Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά πως το έτος 2020 σημειώθηκαν περίπου 55,4 εκ. θάνατοι παγκοσμίως από διαφορετικές αιτίες εκτός της άμβλωσης. Η ισχαιμική καρδιοπάθεια ήταν υπεύθυνη για 8.9 εκ. θανάτους, τα εγκεφαλικά επεισόδια προκάλεσαν 6,1 εκ. θανάτους, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια αντιστοιχεί σε 3,3 εκ. θανάτους και οι μικρότερες αναπνευστικές λοιμώξεις προκάλεσαν 2,6 εκ. θανάτους. Θάνατοι από νεογνικές παθήσεις μετά τον τοκετό οδήγησαν σε 2 εκ. θανάτους, 1,2 εκ. λιγότεροι θάνατοι από το έτος 2000.
Μια έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Γενικής Ιατρικής The Lancet εκτιμά πως 73,3 εκ. εκτρώσεις πραγματοποιήθηκαν το έτος 2019.
Βασισμένοι σε αυτές τις εκτιμήσεις, η άμβλωση αντιστοιχεί στο 57% των θανάτων σε παγκόσμια κλίμακα κατά το έτος 2019.
Το Πανεπιστήμιο John Hopkins εκτιμά πως το έτος 2020 περισσότεροι από 1,8 εκ. άνθρωποι παγκοσμίως πέθαναν από τη νόσο Covid-19.
Τα πιο πρόσφατα ετήσια στατιστικά στοιχεία περί αμβλώσεων για την Αγγλία και την Ουαλία αποκαλύπτουν πως πραγματοποιήθηκαν συνολικά 209,519 εκτρώσεις κατά το έτος 2019, μια αύξηση της τάξεως του 3,4% σε σχέση με τις εκτρώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2018 όπου οι εκτρώσεις ανέρχονταν σε 205,295.
Ο προσωρινός αριθμός εκτρώσεων για τους πρώτους έξι (6) μήνες του έτους 2020 έδειξαν μια σημαντική αύξηση του αριθμού των εκτρώσεων που πραγματοποιήθηκαν, συγκριτικά με τον ήδη υψηλό αριθμό εκτρώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που καταγράφηκε κατά το έτος 2019. Τα στατιστικά δεδομένα έδειξαν πως 109,836 αμβλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τους κατοίκους της Αγγλίας και της Ουαλίας σε διάστημα έξι (6) μηνών από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020. Αυτό το γεγονός αποτελεί αύξησε τις εκτρώσεις κατά 4.296 μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα το έτος 2019, όπου είχαν πραγματοποιηθεί 105,540 τερματισμοί κυήσεων.
Αυτή η σημαντική αύξηση των εκτρώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο συνάδει με τα προσωρινά μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης η οποία επιτρέπει οι αμβλώσεις να λαμβάνουν χώρα στο σπίτι, δηλαδή να προβαίνουν σε αυτές οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μόνες τους με τη χρήση συγκεκριμένων χαπιών με σκοπό τη διακοπή της κύησης. Από τη στιγμή που το είδος αυτό των αμβλώσεων παρουσιάστηκε στα τέλη Μαρτίου, ανέκυψε ένας αριθμός αξιόλογων προβλημάτων.
Μια μυστική έρευνα σε όλη την επικράτεια ανακάλυψε τα στοιχεία των ανθρώπων που παρέχουν αυτού του είδους την άμβλωση και οι οποίοι έθεταν τις γυναίκες σε μεγάλο κίνδυνο καθώς δεν πραγματοποιούσαν τους βασικούς ελέγχους πριν να στείλουν στις ίδιες τα συγκεκριμένα χάπια προκειμένου να προβούν «μόνες τους» στην έκτρωση από το σπίτι. Επιπρόσθετα η έρευνα έδειξε πως τα χάπια αυτά μπορούσαν εύκολα να αποκτηθούν και να χορηγηθούν σε άλλους, ενδεχομένως με τρόπο καταναγκαστικό.
Τον Μάιο, γνωστοποιήθηκε πως η βρετανική αστυνομία ερευνούσε το θάνατο ενός αγέννητου εμβρύου καθώς η μητέρα του είχε λάβει χάπια αποβολής ενώ βρισκόταν στην 28η εβδομάδα της κύησης (7ος μήνας).
Επιπλέον, ο πάροχος της άμβλωσης που παρείχε την χημική ουσία δισφαινόλη Α (ΒΡΑ) ανακοίνωσε πως διεξαγόταν έρευνα σε άλλες οχτώ (8) περιπτώσεις γυναικών που λάμβαναν χάπια αποβολής πέρα από το όριο των δέκα (10) εβδομάδων, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τι είδους έλεγχοι διεξάγονται ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο νόμος δεν παραβιάζεται και ότι δεν πραγματοποιούνται επικίνδυνες εκτρώσεις στο τελευταίο τρίμηνο της κύησης.
Ένα πλήθος γυναικών προσφέρθηκε να κοινοποιήσει τα σοβαρά προβλήματα που οι ίδιες βίωσαν αφού έλαβαν τα χάπια αποβολής. Μια γυναίκα δήλωσε πως «έζησε την κόλαση» και σκέφτηκε πως θα πέθαινε αφού έλαβε αυτά τα επικίνδυνα χάπια. Μια άλλη γυναίκα ανέφερε πως ο πόνος και η σωματική διαχείριση ήταν «ανυπόφορη» και «πολύ χειρότερη από την αναμενόμενη.»
Η εκπρόσωπος του φιλανθρωπικού οργανισμού Δικαίωμα στη Ζωή, Catherine Robinson, δήλωσε: «Η άμβλωση είναι η κορυφαία αιτία θανάτων παγκοσμίως με υπερβολικά μεγάλη διαφορά. Μολονότι η μήτρα θα έπρεπε να είναι το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο, στην πραγματικότητα είναι το πιο επικίνδυνο».
Είναι μια παγκόσμια τραγωδία το γεγονός ότι 73 εκ. ανθρώπινες ζωές χάθηκαν λόγω έκτρωσης. Οι Βρετανοί φορολογούμενοι έχουν χρηματοδοτήσει ένα μεγάλο αριθμό αυτών των εκτρώσεων στο εξωτερικό μέσω της υποστήριξης του οργανισμού MSI Reproductive Choices (MSI επιλογές αναπαραγωγής), καθώς [οι Βρετανοί] αποτελούν τον μεγαλύτερο και μοναδικό χορηγό του οργανισμού αυτού, χρηματοδοτώντας ένα πλήθος άλλων οργανισμών οι οποίοι πραγματοποιούν εκτρώσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες».
«Το παραπάνω προκύπτει παρά την εκδοχή της πλειονότητας των πολιτών οι οποίοι υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση μειώνει τη χρηματοδότηση των αμβλώσεων στο εξωτερικό. Καλούμε στην κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως την χρηματοδότηση των οργανισμών που παρέχουν τη δυνατότητα της έκτρωσης οι οποίοι τροφοδοτούν αυτή την παγκόσμια τραγωδία».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου