Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

ΟΗΕ: Ὁ Ἐρντογάν ἀπαίτησε διχοτόμηση, ὁ Πρωθυπουργός… «παγκόσμια διακυβέρνηση»!

Οὔτε λέξη γιά τό Αἰγαῖο καί τήν μαύρη ἐπέτειο τοῦ Ἀττίλα στήν δεκαπεντάλεπτη παρέμβαση-ἔκθεση ἰδεῶν τοῦ «παγκοσμίου πολίτη» Κυριάκου Μητσοτάκη ἀπό τό βῆμα τῶν Ἡνωμένων Ἐθνῶν! – Ἀντιθέτως ὁ Τοῦρκος Πρόεδρος ἀνέπτυξε ὅλη τήν ἀτζέντα τῶν διεκδικήσεών του στήν ἀνατολική Μεσόγειο ζητῶντας ὁριοθέτηση μέ κριτήριο «τήν ἀσφάλεια τῆς ναυσιπλοΐας καί τοῦ ἐμπορίου»
Aκούγοντας κάποιος τόν κ. Μητσοτάκη, τήν περασμένη Κυριακή, νά ὁμιλεῖ στήν Γενική Συνέλευση τοῦ ΟΗΕ, ἐνόμιζε ὅτι ἀκούει κάποιον ἀξιωματοῦχο τοῦ διεθνοῦς ὀργανισμοῦ. Ὄχι τόν ἡγέτη μιᾶς χώρας ἡ ὁποία εὑρίσκεται στό ἐπίκεντρο μιᾶς τεταραγμένης περιοχῆς πού μαστίζεται ἀπό κρίσεις καί πολέμους, ἐνῶ ἀντιμετωπίζει καθημερινή ἀμφισβήτηση τῆς ἐθνικῆς της κυριαρχίας καί τῶν κυριαρχικῶν της δικαιωμάτων. Ἀντιθέτως, χθές, ὁ Ταγίπ Ἐρντογάν ἔθεσε... πρό τοῦ διεθνοῦς ἀκροατηρίου ὅλα τά ζητήματα πού ἀπασχολοῦν τήν Τουρκία. Ἀπό τό Κυπριακό μέχρι τίς φιλοδοξίες του γιά ἐπέκταση σέ ὁλόκληρη τήν ἀνατολική Μεσόγειο.

4 Ὀκτωβρίου. Ἱεροθέου ἀρεοπαγίτου, πρώτου ἐπισκόπου Ἀθηνῶν (α΄ αἰ.). Ἁγιογραφικό ανάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Ἡμέρας, Παρασκευῆς ιε΄ ἑβδ. ἐπιστολῶν (Γαλ. δ΄ 8-21).

Γαλ. 4,8             Ἀλλὰ τότε μὲν οὐκ εἰδότες Θεὸν ἐδουλεύσατε τοῖς μὴ φύσει οὖσι θεοῖς·

Γαλ. 4,8                     Αλλά τότε μεν, εις την εποχήν της αγνοίας και ειδωλολατρίας σας, που δεν είχατε γνωρίσει τον αληθινόν Θεόν, εδουλεύσατε εις θεούς, οι οποίοι εις την πραγματικότητα δεν είναι θεοί.

Γαλ. 4,9             νῦν δὲ γνόντες Θεόν, μᾶλλον δὲ γνωσθέντες ὑπὸ Θεοῦ, πῶς ἐπιστρέφετε πάλιν ἐπὶ τὰ ἀσθενῆ καὶ πτωχὰ στοιχεῖα, οἷς πάλιν ἄνωθεν δουλεύειν θέλετε;

Γαλ. 4,9                     Τωρα όμως που εγνωρίσατε τον αληθινόν Θεόν, η μάλλον έχετε γνωρισθή και αναγνωρισθή από τον Θεόν ως παιδιά του, πως ξαναγυρίζετε πάλιν εις τα ατελή και αδύνατα και φτωχά στοιχεία της ειδωλολατρικής θρησκείας και των τυπικών διατάξεων του Νομου, εις τα οποία θέλετε, όπως και πριν, να υποδουλωθήτε πάλιν;

Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος ἐλέγχεται ὑπὸ τοῦ Σέβ. πρώην Καλαβρύτων Ἀμβροσίου περὶ μὴ ἀποδοχῆς ἔγγραφης διαμαρτυρίας.

Ο Σεβασμιώτατος πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος απέστειλε στις 16 Σεπτεμβρίου 2024 ελεγκτική επιστολή προς την Δ.Ι.Σ. η οποία αφορούσε την άρνηση της Αρχιγραμματείας της Δ.Ι.Σ. να παραλάβει επιστολή διαμαρτυρίας την οποία κατέθεσε μέλος της «Συντονιστικής Επιτροπής πιστών της Ι. Μ. Περιστερίου για την αποκατάσταση του Εσταυρωμένου».

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6/9/2024 ο θεολόγος κ. Παναγιώτης Καραθανασόπουλος μετέβη στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και θέλησε να καταθέσει εκ μέρους της «Συντονιστικής Επιτροπής πιστών της Ι. Μ. Περιστερίου» επιστολή διαμαρτυρίας με αίτημα των ευλαβών πιστών της Μητροπόλεως για την αποκατάσταση του Εσταυρωμένου στην Μητρόπολη. (1)

Το απόλυτα αυτονόητο όμως για ένα πολίτη της κατάθεσης μια επιστολής προς το Δημόσιο, δεν σημαίνει οτι θα είχε και την ίδια τύχη και ως προς την στάση της ΔΙΣ.

Ὅταν ἀκοῦμε τὸ Συναξάρι τῶν ἁγίων...


Ο Όσιος Αμφιλόχιος της Πάτμου είχε μεγάλη ευλάβεια προς τους Αγίους της Εκκλησίας μας και όταν διαβαζόταν το Συναξάρι της ημέρας, στο άκουσμα του ονόματος του κάθε Αγίου έκανε το σημείο του Σταυρού. Συμβούλευε μάλιστα τις Μοναχές να ακολουθούν αυτήν την ευσεβή συνήθεια λέγοντας:
''Τόσες θυσίες έκαναν οι Άγιοι! Αυτήν την ημέρα έδωσαν το αίμα τους για τον Χριστό. Το σημείο του Σταυρού είναι ένας ελάχιστος φόρος ευγνωμοσύνης εκ μέρους μας και προσθήκη ευλογίας για μας''.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible