Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μακριά από μέντιουμ και μάγους (μέρος α' καί β΄)

του  Νικολάου Βοϊνέσκου


Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ένα από τα σημεία του καιρού της απιστίας και αποστασίας που ζούμε είναι το πλήθος των μέντιουμ και μάγων, που πλημμύρισαν την ορθόδοξη πατρίδα μας ξαφρίζοντας τις τσέπες και μολύνοντας τις ψυχές και τα σώματα των θυμάτων τους με δαιμονικές πανουργίες και οργιαστικές τελετές. Παριστάνουν τους φωτεινούς παντογνώστες, ενώ είναι βυθισμένοι στην άγνοια και στην πλάνη και διαφημίζονται από τον τύπο με φωτογραφίες τους, έχοντας φόντο εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και αγίων, για να παραπλανούν τους αφελείς. Παρακάτω θα αναφέρω μερικά αποκαλυπτικά περιστατικά, που φανερώνουν τι είναι αυτοί οι άνθρωποι και με ποια όντα επικοινωνούν.

* Πριν μερικά χρόνια ζούσε στην Πάτρα μία χήρα με το μονάκριβο γιό της. Κάποια μέρα ο γιος πέθανε και η χήρα έμεινε μόνη και απαρηγόρητη. Τότε την επισκέφτηκε μια γνωστή της και της πρότεινε να πάνε σε μία γυναίκα, που θα της παρουσίαζε το παιδί της. Η πονεμένη μάνα, πάνω στον πόνο της χωρίς να πολυσκεφτεί, συμφώνησε και πήγε στο σπίτι του μέντιουμ, που μετά από κάποιες επικλήσεις παρουσίασε το παιδί της. Μετά από αυτό το γεγονός η μάνα πήγε να εξομολογηθεί στον μακαριστό π.Γερβάσιο Παρασκευόπουλο. Με αφέλεια και χαρά είπε τι είχε συμβεί. Ο π.Γερβάσιος δεν την μάλωσε, αλλά της είπε, αν ξαναπήγαινε στο μέντιουμ να του έλεγε να πάει μαζί της, πράγμα που συνέβη μετά από λίγες μέρες. Τότε έγινε κάτι θαυμαστό και αποκαλυπτικό. Την ώρα που το μέντιουμ άρχισε να επικαλείται τα πονηρά πνεύματα, ο π.Γερβάσιος με ένα σταυρό, άρχισε να σταυρώνει το σπίτι προς όλες τις κατευθύνσεις. Αμέσως το τραπέζι, οι καρέκλες και τα άλλα αντικείμενα του δωματίου άρχισαν να χοροπηδούν. Τότε ο π.Γερβάσιος είπε στην πονεμένη μάνα: «Τόσους πολλούς γιούς είχες;». εκείνη κατάλαβε ότι το σπίτι του μέντιουμ ήταν άντρο των δαιμόνων και δεν ξαναπήγε.

* Ένας άντρας ασχολείτο με τον πνευματισμό. Τη νύκτα καλούσε τους δαίμονες, οι οποίοι προκαλούσαν θορύβους και παράξενα φαινόμενα. Αυτά στενοχωρούσαν τη μητέρα του, η οποία ένα πρωί, που ο γιος της ήταν στην εργασία του, κάλεσε έναν ιερέα και έκανε αγιασμό. Τη νύκτα ο γιος της ανήξερος άρχισε να επικαλείται τους δαίμονες. Όμως δε γινόταν τίποτε. Αυτός επέμενε να τους καλεί ώσπου κάποια στιγμή ακούστηκε μια άγρια και αποκρουστική φωνή: «Τι μας φωνάζεις; Δεν ερχόμαστε». Εκείνος ρώτησε: «Γιατί;». «Γιατί η μάνα σου έφερε εκείνον», απάντησαν οι δαίμονες. «Ποιον εκείνον;»: ξαναρώτησε ο γιος. Και οι δαίμονες αποκρίθηκαν: «Τον παπά». «Και τι έκανε ο παπάς;»: ρώτησε ο γιος. «Έκανε αγιασμό. Δεν ερχόμαστε»: φώναξαν οι δαίμονες.

* Ο μακαριστός π.Χαράλαμπος Βασιλόπουλος μας είχε πει ότι, όταν ήταν παιδί, είχε αρρωστήσει βαριά. Η ευσεβής μητέρα του συνάντησε μια μέρα στο χωράφι ένα μάγο που της είπε: «Φέρε το παιδί σου σε μένα, να στο κάνω καλά». Εκείνη απάντησε: «Προτιμώ να πεθάνει το παιδί μου, παρά να το φέρω σε σένα». Και ο Θεός, βλέποντας της ακλόνητη πίστη της, χάρισε υγεία και ζωή στο παιδί της.

* Έφυγε κάποια μέρα από το σπίτι του ένας νέος και δεν έδωσε σημεία ζωής για αρκετές μέρες. Οι γονείς και οι συγγενείς του καταθλιμένοι και απαρηγόρητοι δεν ήξεραν τι να κάνουν. Μια μέρα συγκεντρώθηκαν να σκεφτούν περί του πρακτέου. Ένας συγγενής πάνω στην απόγνωσή του είπε: «Θα πάω σε ένα μάγο να μας πει που βρίσκεται το παιδί». Όμως η μητέρα του παιδιού αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτήν την πρόταση. Την επόμενη μέρα ο μακαριστός γέρων Πορφύριος έστειλε την εξής παραγγελία με έναν γνωστό: «Το παιδί σας θα γυρίσει σε λίγες μέρες. Μην κάνετε αυτό που σκεφτήκατε χτες, διότι θα χάσετε το παιδί σας». Πράγματι μετά από λίγες μέρες το παιδί γύρισε σπίτι του.

Μακριά από μέντιουμ και μάγους (μέρος β')


του  Νικολάου Βοϊνέσκου
*Κάποιος αρχιμανδρίτης συνάντησε προ ολίγων ετών σε λεωφορείο των Αθηνών ένα μεσήλικα, σοβαρό κύριο, ο οποίος άρχισε πνευματική συζήτηση λέγοντας ότι κάνει κηρύγματα σε σπίτια και ότι στο σπίτι του έχει ένα δωμάτιο γεμάτο εικόνες, μεταξύ των οποίων μια ολόσωμη εικόνα του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄. Ο αρχιμανδρίτης τον ρώτησε σε ποιον ιερέα εξομολογείται και αν κοινωνεί. Εκείνος τότε απάντησε ότι ο Άγιος Γρηγόριος βγαίνει από την εικόνα, τον εξομολογεί και τον κοινωνεί. Σε παρατήρηση του αρχιμανδρίτη μήπως δεν είναι ο Άγιος Γρηγόριος, εκείνος επέμενε πως είναι. Κατέβηκαν μαζί από το λεωφορείο και πήγαν σε συγγενικό σπίτι του αρχιμανδρίτη, ο οποίος πρότεινε να κάνουν μια μικρή προσευχή. Στο τέλος έβγαλε ένα σταυρό που προσκύνησε πρώτα ο ξένος και έπειτα ο αρχιμανδρίτης. Όταν προσκύνησε ο αρχιμανδρίτης, εκείνος έτρεμε. Ήταν πλανεμένος και δαιμονόπληκτος ο δυστυχής.

* Αυτόκλητος «θαυματουργός» παρουσιάστηκε παραμονή της Ζωοδόχου Πηγής σε μια οικογένεια, που έχει ένα άρρωστο παιδί. Μπαίνοντας στο σπίτι είπε: «Για να μη σας καθυστερώ, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Είπαν τα καλά πνεύματα ο άρρωστος θα γίνει καλά. Εγώ επικοινωνώ με τα καλά πνεύματα και θα διαβάσω κάτι ευχές στο παιδί και θα γίνει καλά». Η αδερφή του αρρώστου απάντησε: «Σας ευχαριστούμε πολύ. Δεν χρειάζεται». Τότε εμφανίστηκε ο άρρωστος, ο οποίος ρώτησε το μέντιουμ: «Ποιον έχετε πνευματικό;». στην αόριστη απάντηση του μέντιουμ ότι εξομολογείται και κοινωνεί, ο άρρωστος επέμεινε να του πει σε ποιον ιερέα εξομολογείται και σε ποιο ναό. Το μέντιουμ αναψοκοκκινισμένο είπε ότι δεν ήξερε το όνομα του ιερέα και δε θυμόταν το ναό. Τότε ο άρρωστος του είπε: «Δυστυχώς δεν επικοινωνείτε με καλά πνεύματα, αλλά με δαίμονες». Τελικά εξεδιώχθη κακήν κακώς.

* Ένα μέντιουμ, που έχει ανακατέψει χριστιανικά με δαιμονικά βιβλία και κομποσκοίνια με επικλήσεις δαιμόνων,-κατά τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη αυτή είναι η χειρότερη μορφή μαγείας-, επισκέφτηκε το Άγιο Όρος. Εκεί συνάντησε το μακαριστό π. Παϊσιο, ο οποίος είπε κατόπιν σε άλλους μοναχούς: «πρώτη φορά είδα άνθρωπο να τον γυροφέρνουν τόσοι πολλοί δαίμονες».

* Ένας φίλος φιλόλογος, που εργάστηκε σε Ελληνικό σχολείο στην πρωτεύουσα του Μπουρούντι, μου είπε ότι οι μαύροι πεθαίνουν σωρηδόν από aids. Όταν με έκπληξη τον ρώτησα γιατί, απάντησε: «Διότι οι μάγοι τους ωθούν στην ανηθικότητα».
Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

1.Τα μέντιουμ και οι μάγοι δεν γνωρίζουν το μέλλον. Αν το γνώριζαν θα έπαιζαν προ-πο και λόττο και θα ήταν δισεκατομμυριούχοι.

2.Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάμε σε μάγους, ούτε για να λύσουν τα μάγια άλλου μάγου, γιατί οι δαίμονες δεν χτυπιούνται μεταξύ τους. τα μάγια λύνονται και εκμηδενίζονται μόνο με τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού και με τα Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

3. Το χριστιανό, που δεν βλασφημεί και δεν πορνεύει, που εξομολογείται και κοινωνεί τακτικά, όλοι οι μάγοι του κόσμου να μαζευτούν, δεν μπορούν σε τίποτε να τον βλάψουν.

4. Όποιος κάνει μάγια και όποιος πηγαίνει στα μάγια τιμωρείται από την εκκλησία όπως ο φονιάς, δηλαδή, με έξι χρόνια αποχή από τη Θεία Κοινωνία.

5. Το έλεος του Θεού είναι άπειρο. Γι’ αυτό όσο κι αν πλανηθεί και όσο κι αν αμαρτήσει ο άνθρωπος ποτέ δεν πρέπει να απελπιστεί. Υπάρχουν πρώην μάγοι που μετανόησαν και αγίασαν, όπως ο Άγιος Κυπριανός και ο Άγιος Θεόκλητος. Είθε με τις άγιες ευχές τους να μετανοήσουν και να σωθούν όσοι έμπλεξαν στα δίχτυα της μαγείας.
http://agiabarbarapatras.blogspot.com/2009/08/blog-post_6613.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible