Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αποσπάσματα από ομιλίες του π. Αθανασίου Μυτιληναίου για την έκτρωση

  Από την 12η Ομιλία στην Α’ Θεσσαλονικείς.
(20-9-1983)

 ... Εκτός όμως από το αμάρτημα της πορνείας, υπάρχει κι ένας άλλος κίνδυνος· είναι ο κίνδυνος να συλλάβει η κοπέλα. Και τότε εδώ είναι η υποκρισία του ανθρωπιστικού πολιτισμού μας· εδώ είναι η υπο­κρισία! «Όλοι έτσι πρέπει να κάνουν» · αλλά όταν έρθει ο καρπός, τότε τρέχουμε να το ρίξουμε το παιδί, γιατί... τι θα πει ο κόσμος! Τύφλα, κόσμε! υποκριτή, κόσμε!...

Από τη μια σπρώχνεις τους νέους και λες ό­τι πρέπει να συνευρεθούν οι νέοι, αλλά από την άλλη γιατί δεν δέχεσαι και τον καρπό;... Και αρχίζουν μετά τα κρυφόγελα και τα σχόλια και οι κατηγορίες: «Κοίταξε· εγκυμονεί η κοπέλα!». Κι έτσι, από τη μια ακολουθούμε τη συμβουλή του κόσμου και τα λοιπά, και από την άλλη τρέχουμε να κάνουμε την έκτρωση. Είδατε ασυνέπεια;

Αλλά αυτά τα κάνει ο Διάβολος· είναι τα καμώματα του Διαβόλου. Μπροστά σ' αυτά τα καμώματα βλέπουμε ακριβώς τον ίδιο τον Διάβο­λο. Σου λέει: «Ελεύθερα!» · και μόλις κάνεις παιδί ή κυοφορηθεί παιδί, «Α, δεν ντρέπεσαι;!», για να σε κά­νει τώρα να κάνεις δεύτερο αμάρτημα: την έκτρωση! Και έτσι, συνηθέστατα, γίνεται και η πορνεία και η έκτρωση!


Αλλά συχνά έρχεται και το αποτέλεσμα, έρχεται η τιμωρία του Θεού. Το ξέρετε ότι πολλές φορές επέρ­χεται υστέρα ατεκνία; Παθαίνει η κοπέλα μία βλάβη με μια έκτρωση, με αποτέλεσμα -ειρωνεία· αλλά αξί­ζει μου φαίνεται- μέσα στον γάμο της μετά να μην μπορεί να κάνει παιδιά. Το ξέρετε αυτό; Για να μην πω βέβαια και την περίπτωση θανάτου της κοπέλας -και θανάτου ακόμα!- να πεθάνει η κοπέλα στην προ­σπάθεια της να κάνει έκτρωση. Δεν είναι λίγα τα πε­ριστατικά. Όπως κι αν έχει το πράγμα όμως, εφ' όσον ο Θεός είναι «ο ανοίγων και συγκλείων την μήτραν»[1] , υπάρχει τιμωρία, και δεν έρχεται παρακάτω παιδί.


[1] Βλ. Γέν. 20, 18. 29, 31. 30, 22. Α’ Βας. 1, 5-6 κ.α.

π. Αθανασίου Μυτιληναίου
ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΣΠΛΑΧΝΟ ΣΟΥ
Αποσπάσματα απομαγνητοφωνημένων Ομιλιών
Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη"
Θεσσαλονίκη


impantokratoros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible