Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Τὸ κοινοβούλιο τῆς Δημοκρατίας τῆς Γεωργίας ἀγνόησε τὶς ἀπειλὲς τῆς ΕΕ καὶ ψήφισε σαρωτικὸ νομοσχέδιο κατὰ τῆς «ἰδεολογίας τοῦ φύλου»

Το νομοσχέδιο για τις «Οικογενειακές Αξίες» εγκρίθηκε με ψήφους 84 - 0 και επιτρέπει την απαγόρευση της δημόσιας προβολής της ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογίας. Η Ευρωπαϊκή ένωση διέκοψε την ενταξιακή πορεία της χώρας μέχρι να υπάρξει «συμμόρφωση»

Από τον Stephen Kokx για το lifesitenews

Η πλειοψηφία των 150 μελών του κοινοβουλίου της Γεωργίας, μιας χώρας που συνορεύει προς τα νότια με τη Ρωσία, αντιστάθηκαν στη Δύση και τις θέσεις της υπέρ της ομοφυλοφιλίας, παίρνοντας μια τολμηρή θέση υπέρ των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών.
Την προηγούμενη Τρίτη, στις 17 Σεπτεμβρίου, οι νομοθέτες του Ορθόδοξου αυτού έθνους, στο 90% τους αψήφησαν την πίεση της ΕΕ και υιοθέτησαν το νομοσχέδιο για τις «Οικογενειακές Αξίες», με ψήφους 84-0. Το κυβερνόν κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο» έδωσε τις απαραίτητες ψήφους για το νομοσχέδιο το οποίο θυμίζει ένα παρόμοιο που ψηφίστηκε στη Ρωσία πριν από αρκετά χρόνια.
Μεταξύ άλλων, η νομοθεσία επιτρέπει την απαγόρευση των δημοσίων εκδηλώσεων των χαρακτηριζομένων «Pride», των ετησίων πορειών, καθώς και τη νομική μομφή απέναντι στις «τρανς και άλλες αποκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές», όταν προβάλλονται σε ταινίες και βιβλία. Ο αστικός κώδικας της χώρας είχε ήδη ορίσει τον γάμο, ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.
Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από το υποστηριζόμενο από τη Δύση κόμμα της αντιπολίτευσης. Ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών υπέρ των LGBT δικαιωμάτων κρατούσαν απέξω πλακάτ, ενώ οι νομοθέτες ψήφιζαν.

2 Ὀκτωβρίου. Κυπριανοῦ ἱερομάρτυρος καὶ Ἰουστίνης μάρτυρος (†304). Ἁγιογραφικό ανάγνωσμα.

Ἀποστολικό ἀνάγνωσμα. Τοῦ ἁγίου, Ὀκτωβρίου 2 (Α΄ Τιμ. α΄ 12-17).

Α Τιμ. 1,12         Καὶ χάριν ἔχω τῷ ἐνδυναμώσαντί με Χριστῷ Ἰησοῦ τῷ Κυρίῳ ἡμῶν, ὅτι πιστόν με ἡγήσατο, θέμενος εἰς διακονίαν,

Α Τιμ. 1,12                Και ευχαριστώ τον Ιησούν Χριστόν, τον Κυριον μας, που με ενίσχυσε και εδυνάμωσεν στο έργον του Ευαγγελίου, διότι με ενέκρινεν άξιον της εμπιστοσύνης του και με έθεσεν εις την ιεράν αυτήν υπηρεσίαν του κηρύγματος

Α Τιμ. 1,13         τὸν πρότερον ὄντα βλάσφημον καὶ διώκτην καί ὑβριστήν· ἀλλ᾿ ἠλεήθην, ὅτι ἀγνοῶν ἐποίησα ἐν ἀπιστίᾳ,

Α Τιμ. 1,13                 εμέ, που ήμουν προηγουμένως βλάσφημος του αγίου ονόματός του, διώκτης και υβριστής του έργου του και της Εκκλησίας του. Αλλ' ελεήθην από τον Θεόν, διότι όσα τότε έκαμνα, τα έκαμνα εξ αγνοίας, ευρισκόμενος εις την κατάστασιν της απιστίας.

Βαπτίσεις ἐνηλίκων μὲ κανάτα ἀπὸ τὸν Ἀμερικῆς Ἐλπιδοφόρο

 

Η νεοφανής συνήθεια να "βαπτίζουμε" τους κατηχούμενους ρίχνοντας αγιασμό στο κεφάλι με κανάτα αποτελεί παρέκκλιση από τον ορθό τρόπο βαπτίσεως.
…………….

Βαπτίσεις ενηλίκων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, όπως ανακοίνωσε σε προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους νεοφώτιστους, ανέφερε στην ανάρτησή του: “η ομολογία της πίστης που κάνατε σήμερα ανανεώνεται σε κάθε Θεία Λειτουργία και είναι απαραίτητη για τη διαρκή μαρτυρία μας προς την αγάπη του Θεού για κάθε ανθρώπινο ον και το σύνολο της δημιουργίας Του“.

Μέ τήν καθαρή καρδιά θά ἀναζητᾶς το Θεό, με τήν ἁπλότητα θα Τόν βρίσκεις καί θα Τόν χαίρεσαι.


«Δὲν εἶναι τὰ φτερὰ ποὺ μποροῦν νὰ ὑψώσουν τὸν ἄνθρωπο πάνω ἀπὸ τὴ γῆ, ἡ καθαρότητα καὶ ἡ ἁπλότητα τῆς καρδιᾶς. Πρέπει νὰ εἶσαι ἁπλὸς στὶς πράξεις σου καὶ καθαρὸς στὴ σκέψη καὶ στὰ αἰσθήματά σου. Μὲ τὴν καθαρὴ καρδιὰ θὰ ἀναζητᾶς τὸ Θεό, μὲ τὴν ἁπλότητα θὰ τὸν βρίσκεις καὶ θὰ τὸν χαίρεσαι. Ἡ καθαρὴ καρδιὰ περνάει εὔκολα τὶς πύλες τοῦ οὐρανοῦ»


(Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής της Ιεράς Νήσου Πάτμου)
https://proskynitis.blogspot.com/2024/09/blog-post_160.html

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible