεήμονα!
-       Δεν θέλω να προσευχηθώ στον Παντελεήμονά σου και ούτε θέλω να ακούω γι’αυτόν! ξέσπασε ξάφνου η άρρωστη κλαίγοντας με λυγμούς.
Αυτή η έκρηξη απελπισίας ήταν απίστευτη αλλά να τι  κρυβόταν πίσω της. Ακριβώς εκείνες τις μέρες είχαν φέρει στη Μόσχα από το Άγιο Όρος το λείψανο του Αγίου Παντελεήμονα. Όταν η παλιά της συμφοιτήτρια θεραπεύτηκε μετά την προσκύνηση του λειψάνου, αυτή σκάφτηκε πως θα συμβεί και στην ίδια ένα θαύμα για τις πολλές της ασθένειες.

Τά μεμονωμένα μέλη τῆς Ἐκκλησίας μπορεῖ νά χάσουν τή μάχη, ἡ Ἐκκλησία ὅμως δέν μπορεῖ νά χάσει τόν πόλεμο. Ὁ Ἰούδας ἔπεσε μά ἡ Ἐκκλησία νίκησε.

Τα μεμονωμένα μέλη της Εκκλησίας μπορεί να χάσουν τη μάχη, η Εκκλησία όμως δεν μπορεί να χάσει τον πόλεμο. Ο Ιούδας έπεσε μα η Εκκλησία νίκησε. Ο ’Άρειος και ο Μακεδόνιος απώλεσαν τις ψυχές τους στη μάχη μα η Εκκλησία κέρδισε την νίκη. Ο Ιουλιανός ο Παραβάτης εξέπεσε, η Εκκλησία κέρδισε. Οι εξισλαμισμένοι υπέκυψαν στο πειρασμό μα η Εκκλησία εθριάμβευσε. Η αθεϊστική εξουσία στη Ρωσία θα κατρακυλά στις ζητωκραυγές αλλά η Εκκλησία θα θριαμβεύσει και πάλι. Αυτοκρατορίες κατέπεσαν μα η Εκκλησία παρέμεινε. Οι αιρετικοί εξαφανίστηκαν μα η Εκκλησία επέζησε.

Ὁ χριστιανός καί οἱ ἀσθένειες (Γέροντας Εὐστράτιος Γκολοβάνσκι)

Πώς πρέπει να αντιμετωπίζει ο χριστιανός τις ασθένειες;

Απάντηση: Όταν κάποια ασθένεια επισκέπτεται το χριστιανό, αυτός πρέπει, πρώτ’ απ’ όλα, να οπλίζεται με υπομονή, ταπείνωση και ελπίδα στον Θεό.Εκείνος, βλέπετε, παραχωρεί όλες τις ασθένειες για την ωφέλεια της ψυχής μας, για να μας φέρει σε μετάνοια. Ο σοφός Σειράχ λέει: «Παιδί μου, τις αρρώστιες σου μην τις παραμελείς, αλλά να προσεύχεσαι στον Κύριο, κι Αυτός θα σε γιατρέψει. Άφησε την αδικία, κάνε το σωστό και καθάρισε την καρδιά σου από κάθε αμαρτία» (38:9-10).
Στις ασθένειες, και μάλιστα στις σοβαρές και επίμονες, οφείλουμε να ζητάμε τη βοήθεια των ειδικών γιατρών και να εκτελούμε τις υποδείξεις τους. Λέει πάλι ο Σειράχ: «Να αποδίδεις στο γιατρό τις τιμές που του ανήκουν, γιατί ο Κύριος τον έχει ορίσει στο λειτούργημά του. Ο Κύριος δημιούργησε τα φάρμακα από τη γη, και ο άνθρωπος που έχει φρόνηση δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει» (38:1, 4).

Ἄν ὁ Χριστός ἐρχόταν σήμερα (σάν ἁπλός ἄνθρωπος ) θά τόν ἔκλειναν στό φρενοκομεῖο...

serafim-rose

Ο  ιερομόναχος π.Σεραφείμ Ρόουζ υπήρξε ένας από τούς μεγαλύτερους Ορθόδοξους Θεολόγους της Αμερικανικής Ηπείρου.

π. Σεραφείμ Rose: «… Είναι αλήθεια ότι αυτή η γενιά είναι πολύ μπερδεμένη...Το μόνο πρόβλημα με μένα είναι, ότι δεν είμαι μπερδεμένος και γνωρίζω πολύ καλά ποιο είναι το καθήκον του ανθρώπου:
να λατρεύει το Θεό και τον Υιό Του, και να προετοιμάζεται για τη ζωή στον επερχόμενο κόσμο, όχι να ζει άνετα κι ευτυχισμένα σ’ αυτόν τον κόσμο εκμεταλλευόμενος τον συνάνθρωπό του και ξεχνώντας το Θεό και τη Βασιλεία Του.
  Αν ο Χριστός ερχόταν σήμερα σ’ αυτόν τον κόσμο, ξέρετε τι θα Του συνέβαινε;

Προσκυνητής στό ἄφθαρτο λείψανο τοῦ Ἁγ.Ἰωάννου τοῦ Νέου-Σουτσεάβα-Ρουμανίας

 



 
Τo άφθαρτo λείψανo του Αγ.Ιωάννη της Σουτσεάβα

Ο Άγιος Ιωάννης ο Νέος ήταν ελληνικής καταγωγής, κατάγονταν από την Τραπεζούντα της Μ. Ασίας και ήταν έμπορος. Διασχίζοντας κάποτε τη Μαύρη Θάλασσα πηγαίνοντας προς την πόλη Τσετάτεα Αλμπα ήρθε αντιμέτωπος με τον καπετάνιο ο οποίος ήθελε να κάνει τον Ιωάννη ν’ αλλαξοπιστήσει.Αυτός αρνήθηκε. Για να τον εκδικηθεί τον πρόδωσε στον ηγεμόνα της πόλης ο οποίος ήταν Τατάρος και ειδωλολάτρης. Αυτός ζήτησε από τον Αγ. Ιωάννη ν’ απαρνηθεί την ορθόδοξη πίστη του. Ο Αγ. Ιωάννης ομολόγησε με θάρρος την πίστη του στο Χριστό και γι’ αυτό τον βασάνισαν φρικτά. Τον έδεσαν σ’ ένα άγριο άλογο που τον έσυρε στους δρόμους της πόλης και τελικά ένας Εβραίος του έκοψε το κεφάλι.Αρχικά δεν άφηναν τους χριστιανούς να τον θάψουν. Την νύκτα όμως το σώμα του Αγ. Ιωάννου το κάλυπτε ένα ουράνιο φως και έτσι ένας ιερέας το έθαψε στην εκκλησία όπου έμεινε για 70 χρόνια κάνοντας πολλά θαύματα. 

Ἔπεσες; Σήκω!

http://omothimadon.gr/?p=39312

5 Ιουνίου Συναξαριστής. Δωροθέου Επισκόπου, Των 10 Μαρτύρων, Πλούταρχου Αρχιεπ., Χριστοφόρου εκ Ρώμης, Κόνωνα εκ Ρώμης, Νοννού, Μάρκου εκ Χίου, Θεοδώρου Δούκα, Θεοδώρου Επισκ., Boniface, Φλωρέντιος, Ἰουλιανός, Κυριακός, Μαρκελλίνος καὶ Φαυστίνος οἱ Μάρτυρες, Ἐοβανὸς ὁ Ἱερομάρτυρας, Βιντροῦγκος, Βαλτέριος, Ἀδελάριος, Ἀμοῦνδος, Σιρεβάλδος καὶ Βοσέας οἱ Ἱερομάρτυρες, Βακκάριος, Γουνδίκαρος, Ἰλλέχερος καὶ Βοτεοῦλφος οἱ Ὁσιομάρτυρες, Φῆλιξ ὁ Ὁσιομάρτυρας, Μετακομιδὴ Τιμίων Λειψάνων Ἁγίου Ἰγκὸρ Κιέβου, Σύναξις Ὑπεραγίας Θεοτόκου τοῦ Ἰγκὸρ ἐν Κιέβῳ, Ἅγιος Κωνσταντίνος Μητροπολίτης Κιέβου, Θεόδωρος πρίγκιπας τοῦ Νόβγκοροντ, Πέτρος ὁ Ἀναχωρητὴς ἐκ Σερβίας, Ὅσιοι Ἀγάπιος καὶ Νικόδημος, Βασιανὸς καὶ Ἰωνᾶς τῆς Περτόμα, Μνήμη λυτρώσεως τῆς φοβερᾶς ἀπειλῆς ἐν τῇ τῶν βαρβάρων ἐπιδρομῇς, Μνήμη Θαύματος Ὑπεραγίας Θεοτόκου ἐν Ἀκαρνανίᾳ


Ο Άγιος Δωρόθεος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Τύρου (εορτή Δωρόθεος)
 
Ήταν ποιμένας που είχε «την μόρφωσιν της γνώσεως και της αληθείας εν τω νόμω». Δηλαδή, την ακριβή γνώση και αλήθεια, που βρίσκεται μέσα στο Νόμο, στην Παλαιά και  Καινή Διαθήκη. 
Όταν ξέσπασε ο φονικός διωγμός κατά της Εκκλησίας στα χρόνια του Διοκλητιανου, το ποίμνιό του, προκειμένου να χάσει τον πολύτιμο ποιμένα του, με θερμές παρακλήσεις κατάφερε και τον έπεισε να απομακρυνθεί από τον τόπο των διωγμών. Αποχώρησε στη Δυσσό, πόλη της Θράκης, και εκεί ασκήτευε μέχρι να περάσει ο άγριος αυτός διωγμός. 
Όταν πέρασε η μπόρα του διωγμού, επανήλθε στο ποίμνιό του και με όλη την πατρική στοργή που τον διέκρινε, στήριζε στην πίστη τους αδυνάτους και πρωτοστατούσε στη βοήθεια των χηρών, ορφανών, ασθενών, και γενικά, των θλιβομένων. Έζησε πολλά χρόνια. 
Πρόλαβε μέχρι και τη βασιλεία του Ιουλιανού του Παραβάτη. Οι ειδωλολάτρες, όμως, που ήταν προστατευόμενοι αυτού του αυτοκράτορα, έπιασαν το Δωρόθεο και αφού τον βασάνισαν ανελέητα τον σκότωσαν. 
Έτσι κέρδισε το στεφάνι του μαρτυρίου. Τότε ο Δωρόθεος ήταν 107 χρονών. Σήμερα σώζεται εκκλησιαστικό σύγγραμμά του, για τους 70 μαθητές του Ιησού Χριστού. (Η μνήμη του, σε ορισμένους Συναξαριστές, περιττώς επαναλαμβάνεται και την 9η Οκτωβρίου).

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible