Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ἕνας ζητιάνος γιά τόν Θεό (Video-μέ μετάφραση τῶν ὐπότιτλων)

Ὁ πατριαρχικός ἱερός ναός τοῦ Ἁγίου Ἀλεξάνδρου Νέβσκυ στή Σόφια.
Μέ τήν βοήθεια τοῦ Θεοῦ ἀναδημοσιεύουμε πρόσφατη ἀνάρτηση μας σχετικά μέ τόν  96χρονο πτωχό Γέροντα Ντόμπρε, τόν μεγαλύτερο εὐεργέτη τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ἀλεξάνδρου Νέφσκυ, μέ μετάφραση τῶν ὑπότιτλων στά Ἑλληνικά. Εὐχαριστοῦμε τόν ἐν Χριστῷ ἀδελφό Χρυσοβαλάντη πού ἀνταποκρίθηκε στήν παράκλησή μας καί ἐκπόνησε τήν μετάφραση.

Ἕνας ζητιάνος γιά τόν Θεό (Video)
Αὐτός ὁ συμπαθητικός 96χρονος γεροντάκος, πού θά δεῖτε στό video, συγκεντρώνει ἐλεημοσύνη ἀλλ' ὄχι γιά τόν ἑαυτό του. Ὅ,τι συγκεντρώνει τό δίνει στόν Θεό. Εἶναι ὁ μεγαλύτερος δωρητής τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Ἁγίου Ἀλεξάνδρου Νέφσκυ στή Σόφια. Ὡς ἕνας φτωχός ζητιάνος συγκεντρώνει κέρμα-κέρμα τά χρήματα, κάνοντας ἑκατοντάδες χιλιόμετρα, γιά νά τά προσφέρει στόν Θεό στηρίζοντας τήν ἀνακαίνιση ἱερῶν μονῶν καί ἐκκλησιῶν.
Δεῖτε τό video μέ Ἀγγλικούς ὑπότιτλους καί  τήν ἑλληνική μετάφραση πού ἀκολουθεῖ:

Αφηγητής: Ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στη Βουλγαρία του Αγίου Αλεξάνδρου του Νέβσκυ, μονίμως υποφέρει από ανεπαρκείς οικονομικούς πόρους. Δύσκολα πιστεύει κανείς, ότι αυτός ο πατριαρχικός ναός στον οποίον όλοι οι Βούλγαροι επίσκοποι λειτουργούν τουλάχιστον μία φορά τον μήνα και τον οποίον επισκέπτονται ετησίως δεκάδες υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες άλλων χωρών, ο ναός-σύμβολο όχι μόνο της Βουλγαρικής εκκλησίας αλλά και σύμβολο ολόκληρης της Βουλγαρίας, αυτός ο ναός, έχει τον μεγαλύτερο οικονομικό ευεργέτη του, έναν γέρο, φτωχό άνθρωπο.
Ιερέας: Δεν μπορούσα να το πιστέψω, και δεν είναι πιστευτό, αλλά ο μεγαλύτερος οικονομικός ευεργέτης είναι ο γέροντας Ντόμπρε. Αυτός, που όλοι τον έχουν δει ντυμένο με την εθνική λαϊκή ενδυμασία, να υποκλίνεται σε όλους. Αυτός ο ηλικιωμένος άνθρωπος –ο γέροντας Ντόμπρε- πέρισυ έδωσε στον Ιερό ναό 35.700 Βουλγαρικά Λέβα (περίπου 20.000 ευρώ). Εδώ είναι (και σ’ αυτό το σημείο ο ιερέας δείχνει στον ρεπόρτερ το βιβλίο).
Ρεπόρτερ: Αυτοί που τον γνωρίζουν θα έλεγαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν!
Ιερέας: Ορίστε... (δείχνει το βιβλίο και πάλι).
Ρεπόρτερ: Μα είναι τόσο φτωχός και ταπεινός άνθρωπος.
Ιερέας: Γι’ αυτό σας δείχνω τα έγγραφα ντοκουμέντα, και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και ο μεγαλύτερος οικονομικός ευεργέτης εδώ και δεκαετίες... Ορίστε... για αυτόν εδώ τον ναό.
Αφηγητής: Αναρωτιόμουν που θα μπορούσα να βρω τον γέροντα Ντόμπρε και μία ώρα αργότερα μπήκε ήσυχα στον ναό, για να αφοσιωθεί σιωπηλά στο έργο του. Πολλοί άνθρωποι τον θεωρούν ζητιάνο αλλά η αλήθεια είναι, ότι αυτός ο εννενηνταεξάχρονος γεράκος με το μηνιαίο εισόδημα των 80 ευρώ, κάθε μέρα που δεν είναι βροχερή ταξιδεύει από το χωριό του Μπάιλοβο στη Σόφια για να συγκεντρώσει χρήματα κέρμα το κέρμα... ποτέ όμως για τον εαυτό του.
Ιερέας: Ένας άνθρωπος, ο οποίος ταξιδεύει δεκάδες χιλιόμετρα μέρα την μέρα, ζητώντας υποκλινόμενος μπροστά στους ανθρώπους και ζητιανεύοντας κέρματα, μας έδωσε 35.000 λέβα.
Αφηγητής: Είμαι πεπεισμένος, ότι πολλοί κάτοικοι της Σόφιας έχουν δει τον Ντόμπρε να στέκεται μπροστά σε περισσότερους από έναν ναούς και  ἀπό χρονιά σέ χρονιά, να μαζεύει χρήματα με το πλαστικό κυπελάκι του στα χέρια, τα οποία και δίνει σε έναν φίλο κι αυτός με τη σειρά του τα καταθέτει σε μία τράπεζα.
Αρχικά βοήθησε στην ανοικοδόμηση του μοναστηριού της Ελέσνιτσα. 
Τον Μάιο του 2009 πήγε στον οικονομικό υπεύθυνο του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου του Νέβσκυ και του είπε: «Έλα μαζί μου να σου δώσω χρήματα για την εκκλησία!». Όταν ρώτησα τον Ντόμπρε γιατί έδωσε τα χρήματα σε αυτόν τον ναό, μου εξήγησε απλά:
Ντόμπρε: Μαζεύουμε χρήματα για μοναστήρι... για τα μοναστήρια... Ανοικοδομούμε μοναστήρια τα οποία είχαν αφεθεί χωρίς φροντίδα. Τα ανακατασκευάζουμε, τα ανανεώνουμε -δεν καταφέρνουμε και πολλά, αλλά... 
Ανανεώνουμε τα αβοήθητα και στερημένα... τόσο αβοήθητα και στερημένα από επισκέπτες (μοναστήρια). Και χρειάζονται ανοικοδόμηση. Με αυτόν τον τρόπο τα φτιάχνουμε.
Αφηγητής: Έχασα τον καιρό μου αναζητώντας μέσα στα οικονομικά έγγραφα προσφορές από γνωστούς τοπικούς επιχειρηματίες ή μεγαλόστομους πολιτικούς... Κανένα αποτέλεσμα.
Το όνομα του γέροντα Ντόμπρε από το Μπάιλοβο και το συνεισφερθέν χρηματικό ποσό του, ηχούσε σαν ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους αυτούς –ευτραφείς, αυτάρεσκους, αλαζόνες- αυτούς με τις ψεύτικες εκστρατείες φιλανθρωπίας, τις τέλεια υπολογισμένες ως επωφελείς δημόσιες σχέσεις. 
Σε τί σημείο έχει φτάσει η κοινωνία μας όταν ο μεγαλύτερος οικονομικός ευεργέτης αναμεταξύ μας, είναι ένας φτωχός, ηλικιωμένος άνθρωπος!
Όταν λοιπόν η εκκλησία, ζητάει την συνδρομή μας για την ἀποκατάσταση τοῦ μεγαλοπρεποῦς πατριαρχικού μας ναού, ας μην δικαιολογούμε τους εαυτούς μας, καθώς ο γέροντας Ντόμπρε από το Μπάιλοβο μας δείχνει κάθε ημέρα ότι είναι εφικτό, ακόμα και αθόρυβα. 
Ο σιωπηλός μαχητής του Χριστού, ο οποίος καλοσορίζει τους πάντες υποκλινόμενος μπροστά τους και τους αποχαιρετά με τα λόγια: «Χαίρετε εν Κυρίω!». 
Ένας άγνωστος μέσα στον κόσμο ή ένας ζωντανός Άγιος που ούτε καν προσέχουμε;
Μετάφραση τῶν ἀγγλικῶν ὑπότιτλων: Χρυσοβαλάντης.

Γέροντας Ντόμπρε: Ο μεγαλύτερος και πιο αθόρυβος δωρητής για τον οίκο του Θεού!
Έγινε ζητιάνος για να μαζεύει χρήματα για τα μοναστήρια, ή μάλλον ...για τη σωτηρία της ψυχής του!

Εὐχαριστοῦμε ἐπίσης τόν π. Εὐάγγελο Πέπς ἀπό τήν Ἀμερική πού μᾶς ἔστειλε τόν σύνδεσμο γιά τό video.
Rev. Evangelos S. Pepps
Share The Faith Ministries NAMP
PO Box 8, Portage, MI 49081

269/492-4344
fre@sharethefaith.net
http://osb.squarespace.com/speakers/fr-evangelos-pepps.html
Πηγή εἰκόνας:http://www.os3.gr/archive_apostoli/gr_apostoli_sofia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible