Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Νά μή διασύρουμε, μέ τήν ἀσυνέπειά μας, τό ὄνομα τοῦ Χριστοῦ.



Είπε ο Κύριος: Όποιος ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους ότι ανήκει σ' έμενα, θα τον αναγνωρίσω κι εγώ για δικό μου μπροστά στον ουράνιο Πατέρα μου (Ματθ. 10, 32), και μπροστά στους Αγγέλους του Θεού (Λουκάς 12, 9).
Ευλογημένος είναι ο άνθρωπος που ομολογεί την πίστη του σ' Αυτόν μπροστά στους ανθρώπους ελεύθερα και ανοικτά. Αλήθεια είναι πως ένας τέτοιος άνθρωπος θα έχει δύναμη μεγάλη και τίποτα δεν θα τον βλάψει στην επίγεια ζωή και αργότερα δεν θα μπορεί να τον βλάψει ούτε ο θάνατος ούτε η κόλαση. Επειδή δίπλα του στέκεται Εκείνος ο οποίος είναι ο πιο δυνατός. Ο άνθρωπος που πιστεύει σ' Αυτόν, ελεύθερα πορεύεται σε αυτόν τον κόσμο όπως ο γιός στο κτήμα του πατέρα του, και όχι σαν σκλάβος ή μεροκαματιάρης πού κρύβεται και βλέπει τι θα κλέψει, ή τι θα καταστρέψει. Και όταν θα πεθάνει, τότε θα εισέλθει στην αληθινή ζωή και θα κερδίσει την αληθινή δόξα. Αν θα μιλάνε οι άνθρωποι στη γη για αυτόν ή όχι, αυτό έχει ελάχιστη σημασία. Ένας τέτοιος άνθρωπος δε θα έχει κάποιο όφελος από αυτό που οι συγγενείς του θα χαράξουν στην επιτάφια στήλη του. 


Γι' αυτόν το αληθινό μνημείο θα υπάρχει εκεί που υπάρχει η αληθινή ζωή και η αληθινή δόξα. Ο ίδιος ο Αθάνατος και Παντοδύναμος Χριστός θα τον περιμένει στη βασιλεία των Ουρανών, θα τον καλέσει με το όνομά του, θα τον επαινέσει στον Πατέρα Του, στους αγίους Αγγέλους Του.


Για ποιό λόγο θα τον επαινέσει; Επειδή αυτός ο άνθρωπος χωρίς φόβο ομολογούσε την πίστη Του σ' Αυτόν ενώπιον των ανθρώπων. Θα τον επαινέσει, γιατί, όταν οι άλλοι τον περιγελούσαν, αυτός παρέμενε ήσυχος, και όταν τον κορόιδευαν οι αμαρτωλοί, αυτός δεν επηρεαζόταν. Όταν τον απειλούσαν αυτός δεν φοβόταν, και γι' αυτό το λόγο ευλογημένος είναι ένας τέτοιος άνθρωπος.


Αλίμονο όμως στον άνθρωπο πού θα αρνηθεί το Χριστό μπροστά στους ανθρώπους. Στον άλλο κόσμο ο Χριστός δεν θα τον κοιτάξει, ούτε θα τον καλέσει με το όνομά του, θα τον αφήσει στον Σατανά να τον γράψει στο δικό του κατάλογο και να τον οδηγήσει στο βασίλειο του σκοταδιού, όπου η φωτιά δεν σβήνει και το σκουλήκι δεν κοιμάται.
Αδελφοί μου, αναλογιστείτε πόσοι γιοι μας αρνήθηκαν το Χριστό! Αυτή η άρνηση του Χριστού εξηγεί και τη δική μας πρόσφατη καταστροφή, εξηγεί και τούς λόγους για τούς οποίους ο λαός μας οδηγήθηκε σε βαθύ σκοτάδι από το όποιο κανείς δε θα μπορούσε να μας βγάλει έκτος από Εκείνον ενώπιον του οποίου αμαρτήσαμε, αφού τον αρνηθήκαμε μπροστά στο ανθρώπινο γένος. Για ποιο λόγο οι γιοι μας αρνήθηκαν τον Σωτήρα; Τον αρνήθηκαν για ένα τίποτε που ονομάζουμε σύγχρονο πολιτισμό.


Ο πολιτισμός δεν είναι τίποτε περισσότερο από ανθρώπινη έπαρση για τα ανθρώπινα έργα. Όλα αυτά τα έργα όμως χάνονται με το πέρασμα του χρόνου, όπως διαλύεται ο ιστός της αράχνης.
Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός θα έχει την ίδια κατάληξη που είχε κάθε ανθρώπινος πολιτισμός. Θα χαθεί όπως χάθηκε ο πολιτισμός της Αιγύπτου, των Φοινίκων, των Χαλδαίων, των Περσών, των Ελλήνων, των Ρωμαίων.
Ο Κύριος όμως θα παραμείνει, γιατί υπήρχε πριν από το χρόνο, και θα υπάρχει, γιατί είναι Αιώνιος, Αθάνατος και Παντοδύναμος. Εκείνος, από την μεγάλη αγάπη Του για τούς ανθρώπους, έζησε με τους ανθρώπους τριάντα τρία χρόνια, σταυρώθηκε από αυτούς, την τρίτη ημέρα του θανάτου Του αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους ουρανούς. Εξ αιτίας της αγάπης Του για το ανθρώπινο γένος, του αποκάλυψε την αλήθεια που οι άνθρωποι από μόνοι τους ποτέ δεν θα μπορούσαν να βρουν, τους δίδαξε την σοφία Του, τους μέθυσε με αγάπη, τους έδωσε το Ευαγγέλιο, το οποίο πρέπει να υπακούν σε αυτή τη ζωή, για να αξιωθούν την αιώνια ζωή στην βασιλεία των Ουρανών.


Αυτόν τον Αιώνιο, τον Ζωοποιό Κύριο, οι αμαρτωλοί Τον αρνήθηκαν και στη θέση Του έβαλαν τον πολιτισμό. Οι κακόμοιροι έδωσαν σημασία σε κάτι που είναι μεταβλητό και παροδικό, φορτωμένο με στολίδια όπως φορτωμένη είναι η ακόλαστη γυναίκα, πονηρό όπως η αλεπού και αιμοβόρικο όπως ο λύκος.
Ο Απόστολος Παύλος παραπονέθηκε στους Εβραίους, επειδή δεν ζούσαν σύμφωνα με το νόμο του Θεού, λέγοντας: εξαιτίας σας διασύρεται το όνομα τον Θεού από τούς ειδωλολάτρες (Ρωμ. 2, 24). Στις μέρες μας θα έλεγε ο άγιος Παύλος στους αιρετικούς και άθεους Ευρωπαίους: το όνομα του Χριστού εξαιτίας σας διασύρεται από τους ειδωλολάτρες παντού, και στην Αφρική και στην Ινδία και στην Κίνα και αλλού. Όλοι οι ειδωλολάτρες σήμερα μισούν το Χριστό εξαιτίας χριστιανών. Όλοι τον αρνούνται επειδή βλέπουν τους ίδιους τούς Χριστιανούς να αρνούνται τον Χριστό λόγω του πολιτισμού τους. Γι' αυτό το λόγο οι βαπτισμένοι και οι πολιτισμένοι Δυτικοί ονομάζονται από τούς ειδωλολάτρες λευκοί δαίμονες.


Πολλοί γιοι μας, ακολουθώντας τα χνάρια αυτών των λευκών δαιμόνων, αυτών των προσκυνητών του πολιτισμού, των νέων χριστιανών ειδωλολατρών, αρνήθηκαν το Χριστό και έτσι προκάλεσαν το θυμό του Χριστού. Ο θυμός Του ξέσπασε πάνω σ' όλο το λαό του Αγίου Σάββα. Με την ένοχη ανοχή όλων μας, ο λαός μας βρέθηκε πεσμένος σε βαθύ, αιματηρό σκοτάδι και τρομερή καταστροφή.
Αδελφοί μου, αν δεν θέλετε πάλι να ριχτείτε στην πιο σκοτεινή και πιο τρομερή άβυσσο, καλό είναι να επιστρέψετε στον Χριστό. Να σβήσετε τη λέξη πολιτισμός και στη θέση της να βάλετε τη λέξη Χριστός. Ο λαός μας πριν από επτακόσια χρόνια ορκίστηκε πίστη στο Χριστό και κράτησε τον όρκο του μέχρι πριν από λίγο. Τα τελευταία όμως χρόνια ξεκίνησε να καταπατά τον όρκο του και να απομακρύνεται από το Χριστό. 

Γι' αυτό το λόγο τον εγκατέλειψε ο Θεός, και τον παρέδωσε να τον βασανίζουν άνθρωποι. Παραχωρεί να τον βασανίζουν οι άνθρωποι για να μην τον παραδώσει αιώνια στο Σατανά. Είναι, λοιπόν, καιρός να επιστρέψει ο λαός μας στο Χριστό, να ανακαλύψει μέσα του τη βασιλεία των Ουρανών, τον πολύτιμο μαργαρίτη Χριστό. Και με το Χριστό Κυβερνήτη μπορεί ο λαός να πορεύεται μέσα στη νύχτα, σαν να είναι μέρα, θα μπορεί να ζει στην σκλαβιά, σαν να ζει στην ελευθερία, να ζει στην δυστυχία, σαν να ζει στην ευτυχία. Σας εύχομαι ο Χριστός να σας δίνει υγεία και σωτηρία. Δόξα στο Χριστό εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ.
 http://apantaortodoxias.blogspot.com/2012/03/blog-post_6917.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible