Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Σεαυτόν ἁγνόν τήρει, Δμέρος, Ἀρχιμ Σάββας Ἁγιορείτης

 Σεαυτόν ἁγνόν τήρει, Δμέρος,17-8-2019, Ἀρχιμ Σάββας Ἁγιορείτης

π. Σάββας Ἀχιλλέως.Ἀπίστευτη προφητεία τοῦ 2010

 Απόσπασμα από την ομιλία του μακαριστού π. Σάββα Αχιλλλέως: "Κατασκευασμένες ασθένειες και εμβόλια του Αντιχρίστου!

Ἐκεῖ φαίνεται ἄν πιστεύουμε ...Ἔρχονται καιροί πού θά μείνουμε σχεδόν μόνοι μας


~ Ἀρχ. Σάββας Ἁγιορείτης

Λοιπόν, παιδιά, στήν πράξη φαίνεται. Ἄν ἔχουμε σωστή πίστη, θά ἔχουμε καί συνέπεια στήν ζωή μας. Γιατί ἁμαρτάνουμε;
 Γιατί δέν ἔχουμε συνέπεια στήν ζωή μας; 
Γιατί δέν ἔχουμε σωστή πίστη.
Δέν ἐμπιστευόμαστε τόν Χριστό, βάζουμε τήν λογική μας καί λέμε: ἐντάξει, λέει ὁ Χριστός νά μήν λέμε ψέματα, νά μήν ἁμαρτάνουμε σαρκικά, ἀλλά νά, ὅλοι οἱ ἄνθρωποι ἔτσι κάνουνε. (...)
Μήπως εἶμαι ἄρρωστος; Μήπως εἶμαι τρελός;Μά ὁ Χριστός λέει αὐτό. Μά, ὅλοι κάνουν τό ἀντίθετο...Ἐκεῖ φαίνεται ἄν πιστεύουμε. 
Ἀκόμα κι ἄν ὅλος ὁ κόσμος κάνει τό ἀντίθετο, ἐσύ νά κάνεις αὐτό πού λέει ὁ Χριστός καί ἄς εἶσαι μόνος σου. Ἐκεῖ κρινόμαστε παιδιά, ἄν εἴμαστε πιστοί ἤ ὄχι. Κρατῆστε το αὐτό, γιατί ἔρχονται καιροί πού θά μείνουμε σχεδόν μόνοι μας. Καί ὁ Κύριος τό εἶπε ὅτι «θά γίνετε μισητοί ἀπ’ ὅλους» (Ματθ. 24,9).Τό ἀκοῦτε; θά σᾶς μισήσουν, λέει, ὅλοι. «Διά τό ὄνομά μου», ἐπειδή θά φέρετε τό ὄνομά Μου καί θά λέτε ὅτι εἶστε χριστιανοί. Ἔρχονται τέτοιοι καιροί, πού δέν θά τολμᾶς νά πεῖς ὅτι εἶσαι χριστιανός. Θά σέ μισοῦν ἀμέσως, θά σέ θεωροῦν ἀντικοινωνικό, φανατικό κ.λ.π. Ἄν λές ὅτι μόνο ὁ Θεός σώζει, θά σέ θεωροῦνε ρατσιστή.Θά σέ θεωροῦν ὅτι εἶσαι ἀπόλυτος, ὅτι κάνεις κοινωνικό ἀποκλεισμό στούς ἄλλους.Μή λές ὅτι ὁ Χριστός μόνο σώζει. Καί οἱ ἄλλοι σώζουν καί ὁ Μωάμεθ καί ὁ Βούδας... Θά ἔχουμε τέτοια. Καί ἤδη μπαίνουν στή ζωή μας αὐτά. Γιατί λένε, ἄν πεῖς ὅτι μόνο ὁ Χριστός σώζει, προσβάλλεις τόν μουσουλμάνο πού λέει ὅτι ὁ Μωάμεθ σώζει. Προσβάλλεις τόν βουδιστή. (...)

Α Κ Ο Υ Σ Τ Ε ! Ἠ ἐπίσημη ἰστοσελίδα τῆς Αὐστραλιανής Κυβέρνησης ΟΜΟΛΟΓΕΙ ὅτι τά 'τέστ' πού χρησιμοποιοῦνται γιά τήν ἀνίχνευση τῆς «ἀσθένειας» Covid εἶναι παντελῶς Α Ν Α Ξ Ι Ο Π Ι Σ Τ Α!!!

Η Διοίκηση Θεραπευτικών Προϊόντων (Therapeutic Goods Administration), μια κυβερνητική υπηρεσία της Αυστραλίας, ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι υπάρχουν «λίγα αποδεικτικά στοιχεία» για την αξιολόγηση της «κλινικής χρησιμότητας» των τεστ με την μέθοδο PCR ή των εξετάσεων αίματος.

Άρθρο του David Jamess, Off Guardian

Μετάφραση Απολλόδωρος

Australian Govt’s OWN WEBSITE admits Covid tests are totally unreliable – OffGuardian


Υποθέστε ότι πηγαίνετε σε ένα γιατρό που υποψιάζεται ότι μπορεί να έχετε μια σοβαρή ασθένεια. Ο γιατρός σας πληροφορεί ότι υπάρχουν δύο (2) μόνον διαθέσιμα τεστ. 
Με το πρώτο τεστ, ένα επίχρισμα,o γιατρός δεν θα γνωρίζει εάν έχετε ή όχι την ασθένεια, σε περίπτωση που το τεστ βγεί «θετικό».
Με το δεύτερο τεστ, ένα αιματολογικό τεστ, ο γιατρός γνωρίζει με βεβαιότητα ότι το τεστ αυτό δεν έχει καμία αξία στην ανίχνευση της νόσου. 
Θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε εχέφρων ασθενής να ικανοποιηθεί με αυτή την κατάσταση;; 
Ασφαλώς και όχι. 
Ωστόσο, αυτό ακριβώς ΟΜΟΛΟΓΕΙ η αυστραλιανή κυβέρνηση, ότι έτσι έχει η κατάσταση με τα τεστ ανίχνευσης του κορανοϊού (SARS-Cov2).
Μπορείτε να το βρείτε αναρτημένο στον επίσημο ιστότοπο της Αυστραλιανής κυβέρνησης για «επαγγελματίες υγείας» της Διαχείρισης Θεραπευτικών Προϊόντων (TGA): [1] *** (αλλά και σαν στιγμιότυπο οθόνης στο τέλος του άρθρου) 
***Σημειώνεται ότι μετά την συνταρακτική αυτή Αποκάλυψη του άρθρου. με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου 2020, η Αυστραλιανή Κυβέρνηση, απάλειψε τμήματα της Δημόσιας Ομολογίας της [2] 

Ἀνοιχτή ἐπιστολή τοῦ Ταμασοῦ Ἠσαΐα γιά τήν πρόσφατη ἐκκλησιαστική κρίση- “Ἡ ὑπακοή τοῦ Ἐπισκόπου δέν εἶναι σέ πρόσωπα, ἀλλά στήν Ἐκκλησία, τῆς ὁποίας ἀρχηγός εἶναι ὁ Ἰησοῦς Χριστός.”

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ κ. ΗΣΑΪΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς” (Ἰω. 8΄ 32)

Μέσα στην Εκκλησία οι οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες και διαφωνίες πρέπει να εκφράζονται κόσμια και χωρίς ύβρεις με υποτιμητικά σχόλια. Οι χαρακτηρισμοί σε βάρος Αρχιερέων, τύπου «παιδαρέλια», «θα σκοτωθούν, αν φύγω», «ο εγωισμός τους και το ανεύθυνο του χαρακτήρος τους δεν τους άφησαν», δεν συνάδουν με το υψηλό αξίωμα του Προκαθημένου της Εκκλησίας μας.
Η χειροτονία Επισκόπων δεν είναι προσωπική υπόθεση του εκάστοτε Προκαθημένου, αλλά είναι χάριτι Θεού πράξη της σύνολης Εκκλησίας, την οποία και βεβαίως επιβεβαιώνει ο Πρώτος τη τάξει και προΐσταται της Αρχιερατικής χειροτονητικής επισκοπικής σύναξης, η οποία απαγορεύει την πραγμάτωση της χειροτονίας μόνο από ένα Προκαθήμενο, αλλά την επιβάλλει να γίνεται από πολλούς Επισκόπους.
Έτσι, ασφαλώς, εκπροσωπείται το συνοδικό σύστημα και τηρείται το του Ιησού Χριστού: « Οὗ γάρ εἰσι δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν» Ματθ . 18.20.
Άρα, ο Ιησούς Χριστός, μέσω των Επισκόπων, που έχουν την αποστολική διαδοχή, δια Πνεύματος Αγίου, χειροτονεί, και αυτός είναι ο Αρχηγός της σύναξης και προϊστάμενος του χειροτονημένου και σ’ αυτόν ο χειροτονούμενος οφείλει πλήρη υπακοή και ακολουθεί η Ιερά Σύνοδος που τον εξέλεξε. Και αυτό γίνεται με την προϋπόθεση, ότι η Ιερά Σύνοδος τηρεί, με τη σειρά της, τις εντολές του Ιησού, γεγονός που καθορίζεται από την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση, τους δυο, δηλαδή, πυλώνες των Ιερών Κανόνων.

«Θεὸς ἐγγίζων ἐγώ εἰμί».Π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος


ΚΥΡΙΑΚΗ Ζ΄ΛΟΥΚΑ[: Λουκά 8,41-56] 

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου 

σχετικά με την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Ζ΄ Λουκά με θέμα: 

«Θεὸς ἐγγίζων ἐγώ εἰμί»[Ιερεμ.23,23] 

[εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 9-11-1986] 

Η σημερινή ευαγγελική περικοπή, αγαπητοί μου, μας διηγείται πώς ο Κύριος ανέστησε την θυγατέρα του Ιαείρου. Ενώ όμως ο Κύριος πήγαινε προς το σπίτι του Ιαείρου, συνέβη ένα άλλο θαυμαστό περιστατικό, που ήταν η θεραπεία μιας αιμορροούσης γυναικός. 

Η γυναίκα αυτή ήταν άρρωστη από δώδεκα χρόνια· και ξόδεψε όλη της την περιουσία στους γιατρούς, χωρίς όμως θεραπεία. Και τώρα έρχεται και εγγίζει το κράσπεδο του ιματίου του Κυρίου μας, σε μια στιγμή που ο όχλος που Τον συνόδευε, κυριολεκτικά Τον συνέθλιβε. Και τότε ο Κύριος σταμάτησε και είπε: «Τίς ὁ ἁψάμενός μου;». «Ποιος είναι εκείνος ο οποίος με άγγιξε;» Και στη διαμαρτυρία των μαθητών ότι : «Κύριε, ο όχλος εδώ σε συνθλίβει, σε συμπνίγει, σε συνέχει· ερωτάς ποιος είναι εκείνος που σε άγγιξε;».Και ο Κύριος επέμενε: «ἥψατό μού τις(:Κάποιος με άγγιξε)· ἐγὼ γὰρ ἔγνων δύναμιν ἐξελθοῦσαν ἀπ᾿ ἐμοῦ». «Γιατί εγώ», λέγει, «κατάλαβα γνωρίζω από μένα έφυγε κάποια δύναμις». 

Αυτά τα λόγια του Κυρίου μας, αγαπητοί μου, δίδουν μία ωραιότατη εικόνα του πώς ο άνθρωπος εγγίζει τον Θεό και πώς ο Θεός εγγίζει τον άνθρωπο, για να του δώσει τα αγαθά Του. Είναι δηλαδή ένα αμοιβαίο άγγιγμα. Πράγματι, είναι δυνατόν ο Θεός να εγγίζει τα δημιουργήματά Του και τον άνθρωπο; Είναι αυτό δυνατόν;

Ἡ κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει τίς ἐκκλησίες

Εξόδιος ακολουθία Μητροπολίτου Μαυροβουνίου Αμφιλοχίου (01.11.2020)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει τις εκκλησίες

Ύπουλα, σιγά – σιγά, χωρίς μεγάλες φωνές και επίσημες ανακοινώσεις, η κυβέρνηση προχωρά στο ουσιαστικό κλείσιμο των εκκλησιών, με τη Διοικούσα Εκκλησία να μην αντιδρά ουδόλως, μάλλον δε και να συμφωνεί σε όλα.
Συγκεκριμένα, με την εξαγγελία των νέων μέτρων για τον covid-19 από τον πρωθυπουργό και την εξειδίκευσή τους από τους αρμόδιους υπουργούς, περισσότερη από τη μισή Ελλάδα, όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, θεωρούνται πλέον «κόκκινη» περιοχή, επιπέδου Β, «αυξημένου κινδύνου», για την οποία μεταξύ των άλλων μέτρων ισχύει ότι: «Για τους χώρους λατρείας στο επίπεδο Β’ (κόκκινο), επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα για όλες τις τελετές και λειτουργίες». Με αυτές τις λέξεις ακριβώς περιέγραψε τα μέτρα ο Νίκος Χαρδαλιάς και πριν ακόμη την ακριβή διατύπωση του ΦΕΚ, που δεν αναμένεται να διαφοροποιεί σε κάτι τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο ότι σε κάθε ναό ασχέτως τετραγωνικών μέτρων θα πρέπει να εισέρχονται μόνο 9 άτομα!

Μᾶς σκάβουν τό λάκκο

Γιατί τέτοιο σφράγισμα οι νεκροί με σακούλες και φόρμες; Γιατί τέτοια εμμονή να απαγορεύονται οι νεκροψίες στους νεκρούς από covid;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μας σκάβουν τον λάκκο κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι τραγελαφικό και άκρως παρανοϊκό αυτό που διαβάσαμε περί δημιουργίας έξτρα και ειδικού χώρου στα κοιμητήρια Ευόσμου Θεσσαλονίκης, για την ταφή των νεκρών από covid. Ήδη έχει δημιουργηθεί ο ανάλογος χώρος και στα κοιμητήρια της Θέρμης και θα πληροί κι εκεί τα ίδια κριτήρια. Δηλαδή, “… θα είναι απομονωμένος, μακριά από τους λοιπούς τάφους, η ταφή θα έχει διάρκεια δέκα χρόνων, ενώ η μεταφορά των θυμάτων θα γίνεται μέσα σε σφραγισμένα φέρετρο, τα οποία θα είναι τυλιγμένα με διπλό ειδικό νάιλον, ενώ αντίστοιχη ειδική φόρμα θα φορούν και οι νεκροί.”

Ξαφνικά, έχουν βρεθεί χώροι ενταφιασμού των νεκρών που ισχυρίζονται ότι πέθαναν λόγω covid και ενδεχομένως θα βρεθούν κι άλλοι, πολλοί χώροι σε πάρα πολλά σημεία σε όλη την Ελλάδα. Μόλις πρόσφατα διαβάζαμε παντού στο διαδίκτυο, με την Κατάνυξη να έχει αναφερθεί πολλάκις σε αυτό το θέμα (εδώ και εδώ), ότι σε πολλά κοιμητήρια σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν χώρο να ενταφιάσουν τους νεκρούς με αποτέλεσμα να πιέζονται οι οικείοι τους να ξεθάβουν τους νεκρούς για να βρεθεί νέος χώρος για τους νέους κεκοιμημένους ή αναγκάζονται πολλοί συμπολίτες μας να καταφύγουν στην δαιμονική ενέργεια της καύσης των νεκρών οικείων τους, για τον ίδιο λόγο.

Νά εἶναι ὅλοι ἄξιοι τῆς Βασιλείας τῶν Οὐρανῶν

– Αν εμφανιστεί ο Κύριος, πρόθυμος να ικανοποιήσει μία επιθυμία σου, εσύ τί θα Του ζητούσες;
– Να είναι όλοι άξιοι της Βασιλείας των Ουρανών, απάντησα.
Εκείνη την ώρα ο Άγιος βρισκόταν μπροστά στον Εσταυρωμένο. Έσκυψε το κεφάλι, δείχνοντας με την κίνηση αυτή πως πιό μεγάλη ευχή δεν υπάρχει.


Άγιος Γαβριήλ ο διά Χριστόν σαλός της Γεωργίας

6 Νοεμβρίου. Τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Παύλου, Ἀρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τοῦ Ὁμολογητοῦ. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας. Παρ. κβ΄ ἑβδ. ἐπιστ. (Κλσ. δ΄ 10-18).


ΠΡΟΣ ΚΟΛΟΣΣΑΕΙΣ Δ´ 10 - 18
10 Ἀσπάζεται ὑμᾶς Ἀρίσταρχος ὁ συναιχμάλωτός μου, καὶ Μᾶρκος ὁ ἀνεψιὸς Βαρνάβα, - περὶ οὗ ἐλάβετε ἐντολάς· ἐὰν ἔλθῃ πρὸς ὑμᾶς δέξασθε αὐτόν, - 11 καὶ Ἰησοῦς ὁ λεγόμενος Ἰοῦστος, οἱ ὄντες ἐκ περιτομῆς, οὗτοι μόνοι συνεργοὶ εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, οἵτινες ἐγενήθησάν μοι παρηγορία. 12 ἀσπάζεται ὑμᾶς Ἐπαφρᾶς ὁ ἐξ ὑμῶν, δοῦλος Χριστοῦ, πάντοτε ἀγωνιζόμενος ὑπὲρ ὑμῶν ἐν ταῖς προσευχαῖς, ἵνα στῆτε τέλειοι καὶ πεπληρωμένοι ἐν παντὶ θελήματι τοῦ Θεοῦ· 13 μαρτυρῶ γὰρ αὐτῷ ὅτι ἔχει ζῆλον πολὺν ὑπὲρ ὑμῶν καὶ τῶν ἐν Λαοδικείᾳ καὶ τῶν ἐν Ἱεραπόλει. 14 ἀσπάζεται ὑμᾶς Λουκᾶς ὁ ἰατρὸς ὁ ἀγαπητὸς καὶ Δημᾶς. 15 ἀσπάσασθε τοὺς ἐν Λαοδικείᾳ ἀδελφοὺς καὶ Νυμφᾶν καὶ τὴν κατ’ οἶκον αὐτοῦ ἐκκλησίαν· 16 καὶ ὅταν ἀναγνωσθῇ παρ’ ὑμῖν ἡ ἐπιστολή, ποιήσατε ἵνα καὶ ἐν τῇ Λαοδικέων ἐκκλησίᾳ ἀναγνωσθῇ, καὶ τὴν ἐκ Λαοδικείας ἵνα καὶ ὑμεῖς ἀναγνῶτε. 17 καὶ εἴπατε Ἀρχίππῳ· βλέπε τὴν διακονίαν ἣν παρέλαβες ἐν Κυρίῳ, ἵνα αὐτὴν πληροῖς. 18 Ὁ ἀσπασμὸς τῇ ἐμῇ χειρὶ Παύλου. μνημονεύετέ μου τῶν δεσμῶν. Ἡ χάρις μεθ’ ὑμῶν· ἀμήν.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible