Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2025

Τὸν ἀσκὸ τοῦ Αἰόλου ἀνοίγει γιὰ τὴν Ὀρθοδοξία στὴ Βουλγαρία τὸ Ἀνώτατο Δικαστήριο – Ἐπιζήμια καὶ διχαστικὴ ἀπόφαση κατὰ τὸν Πατριάρχη Δανιήλ


Ο Πρόεδρος Ράντεφ στο πλευρό του Πατριαρχείου Βουλγαρίας – Ενημερώθηκε από τον Πατριάρχη Δανιήλ για την “παράλληλη Ορθόδοξη Εκκλησία”

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, είχαν χθες ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ και μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας όπου και τον ενημέρωσαν σχετικά με τις συνέπειες τις οποίες θα έχει η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας η οποία δίνει δυνατότητα εγγραφής παράλληλης «Ορθόδοξης Εκκλησίας».
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ο Πρόεδρος Ράντεφ ξεκαθάρισε με δήλωσή του ότι «Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατριαρχείο Βουλγαρίας είναι ο θεσμικός εκφραστής της Ανατολικής Ορθόδοξης ομολογίας στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας με αδιαμφισβήτητη ιστορική συμβολή και τεράστιο ρόλο για την εθνική μας ταυτότητα».

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, επεσήμανε ότι η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μία και αδιαίρετη, υπήρξε και θα παραμείνει πνευματικός άξονας στις αντιξοότητες της μακραίωνης ιστορίας της χώρας. «Γι’ αυτό οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απειλές για την εθνική μας ενότητα και κυριαρχία», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο Πρόεδρο, παρά την έντονη πολιτική αντίθεση, το κράτος, μέσω των θεσμών του, πρέπει και μπορεί να εγγυηθεί τις προϋποθέσεις για την ενότητα της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο αρχηγός του κράτους τόνισε επίσης την αποφασιστικότητα του προεδρικού θεσμού να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του εθνικά υπεύθυνου στόχου.

«Είμαστε ευγνώμονες που μετά από μια περίοδο αθεϊστικής εξουσίας, το βουλγαρικό κράτος εκτίμησε τον ιστορικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας για την εκπαίδευση και τη διατήρηση του λαού μας, για το κράτος, για τη σημερινή σημασία του για την κρατική ζωή και κατοχύρωσε αυτή την αντίληψη στη νομοθεσία” είπε από την πλευρά του ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ. Πρόσθεσε ότι η Εκκλησία έχει συμβάλει στην ιστορία του έθνους της Βουλγαρίας και το οδηγεί στο δρόμο της αλήθειας, της ενότητας και των αιώνιων αρετών του Χριστού, που διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό την εθνική ταυτότητα της χώρας.


«Αυτή η κατανόηση της ενότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας ήρθε στον νομοθέτη και στα κρατικά όργανα μετά από αρκετές δυσκολίες στην υπέρβαση του μοιραίου σχίσματος, που ενόχλησε όχι μόνο τους πιστούς, αλλά είχε αρνητικό αντίκτυπο, έφερε και τροφοδότησε διχασμό σε ολόκληρη την κοινωνία και το κράτος. Η σοφία απαιτεί μάθηση από δοκιμασίες που ξεπερνιούνται. Και ελπίζουμε η πολιτεία, απέναντι στους θεσμούς, να δείξει συνέπεια στη διατήρηση και υλοποίηση των χρήσιμων επιτευγμάτων της συνεργασίας της με την Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατριαρχείο Βουλγαρίας σε όλους τους τομείς της κρατικής ζωής!», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Δανιήλ.


Στη συνέντηση έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης κ. Αντώνιος, Βάρνης και Μέγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης,Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ,Στάρας Ζαγόρας κ. Κυπριανός, ο Αρχιαγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μέλνις κ. Γεράσιμος και η Αναπλ. Καθηγήτρια Μαρία Κιόσεβα, Νομική Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου.


Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων το Ανώτατο Διακστήριο με απόφασή του θεωρεί ότι η θρησκευτική οργάνωση “Βουλγαρική Ορθόδοξη Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία” μπορεί να εγγραφεί στον κατάλογο των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας με την ονομασία “Ορθόδοξη Εκκλησία”. Σε αυτή την απόφαση αντέδρασε η Ιερά Σύνοδος η οποία με επίσημη δήλωσή της τόνισε ότι η μόνη κανονική Εκκλησία στη χώρα είναι το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ενώ ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας σε συνέντευξή του χαρακτήρισε την απόφαση επιζήμια και διχαστική για την κοινωνία. .

Βίντεο – φωτογραφίες: Προεδρία της Βουλγαρίας



Ως επιζήμια και διχαστική για την βουλγαρική κοινωνία χαρακτηρίζει ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βουλγαρίας να αναγνωρίσει δυνατότητα εγγραφής παράλληλης “Ορθόδοξης Εκκλησίας”.

Του Νικολάου Ζαΐμη

Η δύση του 2024 έφερε αντιμέτωπη την Εκκλησία της Βουλγαρίας με ένα πρόβλημα καθώς την παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων το Ανώτατο Διακαστήριο με απόφασή του θεωρεί ότι η θρησκευτική οργάνωση “Βουλγαρική Ορθόδοξη Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία” μπορεί να εγγραφεί στον κατάλογο των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας με την ονομασία “Ορθόδοξη Εκκλησία”.

Η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με το Κανονικό Δίκαιο και το Σύνταγμα της χώρας

Πριν λίγες ημέρες υπήρξε επίσημη αντίδραση από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας η οποία υπογραμμίζει ότι με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται το Κανονικό Δίκαιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και το Σύνταγμα της χώρας.

Το άρθρο 13 του Συντάγματος αναγνωρίζει ότι η παραδοσιακή θρησκεία στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας είναι η Ανατολική Ορθόδοξη πίστη. Ο συνταγματικός νομοθέτης κάνει λόγο για ανατολική ορθόδοξη θρησκεία, και στο άρθρο 10 του Νόμου για τις Θρησκείες ορίζεται επίσης ότι ο εκπρόσωπος της παραδοσιακής Ανατολικής Ορθοδοξίας είναι η αυτοδιοικούμενη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία – το Βουλγαρικό Πατριαρχείο.

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας είναι εκφραστής της παραδοσιακής ανατολικής ορθόδοξης πίστης, η οποία είναι τόσο εγγενής στη ζωή, την ψυχή, τον πολιτισμό, τη λαϊκή ψυχολογία του βουλγαρικού λαού λόγω μακροχρόνιας ομολογίας και πρακτικής που έχει γίνει φυσικό νομικό φαινόμενο”, ξεκαθαρίζεται στην θέση της Ιεράς Συνόδου.

Αναλυτικά η δήλωση της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:

«Τις ημέρες της νηστείας των Χριστουγέννων, την παραμονή της μεγάλης εορτής – της κατά σάρκα Γέννησης του Κυρίου μας Θεού και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού, η χαρά μας σκοτείνιασε από την είδηση μιας δικαστικής απόφασης που ήταν τόσο απρόσμενη όσο και θλιβερή με τις συνέπειές της. Αφού η αγία Εκκλησία στη Βουλγαρία βασανίστηκε για πάνω από δύο δεκαετίες από την θλιβερή διαίρεση του πολιτικά εμπνευσμένου σχίσματος (1991 – 1998 – 2009), που με τις κοινές προσπάθειες όλων – Εκκλησίας, νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας – ξεπεράστηκε πλήρως, σήμερα αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο νέων διχασμών. Η ταυτότητα της Βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας – Πατριαρχείου Βουλγαρίας (BOC – BP) αμφισβητείται ξανά. Σήμερα βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με το άνοιγμα των θυρών μέσα από αυτό το δικαστικό προηγούμενο στο σμήνος οργανώσεων που ισχυρίζονται ότι αυτοαποκαλούνται και είναι «ορθόδοξες εκκλησίες».

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο θεσμικός εκφραστής και εκπρόσωπος της παραδοσιακής Ανατολικής Ορθόδοξης πίστης στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας είναι η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία – Βουλγαρικό Πατριαρχείο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας είναι εκφραστής της παραδοσιακής ανατολικής ορθόδοξης πίστης, η οποία είναι τόσο εγγενής στη ζωή, την ψυχή, τον πολιτισμό, τη λαϊκή ψυχολογία του βουλγαρικού λαού λόγω μακροχρόνιας ομολογίας και πρακτικής που έχει γίνει φυσικό νομικό φαινόμενο. Η ύπαρξη της BOC-BP ως μοναδικό κοινωνικό φαινόμενο «όχι αυτού του κόσμου» ανήκει στην κατηγορία των γεγονότων μόνιμης ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας για το βουλγαρικό κράτος και για την Ευρώπη, επομένως ορθώς αναγνωρίζεται ως νομική οντότητα βάσει του νόμου (ex lege).

Σύμφωνα με το άρθ. 13 του Συντάγματος, η παραδοσιακή θρησκεία στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας είναι η Ανατολική Ορθόδοξη θρησκεία. Ο συνταγματικός νομοθέτης κάνει λόγο για ανατολική ορθόδοξη θρησκεία, ενώ το άρθ. 10 του Νόμου για τις Θρησκείες ορίζει επίσης στον ενικό αριθμό ότι ο εκπρόσωπος της παραδοσιακής Ανατολικής Ορθοδοξίας είναι η αυτοδιοικούμενη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατριαρχείο Βουλγαρίας.

Μια θεμελιώδης αρχή στο κανονικό (εσωτερικό) δίκαιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ότι μόνο μία και μοναδική Εκκλησία με έναν μόνο προκαθήμενο και μία ιεροσύνη (Ιερά Σύνοδος, Συμβούλιο Επισκόπων) μπορεί να υπάρχει σε μια συγκεκριμένη κρατική επικράτεια (βλ. π.χ. Β’ Κανόνα της Β’ Οικουμενικής Συνόδου κ.λπ.). Η παράλληλη άσκηση δικαιοδοτικών εξουσιών από πολλούς επισκόπους στην ίδια επικράτεια εντός των ορίων μιας δεδομένης Τοπικής Εκκλησίας (αμοιβαίες δικαιοδοσίες) αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των θείων και ιερών κανόνων της Εκκλησίας, που διατάχθηκαν και επικυρώθηκαν από τις Οικουμενικές Συνόδους. Η αναγνώριση και η άδεια του δικαστηρίου για εγγραφή άλλης (δεύτερης) παράλληλης «Ορθόδοξης Εκκλησίας» εντός των συνόρων του βουλγαρικού κράτους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτήν την κανονική αρχή και βλάπτει τα θρησκευτικά αισθήματα, τις πεποιθήσεις και τα δικαιώματα των Ορθοδόξων Χριστιανών στη χώρα, διότι θέτει υπό αμφισβήτηση το δικαίωμά τους στη θρησκευτική αυτοδιάθεση ακριβώς ως Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η επίμαχη απόφαση υποστηρίζει ότι η «ημερολογιακή» διαφορά είναι «δογματική». Ωστόσο, εάν η οργάνωση «Βουλγαρική Ορθόδοξη Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία», που στοχεύει σε καταχώριση, είναι δογματικά διαφορετική, τότε δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσει το επίθετο «ορθόδοξη» στον αυτοπροσδιορισμό της και στο όνομά της. Επομένως, είναι είτε μη ορθόδοξη εκκλησία και ως εκ τούτου έχει κάθε δικαίωμα να καταχωρηθεί ακριβώς ως μη Ορθόδοξη (χωρίς να χρησιμοποιείται το παραπλανητικό και όνομα “Ορθόδοξη”, το οποίο έχει μονοσήμαντη έννοια και αναφέρεται μόνο στη Βουλγαρική Ορθοδόξου Εκκλησία – Πατριαρχείο Βουλγαρίας στον ορισμό, που δίνεται από τον συνταγματικό νομοθέτη και τον νόμο περί θρησκειών στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας), διαφορετικά πρέπει να δεχτεί ότι είναι Ορθόδοξη και ως τέτοιος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μίας και μοναδικής Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησία – Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

Πρέπει να δηλώσουμε ότι η χρήση διαφορετικών ημερολογίων (μορφών ημερολογίου) δεν είναι δογματικό θέμα. Απόδειξη αυτού είναι ότι η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία – Βουλγαρικό Πατριαρχείο βρίσκεται σε πλήρη ευχαριστιακή και κανονική κοινωνία με πλήθος Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, στις οποίες τελείται λατρεία σύμφωνα με το λεγόμενο «παλαιό ημερολόγιο» (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κ.λπ.). Επίσης, στην ίδια την BOC – BP λειτουργούν ενορίες στις οποίες -κατά επιείκεια (κανονική οικονομία)- με την ευλογία των οικείων επισκοπών τελούνται θείες ακολουθίες με το «παλαιό ημερολόγιο».

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές,

Χωρίς αληθινή κοινωνία στον Κύριο δεν υπάρχει Εκκλησία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η κοινότητα των πιστών που ιδρύθηκε από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό πριν από δύο χιλιάδες και πλέον χρόνια και αγιάστηκε με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, η οποία εκτείνεται σε διάφορες χώρες και μέρη του κόσμου και περιλαμβάνει πολλούς λαούς, τους οποίους μεταμορφώνει σε έναν λαό του Θεού. Ενώνει στην ενότητα του πνεύματος μέσω των δεσμών της ειρήνης (Εφεσ. 4,3). Η BOC – BP βρίσκεται σε πλήρη και αδιάσπαστη ευχαριστιακή, δογματική και κανονική κοινωνία με όλες τις άλλες Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες. Είναι η ίδια η Ορθόδοξη Εκκλησία στο έδαφος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, η οποία αναγνωρίζεται από όλες τις Τοπικές Εκκλησίες. Όπως ο Κύριος Ιησούς Χριστός, που είναι η Κεφαλή της Εκκλησίας, που είναι το Θεανθρώπινο Σώμα Του, είναι Ένας και Μοναδικός, έτσι και η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μία και μοναδική στη σχετική κρατική επικράτεια. Όπως η θυσία του Χριστού είναι μία και μοναδική, μια για πάντα για τη σωτηρία μας, έτσι και η Θεία Ευχαριστία, που τελείται σε μια δεδομένη περιοχή (επισκοπή, μητρόπολη, τοπική εκκλησία), είναι μία και μοναδική.

Η μοναδικότητα του ονόματος με όλα τα χαρακτηριστικά του, χωρίς προσθήκες και αλλαγές στη λεκτική σειρά «Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία – Βουλγαρικό Πατριαρχείο», πηγάζει από την ουσία της Εκκλησίας και μαρτυρεί το σημαντικότερο ζήτημα για κάθε Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία – την αναγνώριση από άλλες Τοπικές Εκκλησίες στην Αγία Ορθοδοξία. Η παραβίαση αυτών των θεμελιωδών κανονικών και νομικών αρχών μέσω της δημιουργίας παράλληλων «Ορθοδόξων Εκκλησιών» οδηγεί στη διάβρωση της Εκκλησίας και στην υπονόμευση των θεσμικών της θεμελίων, επηρεάζοντας έτσι την ειρήνη και την ενότητα της πλειοψηφίας του βουλγαρικού λαού που είναι μέλη της Βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Πιστεύουμε και είμαστε βέβαιοι ότι με τη βοήθεια του Θεού θα ξεπεραστεί η σοβαρή κανονική και νομική υπόθεση που έχει προκύψει.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές από τη λεγόμενη «παλαιοημερολογίτικη κοινότητα»,

Με πόνο και με εν Χριστώ πατρική αγάπη, σας καλούμε να επιστρέψετε στο σωτήριο πλοίο της κανονικής Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Βουλγαρικό Πατριαρχείο. Είθε ο Κύριος Ιησούς Χριστός, που γεννήθηκε για τη σωτηρία μας, να φωτίσει τα μυαλά και τις καρδιές όλων μας, για να είμαστε φορείς, εκφραστές και ευαγγελιστές της ουράνιας χάρης της ειρήνης Του και όχι σπορείς διχασμού στους δύσκολους και δελεαστικούς καιρούς που ζούμε!

Ας αναφωνήσουμε μαζί με την αγγελική στρατιά: δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καὶ ἐπὶ γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία.! (Λουκ. 2,14).

Πατριάρχης Δανιήλ: Επιζήμια και διχαστική για την κοινωνία η απόφαση

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδας «Trud» ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε και για το ανακύψαν ζήτημα. “Αυτή η απόφαση επιτρέπει την ανάμειξη ή την επανάληψη νομικών προσώπων στον νομικό κόσμο, και ως εκ τούτου την ανάμειξη θρησκευτικών θεσμών στην κοινωνία. Αυτό οδηγεί σε σύγχυση μεταξύ των πιστών. Η Παλαιοημερολογίτικη εκκλησία ισχυρίζεται ότι είναι εκφραστής της ορθόδοξης πίστης στη Βουλγαρία. Ο χωρισμός τους από την ενότητα της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πριν από τριάντα χρόνια συνέβη ακριβώς λόγω της αντίληψής τους ότι η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία είχε πάψει να είναι εκφραστής της Ορθόδοξης πίστης”, δήλωσε ο Βούλγαρος Πατριάρχης ο οποίος συμπλήρωσε 6 μήνες από την εκλογή και την ενθρόνισή του.

Ο Μακαριώτατος επισημαίνει ότι στο ζήτημα που έχει ανακύψει υπάρχει μία ξεκάθαρη αντίφαση καθώς ο νομοθέτης αναγνωρίζει την Ανατολική Ορθόδοξη πίστη ως παραδοσιακή στη Βουλγαρία, αναγνωρίζει τον ρόλο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κρατική και δημόσια ζωή. “Αναγνωρίζεται δια νόμου ότι η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατριαρχείο Βουλγαρίας είναι ο εκφραστής της Ορθόδοξης ομολογίας στη Βουλγαρία. Και από την άλλη, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ως όργανο της κρατικής εξουσίας, αναγνωρίζει έναν άλλο εκφραστή αυτής της θρησκείας, ο οποίος στην κοινωνία αρνείται το ενδεχόμενο η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία να είναι εκφραστής της ορθόδοξης πίστης και δηλώνει ότι αυτό είναι εκφραστής αυτής. Βλέπετε σε τι σύγχυση θα οδηγήσει αυτή η απόφαση τον κόσμο”, πρόσθεσε.

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας στη συνέντευξή του τόνισε ότι με την απόφαση αυτή ανοίγονται οι πόρτες για την εγγραφή οποιουδήποτε αριθμού τέτοιων θρησκευτικών ομάδων. “Κάποια στιγμή, αυτό θα οδηγήσει αυτές τις ομάδες να έχουν αξιώσεις ισότητας με την Ορθόδοξη Βουλγαρική Εκκλησία σχετικά με τις σχέσεις της με κρατικούς θεσμούς. Για παράδειγμα όταν καθαγιάζουν τις σημαίες μάχης στις 6 Ιανουαρίου. Μέσω αυτής της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το ίδιο το κράτος φέρεται σε κατάσταση σύγχυσης, αδυνατώντας να διακρίνει ποια από αυτές τις ομάδες που έχει εγγράψει είναι στην πραγματικότητα η Ορθόδοξη Εκκλησία, τον ρόλο της οποίας το ίδιο το κράτος έχει αξιολογήσει και κατοχυρώσει στη νομοθεσία. Αλλά το πιο λυπηρό είναι ότι αυτή η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανοίγει τις πόρτες για πολλές διαιρέσεις στην κοινωνία μας, κάτι που είναι επιζήμιο”, κατέληξε.

https://aktines.blogspot.com/2025/01/blog-post_44.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible