Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

107. Ὁ σκοπός τῆς ἐργασίας καί ὁ τρόπος τῆς συνεργασίας (Εὐεργετινός τόμ. Β΄- ὑπόθ. Δ΄-Ε΄), 22-12-2018, Αρχιμ. Σάββα Αγιορείτου

107. Ὁ σκοπός τῆς ἐργασίας καί ὁ τρόπος τῆς συνεργασίας (Εὐεργετινός τόμ. Β΄- ὑπόθ. Δ΄-Ε΄), 22-12-2018, Αρχιμ. Σάββα Αγιορείτου ζωντανή μετάδοση_ Ἱ.Μ. Ἁγίας Τριάδος Ἐδέσσης_http://hristospanagia3.blogspot.gr_ht... καί τό νέο ἱστολόγιο http://agiapsychanalysi.blogspot.gr Κατέβασμα ὁμιλιῶν ἀπό τό YouTube σέ mp3 http://hristospanagia3.blogspot.gr/20...

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ(Ματθ.α΄1-25) Ἑρμηνεία Ἱεροῦ Χρυσοστόμου στά ἐδάφια 22- 25 τοῦ πρώτου κεφαλαίου τοῦ «κατά Ματθαῖον» εὐαγγελίου [ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ]


ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ(Ματθ.α΄1-25)

Ἑρμηνεία Ἱεροῦ Χρυσοστόμου στά ἐδάφια 22- 25
τοῦ πρώτου κεφαλαίου
τοῦ «κατά Ματθαῖον» εὐαγγελίου
[ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ]

«Τοτο δ λον γέγονεν να πληρωθ τ ηθν π το Κυρίου δι το προφήτου λέγοντος·δο παρθένος ν γαστρ ξει κα τέξεται υόν, κα καλέσουσι τ νομα ατο μμανουήλ, στι μεθερμηνευόμενον μεθ᾿ μν Θεός(:με όλο αυτό το θαύμα της υπερφυσικής συλλήψεως της Παρθένου, πραγματοποιήθηκε πλήρως και επαληθεύτηκε εκείνο που είπε ο Κύριος μέσω του προφήτη Ησαΐα, ο οποίος πριν από πολλούς αιώνες είχε πει: ‘’Να, η παρθένος, που δεν γνώρισε άνδρα, θα συλλάβει και θα γεννήσει υιό, και όσοι θα πιστεύουν σε Αυτόν, θα Τον ονομάσουν Εμμανουήλ, όνομα εβραϊκό που σημαίνει ’’ο Θεός είναι μαζί μας’’)»[Ματθ.1,22-23].
Όταν λέγει «Τοτο δ λον γέγονεν» ομιλεί, όσο του είναι δυνατό, όπως αξίζει στο θαύμα. Επειδή δηλαδή είδε όλο το πλάτος και το βάθος της φιλανθρωπίας του Θεού και ότι έγινε πραγματικότητα ό, τι δεν ήταν δυνατό ούτε να φανταστούμε και ότι καταλύθηκαν οι φυσικοί νόμοι και επήλθε συμφιλίωση και κατέβηκε ο ανώτερος από όλους προς τον κατώτερο από όλους και εξαφανίστηκε το χάσμα και εξουδετερώθηκαν τα εμπόδια και συνέβησαν και άλλα πολύ περισσότερα, μας παρουσίασε με μία μικρή φράση το θαύμα. Είπε: «Τοτο δ λον γέγονεν να πληρωθ τ ηθν π το Κυρίου δι το προφήτου λέγοντος(:με όλο αυτό το θαύμα της υπερφυσικής συλλήψεως της Παρθένου, πραγματοποιήθηκε πλήρως και επαληθεύτηκε εκείνο που είπε ο Κύριος μέσω του προφήτη Ησαΐα)» [Ματθ.1,22]. «Δεν πρέπει», λέγει, «να νομίσεις ότι τούτο αποφασίστηκε τώρα. Σχεδιάστηκε από πολύ παλαιά». Αυτό φρόντισε να το δείξει παντού ο Παύλος. Παραπέμπει επίσης ο άγγελος τον Ιωσήφ στον Ησαΐα, ώστε και αν δυσπιστήσει όταν σηκωθεί από τον ύπνο, προς τα λόγια του, επειδή λέχτηκαν τώρα, να θυμηθεί τα λόγια του προφήτη τα οποία άκουγε σε όλη του τη ζωή και να τα κατανοήσει. Στην Παρθένο δεν είπε τίποτε από αυτά διότι ήταν νεαρή και δεν είχε την απαιτούμενη πείρα. Απευθύνεται προς τον άνδρα με αυτόν τον τρόπο επειδή ήταν ευσεβής και μελετούσε τους προφήτες.

Ἅγιος Πορφύριος: «Ὅπως ἀναζητᾶτε τόν καλύτερο γιατρό, τό ἴδιο νά κάνετε καί γιά τόν πνευματικό»

 Ένας αδελφός μού είπε: Πήγε μια φορά η σύζυγος μου, όταν εργαζόμουν στην επαρχία, σε έναν πάρα πολύ αυστηρό πνευματικό και όταν του είπε μια αδυναμία της πού θα την επαναλάμβανε, την αποπήρε, τη φοβέρισε και από τότε έκανε πολύ καιρό να ξαναπάει να εξομολογηθεί.

«Είδες, του είπε ο Παππούλης, τι κάνει η πολλή αυστηρότητα; Γι’ αυτό σας λέω να προσέχετε σε τι πνευματικούς πηγαίνετε για να εξομολογείσθε, και συ και η γυναίκα σου και τα παιδιά σου, και προ πάντων να είστε τότε ειλικρινείς σʹ αυτά πού λέτε, γιατί έτσι ο Θεός τα συγχωρεί όλα και ανεβαίνετε πνευματικά».
 

Μερικοί πνευματικοί διαπράττουν έγκλημα

Κοίταξε, παιδί μου! Ό Θεός μας, προκειμένου να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά του, πού τον πιστεύουν, τον αγαπούν και τον λατρεύουν, χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους, μεθόδους και σχέδια.
 
Μέσα στα σχέδια του Θεού μας είναι και η επιβολή κανόνων, οι οποιοι αποσκοπούν, πάντα, στη σωτηρία της ψυχής μας. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση τη δική σου. Εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε ή να διαγράψουμε τα σχέδια τού Θεού.
 
Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να του το επιβάλλουμε. Μπορούμε, όμως, να τον παρακαλέσουμε και να τον ικετεύσουμε, και Εκείνος, σαν φιλάνθρωπος πού είναι, μπορεί να εισακούσει τις προσευχές μας και να συντμήσει το χρόνο ή ακόμη και να τον διαγράψει.
 
Και το ένα και το άλλο, στο χέρι του είναι. Εμείς θα το ζητήσουμε. Και Εκείνος θα το εγκρίνει

“Πάτερ, γιατί μέ ἀντιπαθεῖ”;

Όσιος Ζωσιμάς της Αλάσκας.

  Μια αδελφή παραπονέθηκε κάποτε στον όσιο Ζωσιμά για κάποιαν άλλη.
– Πάτερ, γιατί η τάδε με αντιπαθεί; Τί της έκανα;

– Ποιός σου είπε ότι σε αντιπαθεί; αντέδρασε εκείνος. Λάθος κάνεις! Από τον πονηρό είν’ αυτός ο λογισμός. Μην τον δέχεσαι!
– Όχι, γέροντα, κάτι έχει μαζί μου. Το δείχνουν και τα λόγια της και το φέρσιμό της. Αλλά και η καρδιά μου το πληροφορείται καθαρά.
– Καλά, ας υποθέσουμε πως έχεις δίκιο. Αλλά βγες στο δάσος και φώναξε: “Αγαπημένη μου αδελφή!…”. Η ηχώ θα σου απαντήσει το ίδιο. Ύστερα ξαναφώναξε: “Τρελή! Τιποτένια!…”. Τις ίδιες λέξεις θα επαναλάβει και η ηχώ.
 
Πίστεψέ με, στη σχέση δύο ψυχών, στην αμοιβαία τους επικοινωνία, συμβαίνει ό,τι και με την ηχώ. Κοίταξε, λοιπόν, πρώτα μέσα στην καρδιά σου.

«Ὄχι» στή συμφωνία τῶν Πρεσπῶν λένε οἱ 22 Μητροπολίτες τῆς Μακεδονίας [pdf]

  Να μην υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών καλούν τους Έλληνες βουλευτές με κοινή επιστολή οι 22 Μητροπολίτες της Μακεδονίας, τονίζοντας πως πρόκειται για συμφωνία η οποία θα λειτουργεί ως μόνιμη εστία καλλιέργειας αλυτρωτισμού και εχθρότητας.

Οι Μητροπολίτες υποστηρίζουν πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ αποδεικνύουν τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων και επισημαίνουν πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη στην ιστορική αλήθεια την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
 
Παράλληλα αναφέρουν πως δεν μπορούν να πιστέψουν ότι βουλευτές, ιδίως οι αντιπρόσωποι της Μακεδονίας, θα «αμαυρώσουν το όνομά τους για πάντα» στηρίζοντας την συμφωνία.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ(Ματθ.α΄1-25) Ἑρμηνεία Ἱεροῦ Χρυσοστόμου στά ἐδάφια 17- 21 τοῦ πρώτου κεφαλαίου τοῦ «κατά Ματθαῖον» εὐαγγελίου [ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ]


ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ(Ματθ.α΄1-25)

Ἑρμηνεία Ἱεροῦ Χρυσοστόμου στά ἐδάφια 17- 21
τοῦ πρώτου κεφαλαίου
τοῦ «κατά Ματθαῖον» εὐαγγελίου

[ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ]

«Ἰωσὴφ δὲ ὁ ἀνὴρ αὐτῆς, δίκαιος ὢν, φησὶ, καὶ μὴ θέλων αὐτὴν παραδειγματίσαι, ἠβουλήθη λάθρα ἀπολῦσαι αὐτήν»( :Ο Ιωσήφ, ο μνηστήρας αυτής, όταν αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη,(πήρε την απόφαση να διαλύσει την μνηστεία)·επειδή όμως ήταν ενάρετος και εύσπλαχνος και δεν ήθελε να την διαπομπεύσει προς δημόσιο παραδειγματισμό, σκέφθηκε να τη διώξει μυστικά χωρίς να ανακοινώσει σε κανένα τις υποψίες του[Ματθ.1,19].
Αφού ανέφερε ότι ο Ιησούς γεννήθηκε εκ Πνεύματος Αγίου και χωρίς να λάβει χώρα σαρκική ένωση, ολοκληρώνει ο Ματθαίος την διήγησή του και από μια άλλη σκοπιά. Για να μη δώσει το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να ερωτά: «Πώς αποδεικνύεται αυτό; Ποιος είδε ή άκουσε ότι συνέβη ποτέ κάποιο παρόμοιο γεγονός;» Επίσης, για να μην υποπτευθείς ότι ο μαθητής από εύνοια προς τον Διδάσκαλο επινοεί όλα αυτά, εμφανίζει ο Ματθαίος τον Ιωσήφ να συνηγορεί, με όσα έπαθε με τις υποψίες του που διαλύθηκαν από τον άγγελο, στο να γίνουν πιστευτά τα λεχθέντα, σαν να μας λέγει σχεδόν με αυτά που γράφει ότι «εάν δεν πιστεύεις σε εμένα και θεωρείς ύποπτη τη μαρτυρία μου, να πιστέψεις στον ίδιο τον μνηστήρα της Μαρίας».
Διότι λέγει: «ωσφ δ νρ ατς, δίκαιος ν(:και ο Ιωσήφ, ο αρραβωνιαστικός της, επειδή ήταν ενάρετος)»[Ματθ.1,19]. «Δίκαιο» εδώ ονομάζει τον σε όλα ενάρετο. Βέβαια, δικαιοσύνη είναι το να αποφεύγει κανένας την πλεονεξία, αλλά δικαιοσύνη ονομάζεται και η αρετή στο σύνολό της. Και μάλιστα η Γραφή χρησιμοποιεί με αυτή τη σημασία την έννοια της δικαιοσύνης, όπως όταν λέγει· «Ἄνθρωπος δίκαιος, ἀληθινός»[Ιώβ, 1,1] και αλλού: «Ἦσαν δὲ δίκαιοι ἀμφότεροι»(:Ήσαν και οι δύο δίκαιοι)»[Λουκ. 1,16].Ώστε «επειδή ήταν δίκαιος» δηλαδή καλοκάγαθος και επιεικής και σε όλα ενάρετος, «σκέφθηκε να της δώσει διαζύγιο μυστικά». Γι’ αυτόν τον λόγο αναφέρει το γεγονός πριν ο Ιωσήφ γνωρίσει την αλήθεια, για να μη δείξεις απιστία προς όσα συνέβησαν ύστερα από την γνώση της αλήθειας. Βέβαια, μια τέτοια γυναίκα δεν ήταν άξια να υποστεί μόνο τη διαπόμπευση, τον δημόσιο εξευτελισμό προς παραδειγματισμό, αλλά ο νόμος διέτασσε να τιμωρηθεί κιόλας .

Γι’ αὐτές τίς βόμβες δέν μιλάει κανείς! Στόχος τρομοκρατῶν οἱ ναοί: 537 ἐπιθέσεις μέ ἐκρηκτικούς μηχανισμούς, βαριοποῦλες

Γι’ αὐτές τίς βόμβες δέν μιλάει κανείς!

Στόχος τρομοκρατῶν οἱ ναοί: 537 ἐπιθέσεις μέ ἐκρηκτικούς μηχανισμούς, βαριοποῦλες

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ἐπίθεσις κατά τοῦ τηλεοπτικοῦ σταθμοῦ ΣΚΑΪ δικαιολογημένως κυριαρχεῖ ἀπό χθές στήν εἰδησεογραφία, καθώς ἀποτελεῖ ἐπίθεση κατά τῆς Δημοκρατίας καί τῆς ἐλευθερίας ἐκφράσεως. Ὅλως τυχαίως ὅμως χθές ἐδόθη στήν δημοσιότητα καί μία ΄Εκθεσις τῆς Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων γιά τό ἐπίπεδο τῆς θρησκευτικῆς ἐλευθερίας στήν πατρίδα μας, καθώς καί γιά τά περιστατικά βίας σέ θρησκευτικούς χώρους καί χώρους λατρείας τό 2017.
Ἡ Ἔκθεσις τήν ὁποία ὑπογράφει ὁ Γενικός Γραμματεύς Θρησκευμάτων Γιῶργος Καλαντζῆς περιέχει συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεῖα γιά τίς ἐπιθέσεις πού ἐδέχθησαν οἱ ἱεροί ναοί τό 2017 ἀπό ὁμάδες ἀντιεξουσιαστῶν, ἀπό ἀλλοδαπούς ὑπηκόους (Βουλγαρίας – Γεωργίας), ἀπό μετανάστες πού φιλοξενοῦνται στούς καταυλισμούς τῆς Μόριας (δύο περιπτώσεις χωρίς τό γκρέμισμα τοῦ Σταυροῦ πού ἔγινε τό 2018) ἀλλά καί ἀπό διαρρῆκτες τοῦ κοινοῦ ποινικοῦ δικαίου.
Ἡ αὔξησις τῶν ἐπιθέσεων κουκουλοφόρων, ροπαλοφόρων, ἀναρχικῶν καί ἄλλων στοιχείων μέ αὐτοσχέδιους ἐκρηκτικούς μηχανισμούς, βαριοποῦλες, λοστούς, σιδηρόβεργες, διανοίξεις τοῦννελ, ἀναγραφή ὑβριστικῶν συνθημάτων μέ τό ἀρχικό «Α» ἐντός ἱερῶν ναῶν, ξεπέρασε κάθε ὅριο ἐντός τοῦ 2017. Γιά πρώτη φορά, μάλιστα, τρομοκρατικές ὀργανώσεις ἀνέλαβαν τήν εὐθύνη γιά τήν πραγματοποίηση κτυπημάτων μέ βομβιστικούς μηχανισμούς σέ ἐκκλησίες τῶν Ἐξαρχείων μέ προκηρύξεις τους σέ γνωστές ἱστοσελίδες τοῦ ἀντιεξουσιαστικοῦ χώρου. (Καταχωροῦνται στήν Ἔκθεση.) Ἕως καί ἐκτεταμένη χρήση ναρκωτικῶν ἔγινε ἐντός ἐκκλησίας.
Οἱ ἐπιθέσεις κατά τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί ἄλλων χριστιανικῶν δογμάτων σημείωσε αὔξηση 157% ἐν συγκρίσει μέ τό 2016. Οἱ ἐπιθέσεις κατά ἱερῶν ναῶν καί συμβόλων τοῦ χριστιανισμοῦ ἔφθασαν σέ μία χρονιά τίς 537.

Ἡ Μητρόπολη Φλώρινας γιά τήν κρεωφαγία παραμονὲς τῶν Χριστουγέννων κατά τίς «Φωτιές»

Ὡς ὀρθόδοξοι Χριστιανοὶ γνωρίζουμε ὅτι ἡ Ἐκκλησία μας, γιὰ νὰ τιμήσει τὴ Γέννηση τοῦ Χριστοῦ καὶ νὰ προετοιμάσει τοὺς πιστοὺς γιὰ τὴ μεγάλη αὐτὴ γιορτὴ τῆς Χριστιανοσύνης, ἔχει ὁρίσει τεσσαρακονθήμερη νηστεία ἀπὸ τὶς 15 Νοεμβρίου μέχρι καὶ τὶς 24 Δεκεμβρίου. Τῆς νηστείας ἐξαιροῦνται ὅσοι ἔχουν σοβαροὺς λόγους ὑγείας.

Μὲ λύπη μας πληροφορηθήκαμε ὅτι τὶς , στὰ πλαίσια τῶν ἐκδηλώσεων ποὺ γίνονται στὴν πόλη μας γιὰ τὶς «φωτιές», θὰ προσφερθοῦν στὸ κοινὸ κρέατα. Ἡ πράξη αὐτὴ δηλώνει περιφρόνηση στὶς θρησκευτικὲς παραδόσεις τοῦ λαοῦ μας καὶ ἀσέβεια στοὺς κανόνες τῆς Ἐκκλησίας.
Καλοῦμε τοὺς πιστοὺς νὰ μὴν καταλύσουν, ἀλλὰ νὰ κρατήσουν μέχρι τέλους τὴ νηστεία τῶν ἡμερῶν αὐτῶν· καὶ ἀφοῦ ἐξομοληγηθοῦν, νὰ κοινωνήσουν τὴν ἡμέρα τῶν Χριστουγέννων. Ὑπενθυμίζουμε ὅτι ὑπάρχουν ἅγιοι τῆς Ἐκκλησίας μας, ποὺ ὑπέστησαν μαρτυρικὸ θάνατο ἐπειδὴ ἀρνήθηκαν νὰ φάνε κρέατα σὲ περίοδο νηστείας.

Ὤ, πόσα δάκρυα μᾶς χρειἀζονται γιά κείνη τήν ὥρα, καί ὄμως ἀμελοῦμε!

Σχετική εικόνα

   Εἶναι γραμμένα τά ἔργα μας καί τά λόγια μας, καί ὅσα κάναμε σ΄ αὐτή τή ζωή καί νομίσαμε μέ τό νοῦ μας ὅτι τάχα θά διαφύγουν τόν Θεό πού ἐρευνᾶ τίς διαθέσεις καί τίς ἐπιθυμίες· καί ὅπου εἶναι γραμμένες ὅλες οἱ πράξεις μας καί οἱ σκέψεις ὅλων, εἴτε φαῦλες εἴτε καλές.

24 Δεκεμβρίου Συναξαριστής. Παραμονὴ τῆς τοῦ Χριστοῦ Γεννήσεως, Ευγενίας οσιομάρτυρος, Βασίλας μάρτυρος, Φιλίππου, Πρώτα και Υακίνθου, Νικολάου Οσίου, Αχαϊκού, Αντιόχου Οσίου, Βιτιμίωνος Οσίου, Αφροδισίου Οσίου, Σοσσίου και Θεοκλείου, Καστούλου, Αχμέδ, Αγαπίου Οσίου.

Παραμονὴ τῆς τοῦ Χριστοῦ Γεννήσεως 

Ἀπολυτίκιον. Ἦχος δ’. Κατεπλάγη Ἰωσήφ.
Ἀπεγράφετο ποτέ, σὺν τῷ πρεσβευτῇ Ἰωσήφ, ὡς ἐκ σπέρματος Δαβίδ, ἐν Βηθλεὲμ ἡ Μαριάμ, κυοφοροῦσα τὴν ἄσπορον κυοφορίαν· ἐπέστη δὲ καιρός, ὁ τῆς Γεννήσεως, καὶ τόπος ἦν οὐδείς, τῷ καταλύματι, ἀλλ’ ὡς τερπνὸν παλάτιον τὸ Σπήλαιον, τῇ Βασιλίδι ἐδείκνυτο. Χριστὸς γεννᾶται, τὴν πρὶν πεσοῦσαν ἀναστήσων εἰκόνα.

Κοντάκιον. Ἦχος γ’. Ἡ Παρθένος σήμερον.
Ἡ Παρθένος σήμερον, τὸν προαιώνιον Λόγον, ἐν Σπηλαίῳ ἔρχεται, ἀποτεκεῖν ἀπορρήτως, Χόρευε, ἡ οἰκουμένη ἀκουτισθεῖσα, δόξασον, μετὰ Ἀγγέλων καὶ τῶν Ποιμένων, βουληθέντα ἐποφθῆναι, παιδίον νέον, τὸν πρὸ αἰώνων Θεόν.

Μεγαλυνάριον.
Φάτνη ἑτοιμάζου τὰ τῆς δοχῆς, σπεύσατε Ποιμένες, καὶ οἱ Μάγοι ἐκ τῶν Περσῶν, σὺν τοῖς Ἀσωμάτοις, ἐν Βηθλεὲμ βοῆσαι· Δόξα τῷ τικτομένῳ, σῶσαι τὰ σύμπαντα.

24 Δεκεμβρίου. Εὐγενίας ὁσιομάρτυρος καί Φιλίππου μάρτυρος τοῦ πατρός αὐτῆς. Ἁγιογραφικό ἀνάγνωσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ - Τοῦ ἑσπερινοῦ. Σαβ. α΄ ἑβδ. νηστ. (Ἑβρ. α΄ 1-12).
Εβρ. 1,1            Πολεμερῶς καὶ πολυτρόπως πάλαι ὁ Θεὸς λαλήσας τοῖς πατράσιν ἐν τοῖς προφήταις, ἐπ᾿ ἐσχάτου τῶν ἡμερῶν τούτων ἐλάλησεν ἡμῖν ἐν υἱῷ,
Εβρ. 1,1                     Κατά τους παλαιοτέρους χρόνους, κατά την προ του Χριστού δηλαδή περίοδον, εις πολλάς περιστάσεις και με πολλούς τρόπους ωμίλησε και εφανέρωσεν ο Θεός το θέλημά του στους προγόνους μας δια μέσου των προφητών. Κατά δε τας τελευταίας αυτάς ημέρας ελάλησε προς ημάς δια μέσου του μονογενούς αυτού Υιού,

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible