Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Πνευματικοί Διάλογοι μέ τόν Ρουμάνο ἡσυχαστή π. Ἡλίε Κλεόπα. Ἕνατη συνομιλία (ἐρωτ. 233 -240)


Πνευματικοί Διάλογοι με τον Ρουμάνο ησυχαστή π. Ηλίε Κλεόπα. Ένατη συνομιλία (ερωτ. 233 -240)
233.    Κάποτε ρώτησε τον πατέρα Κλεόπα ένα από τα πνευματικά του παιδιά. Τι πρέπει να κάνω όταν πρόκειται να τελέσω την Θεία Λειτουργία καί κοινωνήσω τον Χριστό;

Όταν πρόκειται να λειτουργήσεις καί να κοινωνήσεις του Σώματος καί του Αίματος του Χριστού, τρία πράγματα είσαι υποχρεωμένος να κάνης: Να είσαι ειρηνικός με όλους, να έχεις εξομολογηθεί καί να έχεις κάνει τον κανόνα της προσευχής σου. Με αυτούς τους τρεις όρους να πλησιάζεις, καί χωρίς αυτούς ουδέποτε να προσεγγίζεις τα Θεία, για να μη καείς από το θείο πυρ.
234.    Ένας μοναχός ρώτησε τον π. Κλεόπα κάποια ήμερα: Τι πρέπει να κάνω για να σωθώ;

 Πάτερ Χαρίτων, φύλαξε αυτά τα τρία πράγματα καί με την Χάρι του Χριστού θα σωθείς: Να μην αφήνεις ανεκτέλεστο ποτέ τον κανόνα της προσευχής σου να σηκώνεσαι τα μεσάνυκτα καί να προσεύχεσαι συμμετέχοντας κατόπιν καί στην ακολουθία του όρθρου και τρίτον να εγκρατεύεσαι μέχρι θανάτου από την κρεατοφαγία καί την κατάκριση.

235.Πάτερ Κλεόπα, δώστε μου μία ωφέλιμη συμβουλή του είπε κάποιο από τα πνευματικά τον παιδιά.
 Άκουσε πάτερ. Ή μητέρα όλων των αρετών είναι ή προσευχή. Εάν στην καθορισμένοι ώρα της προσευχής είσαι απασχολημένος με άλλα έργα πλην της προσευχής γίνεσαι περίγελος των δαιμόνων. Όλοι οί Άγιοι ήταν σ' όλη την ζωή των άνθρωποι της προσευχής.

 Πρώτη σου φροντίδα να είναι ή προσευχή καί μετά ή ανάγνωση, το γράψιμο καί το εργόχειρο. Να μην εργάζεσαι στις καθορισμένες ώρες της προσευχής. Μόνο όταν είσαι στην υπακοή είσαι δικαιολογημένος να απουσιάζεις από την προσευχή, διότι ή υπακοή είναι ανώτερη από την προσευχή. 


236.Άλλοτε πάλι έλεγε περί προσευχής:

Από καμιά δωρεά δεν έχει ανάγκη ό άνθρωπος τόσο, όσο την αγία προσευχή από τον Θεό. Να μη τεμπελιάζουμε όταν πρόκειται να προσευχηθούμε στον Θεό, διότι ό διάβολος πολεμά πολύ
σκληρά αυτούς πού προσεύχονται.

237.    Κάποτε τον ρώτησε ένας μοναχός: Πάτερ Κλεόπα, ποια είναι ή μεγαλύτερη αρετή σ' αυτόν πού έχει μετάνοια;

Λέγουν οί Άγιοι Πατέρες ότι καμία αρετή δεν είναι ακριβότερη σ' όλη την κτίση από την συναίσθηση των αμαρτιών μας και κανένας κίνδυνος δεν είναι μεγαλύτερος για την ψυχή από την αγνοία των αδυναμιών μας.

238.    Ένας άλλος αδελφός τον ρώτησε: Πέστε μου, πάτερ, κάτι για την Βασιλεία τον Θεού.

Άκουσε, αδελφέ. Ή Βασιλεία του Θεού δεν είναι στα λόγια αλλά στα έργα.

239.    Ένας Πνευματικός κάποιου μοναστηρίου τον ρώτησε: Πάτερ Κλεόπα, έρχονται πιστοί για εξομολόγηση σε μένα, να τους δέχομαι;

Να τους δεχόμεθα με όλη μας την καρδιά, πάτερ. Τόσο κοπίασαν οί φύλακες άγγελοι των να τους φέρουν μέχρις εδώ καί εμείς να μη τους εξομολογήσουμε;

240. Ένας πιστός τον ρώτησε: Πάτερ Κλεόπα, φιλονίκησα με κάποιον καί αρκετές φορές του ζήτησα συγχώρηση καί δεν θέλει να με συγχώρηση. Τι να κάνω για να συμφιλιωθώ μαζί του;

Μη του ειπείς πάλι τίποτε ούτε σ' άλλους να τον κατακρίνεις, αλλά προσευχήσου στον Θεό γι' αυτόν καί συγχώρεσε τον με την καρδιά σου.

Εκδόσεις Ορθόδοξος Κυψέλη 1980
Πηγή στο διαδίκτυο - Ἐπιμέλεια κειμένου   Αναβάσεις
________________________________________________

Τό κείμενο προέρχεται ἀπό τά ἀρχεῖα τοῦ πατρός Δαμασκηνοῦ Γρηγοριάτου, τόν ὁποῖον καί εὐχαριστοῦμε θερμά γιά τήν παραχώρηση τῶν ἀρχείων, ὅπως ἐπίσης εὐχαριστοῦμε καί τόν γέροντα τῆς Μονῆς Ὁσίου Γρηγορίου πατέρα Γεώργιο Καψάνη γιά τήν εὐλογία καί τήν ἄδεια δημοσίευσης.

http://anavaseis.blogspot.gr/2012/10/233-240.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ