Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου


undefined
Εικόνα αγαλλίασης ψυχής. Πρωινό Κυριακής μετά την Θεία Λειτουργία στο Βατοπαίδι

Γραφείο ενημέρωσης
Αθήνα, 13 Ιουλίου 2010.
Το Ελληνικό Δημόσιο πρόσφατα ανακοίνωσε την κατάθεση αγωγής σε βάρος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου..
Η Ιερά Μονή, πιστεύοντας ότι οι δικαστικές υποθέσεις δεν πρέπει να μεταφέρονται εκτός των δικαστικών αιθουσών, δεν προτίθεται να προβεί σε καμία δημόσια αντίκρουση αυτής της αγωγής. Είναι όμως υποχρεωμένη να επισημάνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο στην ουσία επαναφέρει επιχειρήματα που ανεπιτυχώς είχαν προβληθεί από το ίδιο εδώ και ένα αιώνα σχετικά με την δήθεν απόκτηση κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου ως διαδόχου του Οθωμανικού –Βουλγαρικού Δημοσίου και την αμφισβήτηση των Χρυσοβούλων ως νόμιμων τίτλων κυριότητας.

Πιο συγκεκριμένα με τη σημερινή αγωγή του το Ελληνικό Δημόσιο, αμφισβητώντας τους καθόλα νόμιμους τίτλους κυριότητος της Ιεράς Μονής καί με την επίκληση μάλιστα της μη υποστατής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης με αρ. 87/2008, (το ανυπόστατο της οποίας θα κριθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου, μετά από άσκηση σχετικής αναίρεσης εκ μέρους της Ιεράς Μονής την 2α Νοεμβρίου 2011), επιδίδεται σε νομικούς ακροβατισμούς που δεν υπηρετούν ούτε το δημόσιο ούτε τό εθνικό συμφέρον.
Το μόνο που επιτυγχάνει είναι να συντηρεί μια ανυπόστατη σκανδαλολογία, με στόχο τον διασυρμό της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, του συνόλου του Αγιώνυμου Όρους και γενικότερα του Ορθόδοξου Μοναχισμού.
Επιστροφή των Ακινήτων από τις ανταλλαγές
Θεωρούμε σκόπιμο να αναφερθεί ότι πρώτη η Ιερά Μονή πρότεινε την επιστροφή όλων των ακινήτων που νόμιμα είχαν περιέλθει σε αυτήν στα πλαίσια των ανταλλαγών (Οκτώβριος 2008).
Πρώτη επίσης, πρότεινε την επιστροφή του τιμήματος που έλαβε από την πώληση του προερχόμενου επίσης από τις ανταλλαγές Ολυμπιακού ακινήτου αλλά και την επιστροφή του τελευταίου στο Ελληνικό Δημόσιο, δεδομένης και της περί αυτού συναίνεσης της εταιρείας πού το αγόρασε από την Ιερά Μονή.
Η πρόταση αυτή της Ιεράς Μονής κρίθηκε νόμιμη με Γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (υπ’ αριθμ. 312/2009). Στη συνέχεια η γνωμοδότηση αυτή έγινε δεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών της προηγούμενης Κυβέρνησης (4 Σεπτεμβρίου 2009) και ανακλήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών της σημερινής Κυβέρνησης (12 Φεβρουαρίου 2010).
Με την αγωγή του, λοιπόν, το Ελληνικό Δημόσιο επιχειρεί να διεκδικήσει με ατέρμονες δικαστικούς αγώνες και με αμφίβολο γι’ αυτό αποτέλεσμα ό,τι του προσφέρθηκε το 2008! Άραγε ποιος, πλήττει τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου;
Η Ιστορία
Η ιστορία των τελευταίων εκατό ετών δείχνει ότι η Ελληνική Πολιτεία υπαναχώρησε δύο φορές από τις δικές της τελειωτικές αποφάσεις, σύμφωνα με χαρακτηρισμό του τότε Πρωθυπουργού Παπαναστασίου και Υπουργού Γεωργίας Μπακάλμπαση, που ρύθμισαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και ανεγνώρισαν υπέρ της Ιεράς Μονής την κυριότητα επ’ αυτής (Νομοθετικό Διάταγμα του 1924 και σήμερα με αποφάσεις Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων).
Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για την δικαίωσή της θα δώσει τη μάχη της ενώπιον των αρμοδίων εθνικών Δικαστηρίων – και αν απαιτηθεί και ενώπιον των αρμοδίων ευρωπαϊκών Δικαστηρίων – τα οποία βέβαια θα δώσουν οριστική και αμετάκλητη λύση σ’ αυτό το ζήτημα.
‘Έτσι, ο Ελληνικός Λαός θα αντιληφθεί ότι έπεσε θύμα συστηματικής και σκόπιμης παραπληροφόρησης πού έβλαψε όχι μόνο την τιμή, την προσωπικότητα και την υπόληψη των μοναχών πού υπηρετούν την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, αλλά και την αίγλη αυτής της ίδιας της Ιεράς Μονής και κυρίως, πού κλονίζει την πίστη του λαού στον ορθόδοξο μοναχισμό που διαφυλάττει ευλαβικά τις παραδόσεις του Έθνους.
Αρμόδιος ενημέρωσης: Σπύρος Γ. Αλεξανδρής, δικηγόρος, τηλ. 210 3318207.
http://vatopaidi.wordpress.com/2010/07/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible