Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ὁ πνευματικός ἀγώνας κατά τῆς πορνείας Ζ΄, Εὐεργετινός, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου


. Ὁ πνευματικός ἀγώνας κατά τῆς πορνείας Ζ΄, Εὐεργετινός, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Τό κάπνισμα κατά τούς Ἁγίους Πατέρες- Πῶς κόβεται


"Εαν το κάπνισμα ήταν από τον Θεό, τότε ο άνθρωπος θα ήταν εξοπλισμένος με έναν καπνοδόχο." π. Βησαρίων Γιοργκουλέσκου 

1) Άγιος Σιλουανός Αθωνίτης 

Το 1919, ο άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης, πέρασε από τη Ρωσία, όπου και επισκέφθηκε διάφορες μονές. Σ’ ένα από τα ταξίδια του με τραίνο, καθόταν απέναντι από ένα έμπορο. Αυτός άνοιξε μπροστά του μια ταμπακιέρα και του προσέφερε τσιγάρο «φιλικά», ίσως ειρωνικά, αφού ο άθεος κομμουνισμός είχε ήδη επικρατήσει, μα πάνω απ’ όλα δοκιμαστικά για το φρόνημα του ασκητού.
Ο άγιος Σιλουανός ευχαρίστησε το συνεπιβάτη του και αρνήθηκε την προσφορά. Τότε ο έμπορος ρώτησε αν ο λόγος της άρνησης ήταν η θεώρηση του καπνίσματος ως «αμαρτία». Πρόσθεσε δε, ότι κατ’ αυτόν το κάπνισμα βοηθάει στην πολυάσχολη ζωή, αφού είναι αναγκαίο να σταματάει κανείς την ένταση στην εργασία και να αναπαύεται για λίγα λεπτά. Επίσης ανέφερε ότι διευκολύνει την επαγγελματική ή τη φιλική συνομιλία και γενικά τη ροή της ζωής. Συνέχισε δε, να προσθέτει και άλλα πλεονεκτήματα του καπνίσματος για να πείσει τον ασκητή.
Ο άγιος άκουγε αμίλητος και κάποια στιγμή είπε στο συνεπιβάτη του· «Κύριε πριν καπνίσετε προσευχηθείτε κάθε φορά λέγοντας το ‘Πάτερ ημών’». Ο έμπορος απάντησε ότι αυτό φαινόταν σ’ αυτόν ανάρμοστο.
Ο άγιος Σιλουανός τότε είπε· «Κάθε έργο προ του οποίου δεν αρμόζει η ατάραχος προσευχή καλύτερα να μη γίνεται». 
Πηγή: Κων/νου Μαμμά, «Κάπνισμα; Οι επιπτώσεις του στην υγεία και οι τρόποι διακοπής του». Αθήνα

2) Αγιος Ιωάννης της Κροστάνδης

«Ο άνθρωπος έχει διαστρέψει την ηδονή των αισθήσεων. Για την όσφρηση και την γεύση ανακάλυψε έναν βρωμερό και πικρό καπνό που τον τραβάει σχεδόν συνεχώς στο στήθος του. Έτσι χαλάει τον αέρα εντός και εκτός της κατοικίας του και διαποτίζεται ο ίδιος από αυτήν την βρώμα. Ο καπνός που καταπίνουν κάνει κακό όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην λεπτότητα της συναίσθησης της καρδιάς, κοινωνόντας σ'αυτήν τον σαρκικό χαρακτήρα, την χοντράδα της και την υποδούλωση των αισθήσεων

3) Άγιος Αμβρόσιος της Όπτινα

Ένας μανιώδης καπνιστής από την Αγια Πετρούπολη, ο Αλέξιος Στεπάνοβιτς Μαγιόρωφ, άρχισε κάποτε να αισθάνεται τις επιζήμιες συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία του. Οι πολλές συμβουλές και παραινέσεις των φίλων του αποδείχθηκαν μάταιες. Τελικά το έτος 1888 ο Αλέξιος Στεπάνοβιτς κατέφυγε στην βοήθεια του στάρετς Αμβροσίου και με επιστολή του ζήτησε να του υποδείξει τον τρόπο που θα καταπολεμήσει το πάθος του.

Περί Χριστιανοῦ. Δημητριος Παναγόπουλος


ΠΕΡΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ

1325) Χριστιανός σημαίνει, τίθεμαι στην υπηρεσία του άλλου, στην ανάγκη του άλλου, θέτω το πορτοφόλι μου, τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου, έστω και αν θίγονται τα συμφέροντά μου. 
Λένε μερικοί: "Έχω όμως και αξιοπρέπεια!"... 
Ναι, αλλά πολλές φορές, θέλοντας να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας, χάνουμε την Χριστιανοπρέπεια. Να μας λείπει τέτοια αξιοπρέπεια!...
1326) Πάντοτε οι Χριστιανοί, θα βρίσκουν τον μπελά τους. Ίσια έργα θα κάνουν, στραβά θα τα βλέπει ο κόσμος. Στραβά έργα θα κάνουν, απόστραβα θα τα βλέπει ο κόσμος.
Οι άνθρωποι που ζούνε Χριστιανικά, είναι ''καρφί'' στο μάτι των άλλων, που είναι ασεβείς και άπιστοι, διότι: α) η ζωή των Χριστιανών, ελέγχει την συνείδηση των απίστων και επειδή εκείνοι καίγονται και δεν αντέχουν τον έλεγχο, τους κάνουν πόλεμο, τους κοροϊδεύουν κ.λπ. και β) οι άπιστοι βρίσκονται υπό την επιρροή του σατανά, που τους υποκινεί να μισήσουν και να κάνουν κακό στους Χριστιανούς, για να τους ρίξουν και αυτούς στην αμαρτία. Θέλουν δηλαδή, το περιβάλλον τους να είναι σαν το δικό τους, ώστε να αναπαύονται...
1327) Προσέξτε μην πέσετε στην παγίδα και υποσχεθείτε σε κάποιον που θέλετε να φέρετε στο δρόμο του Θεού, ότι ερχόμενος στον Χριστιανισμό θα του έρθουν τα πράγματα στη ζωή του ευνοϊκά και δεν θα έχει πειρασμούς και προβλήματα. Ο Θεός δεν υπόσχεται, ότι η ζωή του Χριστιανού στον κόσμο τούτο θα είναι παραδεισένια. Παράδεισο υπόσχεται στην άλλη ζωή...
Τρία πράγματα θα πεις τον άνθρωπο, που δεν γνωρίζει τον Θεό: α) θα του πεις γιατί ο Χριστός ήρθε στον κόσμο, για να γίνει άνθρωπος β) θα του πεις να προσεύχεται σωστά και να ζητάει την σωτηρία του από το Θεό και γ) θα του πεις τί πρόκειται να πάθει, από τότε που θα γίνει Χριστιανός.
1328) Θέλεις να γίνεις Χριστιανός; Περίμενε ότι θα σε εμπαίξουν, θα σε λοιδορήσουν, θα σε σταυρώνουν με τα λόγια τους... Και οι πρώτοι είρωνες που θα σε καρφώσουν, θα είναι οι δικοί σου άνθρωποι. Μπορεί να είναι ο πατέρας ή η μητέρα σου... μπορεί να είναι ο σύζυγος ή ο αδερφός σου...
Είναι μεγάλος ο αγώνας του Χριστιανού και θα φέρει έναν τέτοιο σταυρό. Γι' αυτό ο Χριστιανός πρέπει να καλύπτεται πίσω από τον Χριστό, εάν θέλει να περάσει αυτό το κανάλι της προσωρινής ζωής.
1329) Φύλλα βλέπω σε πολλούς Χριστιανούς, καρπό μόνο σε λίγους... 

Εἶναι ἤδη ἀργά…



Ὁ κόσμος ἄλλαξε δραματικά. Ἡ πανδημία τοῦ κορωνοϊοῦ ἦρθε ὡς ἀπρόσμενο δῶρο σὲ ὅλους αὐτοὺς ποὺ χρόνια τώρα ἀπεργάζονται τὴν ὑποδούλωση τῶν πάντων σὲ μιὰ παγκόσμια κυβέρνηση. Ὅταν πρὶν ἀπὸ χρόνια γράφαμε γιὰ τὴν ἐπερχόμενη κατάσταση σκλαβιᾶς, πολλοὶ θεωροῦσαν τὰ γραφόμενα ὑπερβολικὰ καὶ ἐξωπραγματικά.
Ὅμως στὴν Κίνα ἤδη ἔχει ἐγκατασταθεῖ ἡ «πρώτη ψηφιακὴ δικτατορία». Ἕνα σύστημα ποὺ πιλοτικὰ εἶχε δοκιμασθεῖ τὰ προηγούμενα χρόνια. Ἔτσι ἡ κυβέρνηση «μὲ τὴ βοήθεια τῆς βιντεοεπιτήρησης καὶ τοὺς σαρωτὲς ἀναγνώρισης προσώπων, θὰ ἐπιτηρεῖ λεπτὸ πρὸς λεπτό, κάθε ἕναν ἀπὸ τὰ 1,5 δισεκατομμύρια πολίτες της… Ἐπὶ τῆς οὐσίας εἶναι ἕνας μαζικὸς ἔλεγχος τῶν πολιτῶν, σὲ πραγματικὸ χρόνο, μὲ τὴ βοήθεια τῆς τεχνητῆς νοημοσύνης» («aixmi.gr» 22-11-2019).
Ὡστόσο… ἂς μὴν πᾶμε στὴν Κίνα… Ἂς δοῦμε τί συζητεῖται καὶ σχεδιάζεται νὰ ἐφαρμοσθεῖ αὐτὴ τὴν περίοδο στὴν Εὐρώπη καὶ ἴσως κάποια στιγμὴ καὶ στὴν Ἑλλάδα:
«Ἡ πανδημία ἔρχεται νὰ δικαιώσει ὅσους ἀποκαλοῦμε “θρησκόληπτους”. Τὸ τσιπάκι ἔρχεται μὲ φόρα. Δὲν εἶναι ζήτημα ποὺ ἀφορᾶ τὴν ἑλληνικὴ κυβέρνηση καὶ δὲν θὰ ἐξαπολύσουμε μύδρους κατὰ τῆς ἑλληνικῆς ψηφιακῆς πολιτικῆς. Πρόκειται γιὰ ἀποφάσεις ποὺ πρόκειται νὰ λάβουν σχεδὸν ταυτόχρονα ὅλες οἱ μεγάλες χῶρες καὶ ἡ Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση, ὅπως ἀποκαλύπτεται σὲ ρεπορτὰζ μεγάλων καὶ ἔγκυρων ξένων μέσων ὅπως οἱ F.T… Τώρα μὲ τὸν κορωνοϊὸ οἱ κυβερνήσεις θὰ ἐπιβάλουν (στὴν ἀρχὴ προαιρετικὰ καὶ στὴ συνέχεια ὑποχρεωτικά) νὰ ἐγκαταστήσουμε στὸ κινητό μας μία ἐφαρμογή, ἡ ὁποία θὰ μᾶς προειδοποιεῖ ὅταν πλησιάζουμε σὲ ἄτομο ποὺ ἔχει διαγνωστεῖ θετικὸ στὸν ἰό (ἀντίστοιχα θὰ προειδοποιοῦνται οἱ ἄλλοι γιὰ ἐμᾶς)… Ἡ ἐπιδημία… θὰ ὁδηγήσει στὴν ἐπώαση τοῦ Μεγάλου Ἀδελφοῦ…

Ἁγίου Ἰωάννου, ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τοῦ Χρυσοστόμου.«Πρός τε Ἰουδαίους καὶ Ἓλληνας ἀπόδειξις ὅτι ἐστὶ Θεὸς ὁ Χριστός ἐκ τῶν παρά τοῖς προφήταις πολλαχοῦ περί αὐτοῦ εἰρημένων» .Μέρος πέμπτο



Aγίου Ιωάννου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου 

«Πρός τε Ἰουδαίους καὶ Ἓλληνας ἀπόδειξις ὅτι ἐστὶ Θεὸς ὁ Χριστός 

ἐκ τῶν παρά τοῖς προφήταις πολλαχοῦ περί αὐτοῦ εἰρημένων» 

(:κατά Ιουδαίων και εθνικών, απόδειξη ότι ο Χριστός είναι Θεός, με βάση όσα είπαν οι προφήτες γι’ Αυτόν σε πολλά σημεία των βιβλίων τους) 

ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ 

Παριστάνοντας ο προφήτης Δανιήλ και το φοβερό δικαστήριό Του λέγει: «Ἐθεώρουν ἕως ὅτου οἱ θρόνοι ἐτέθησαν, καὶ παλαιὸς ἡμερῶν ἐκάθητο, καὶ τὸ ἔνδυμα αὐτοῦ λευκὸν ὡσεὶ χιών, καὶ ἡ θρὶξ τῆς κεφαλῆς αὐτοῦ ὡσεὶ ἔριον καθαρόν, ὁ θρόνος αὐτοῦ φλὸξ πυρός, οἱ τροχοὶ αὐτοῦ πῦρ φλέγον· ποταμὸς πυρὸς εἷλκεν ἔμπροσθεν αὐτοῦ· χίλιαι χιλιάδες ἐλειτούργουν αὐτῷ, καὶ μύριαι μυριάδες παρειστήκεισαν αὐτῷ· κριτήριον ἐκάθισε, καὶ βίβλοι ἠνεῴχθησαν(:παρατηρούσα όλα αυτά με προσοχή, μέχρις ότου στήθηκαν δικαστικοί θρόνοι και ο Παλαιός των ημερών, ο προαιώνιος και άναρχος Θεός Πατέρας, κάθισε στον θρόνο Του. Το ένδυμά Του ήταν κατάλευκο σαν το χιόνι και οι τρίχες της κεφαλής Του ήσαν σαν καθαρό άσπρο μαλλί· ο θρόνος Του ήταν από φλόγες φωτιάς και οι τροχοί του θρόνου ήσαν αναμμένη φωτιά, που έβγαζε φλόγες. Πύρινος ποταμός έτρεχε ενώπιόν Του. Χιλιάδες χιλιάδων αγγέλων Τον υπηρετούσαν και μυριάδες μυριάδων αγγέλων στέκονταν πλησίον Του. Κριτήριο στήθηκε και βιβλία που κατέγραφαν τις πράξεις των κρινόμενων, ανοίχτηκαν)»[Δαν.7,9-10]. 
Και όχι μόνο αυτό, αλλά δείχνει και την τιμή που πρόκειται να έχουν οι δίκαιοι, λέγοντας: «Ἕως οὗ ἦλθεν ὁ παλαιὸς ἡμερῶν καὶ τὸ κρῖμα ἔδωκεν ἁγίοις Ὑψίστου, καὶ ὁ καιρὸς ἔφθασε καὶ τὴν βασιλείαν κατέσχον οἱ ἅγιοι(: μέχρις ότου ήλθε ο Παλαιός των ημερών, ο Οποίος απέδωσε το δίκαιο και έδωσε τη νίκη στους αγίους του Υψίστου Θεού[στους πιστούς]. Και έτσι έφτασε ο καιρός κατά τον οποίο οι αγιασμένοι από τη Θεία Χάρη, οι πιστοί κατέλαβαν τη Βασιλεία)»[Δαν.7,22]. Ο Μαλαχίας πάλι προφητεύει ότι το δικαστήριο εκείνο θα γίνει υπό μορφή πυρός, λέγοντας: «Διότι αὐτὸς εἰσπορεύεται ὡς πῦρ χωνευτηρίου καὶ ὡς ποιὰ πλυνόντων(: διότι Αυτός εισέρχεται στον κόσμο των ανθρώπων σαν φωτιά καμινιού, που λιώνει και χωνεύει καθετί, και σαν καθαρτικό χορτάρι και σταχτόνερο, που χρησιμοποιούν αυτοί που πλένουν τα ρούχα)» [Μαλάχ.3,2]. Είδες ακρίβεια προφητών, πώς διεκήρυξαν από πριν όλα εκείνα που επρόκειτο να συμβούν; Πώς λοιπόν τολμάς ακόμη να απιστείς, έχοντας τόσες μεγάλες αποδείξεις της δυνάμεως Αυτού, προφητείες που λέχτηκαν πριν από τόσα χρόνια, και βλέποντας τα γεγονότα να συμφωνούν με αυτές, χωρίς καθόλου να αστοχούν; 

For a true Christian, it doesn't matter when a war or a persecution comes

“For a true Christian, it doesn't matter when a war or a persecution comes. The true Christian is always ready, prepared with the lighted candle of his soul, to meet the Celestial Bridegroom. The true Christian does not live in fear and anxiety about when a war will break out or when a bomb will fall on his head.
He is looking for ways to sacrifice more for his neighbor and for God. The true Christian seeks the Kingdom of Heaven in himself and is not afraid of anything in this ephemeral life. For him, sorrow is joy and the Cross is resurrection!
In any case, our life is in the hands of God and only He knows the end of man. Therefore, let us not be afraid when we hear about wars and other terrible events, because all this must happen, as our Savior said. We should be afraid that our souls are not ready to meet Christ.”

From: 

Γέρων Ιουστίνος Πίρβου
από το βιβλίο: ''Ζωή Θυσιαζόμενης Αγάπης'', Εκδόσεις ''Άθως''.

———-
Για τον αληθινό Xριστιανό δεν έχει σημασία πότε θα έλθει ένας πόλεμος ή ένας διωγμός. Ο αληθινός Xριστιανός είναι πάντα έτοιμος, προετοιμασμένος με αναμμένη την λαμπάδα της ψυχής του, για να συναντήσει τον Ουράνιο Νυμφίο. Ο γνήσιος Χριστιανός δεν ζει με φόβο και αγωνία για το πότε θα ξεσπάσει ένας πόλεμος ή πότε θα πέσει μια βόμβα στο κεφάλι του.

Θά ἀσκηθῆ ὑπό τοῦ Ἀντιχρίστου ὁ φόβος καί ἡ ἀπάτη. Ἡ ἐνέργεια τῆς πλάνης. π. Ἀθανασίου Μυτιληναίου


Απόσπασμα ομιλίας του Μακαριστού Γέροντος (1927 – 2006) πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου..Κατηχήσεις Ἁγίου Κυρίλλου Ἱεροσολύμων ΙΕ' & ΙΖ'- ΙΗ'.ημερομηνία πού διεξήχθη ἡ ὁμιλία 09-11-87

Βλέπετε; Ἔχει σχέδιο ὁ Χριστός.

Βλέπετε; Έχει σχέδιο ο Χριστός.
Μην δειλιάστε. Μην αμφισβητείτε την ύπαρξή Του και την αιώνια ζωή Του.
Θέλει να μας τη δώσει. Εμείς θέλουμε;
Τώρα δίδομε εξετάσεις.
Εξεκίνησε η εγχείρηση που λέγαμε εδώ και χρόνια.

24 Ἰουνίου. ♰ Τό Γενέθλιον τοῦ τιμίου καί ἐνδόξου Προφήτου, Προδρόμου καί Βαπτιστοῦ Ἰωάννου. Τοῦ Ὁσίου Πατρός ἡμῶν Ἀθανασίου τοῦ Παρίου. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Τοῦ Προδρόμου. Κυρ. Τυροφάγου. (Ῥωμ. ιγ΄ 11 - ιδ΄ 4).
ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΙΓ´ 11 - 14
11 Καὶ τοῦτο, εἰδότες τὸν καιρόν, ὅτι ὥρα ἡμᾶς ἤδη ἐξ ὕπνου ἐγερθῆναι· νῦν γὰρ ἐγγύτερον ἡμῶν ἡ σωτηρία ἢ ὅτε ἐπιστεύσαμεν. 12 ἡ νὺξ προέκοψεν, ἡ δὲ ἡμέρα ἤγγικεν. ἀποθώμεθα οὖν τὰ ἔργα τοῦ σκότους καὶ ἐνδυσώμεθα τὰ ὅπλα τοῦ φωτός. 13 ὡς ἐν ἡμέρᾳ εὐσχημόνως περιπατήσωμεν, μὴ κώμοις καὶ μέθαις, μὴ κοίταις καὶ ἀσελγείαις, μὴ ἔριδι καὶ ζήλῳ, 14 ἀλλ’ ἐνδύσασθε τὸν Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, καὶ τῆς σαρκὸς πρόνοιαν μὴ ποιεῖσθε εἰς ἐπιθυμίας.

ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΙΔ´ 1 - 4
1 Τὸν δὲ ἀσθενοῦντα τῇ πίστει προσλαμβάνεσθε, μὴ εἰς διακρίσεις διαλογισμῶν. 2 ὃς μὲν πιστεύει φαγεῖν πάντα, ὁ δὲ ἀσθενῶν λάχανα ἐσθίει. 3 ὁ ἐσθίων τὸν μὴ ἐσθίοντα μὴ ἐξουθενείτω, καὶ ὁ μὴ ἐσθίων τὸν ἐσθίοντα μὴ κρινέτω· ὁ Θεὸς γὰρ αὐτὸν προσελάβετο. 4 σὺ τίς εἶ ὁ κρίνων ἀλλότριον οἰκέτην; τῷ ἰδίῳ Κυρίῳ στήκει ἢ πίπτει· σταθήσεται δέ· δυνατὸς γάρ ἐστιν ὁ Θεὸς στῆσαι αὐτόν.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible