Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Καρθαγένης Ἀλέξιος: Ὁ ἀποκεφαλισμός τοῦ νεαροῦ δέν ἔγινε στήν Τυνησία

Η Ιερά Μητρόπολη Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής με ανακοίνωσή της προς της Romfea.gr, ενημερώνει όλους σχετικώς με το σοκαριστό βίντεο που παρουσιάστηκε προ ημερών στην Αιγυπτιακή τηλεόραση με τον αποκεφαλισμό νεαρού που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, τονίζει ότι "μετά από έρευνα αρμοδίων γνωστοποιήθηκε ότι το συμβάν δεν έλαβε χώρα στην έδρα της Μητροπόλως Καρθαγένης, δηλαδή στην Τυνήσια", προσθέτοντας ότι "η προφορά της αραβικής, με την οποία απαγγέλονται οι προσευχές στο βίντεο αναγάγει κάπου στον κόλπο, ή στο ασιατικό Ισλάμ. Υπάρχει η εκδοχή ότι είναι ή Ιράκ ή Συρία και πρόκειται για στρατιώτη ή αστυνομικό που εκχριστιανίστηκε."

Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό κείμενο της Ιεράς Μητρόπολης Καρθαγένης:

1. Το βίντεο από την πρώτη στιγμή συγκλόνισε τις συνειδήσεις τόσον του Κλήρου όσον και του Λαού της Μητροπόλεως.

2. Από την πρώτη επίσης στιγμήν ο τοπικός Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, εξέδωσε ανακοίνωση και συνέστησε ψυχραιμία, έως της διαπιστώσεως της αληθείας του προβαλλομένου. Χωρίς βεβαίως να παρακάμπτεται το γεγονός ότι πλέον η κατάστασις για τους Χριστιανούς των Ισλαμικών περιοχών γίνεται ολοένα και πιό δυσχερής, αφού καθημερινώς ανεβαίνουν τα ποσοστά των φανατικών ισλαμιστών στην πολιτική ζωή, ως και τα ποσοστά των σαλαφιστών.

3. Κατόπιν ενδελεχούς ερεύνης υπό αρμοδίων φορέων, διπλωματικών και πολιτικών, ο Σεβασμιώτατος γνωστοποίησε, αλλά και εδήλωσε, την αμφισβήτησιν ότι το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στην έδρα της Μητροπόλεως Καρθαγένης, δηλαδή την Τυνησία, διότι, όπως αναφέρει σε εγκύκλιό του, δεν υπάρχουν σε αυτήν την περιοχή υποδομές για τέτοιες συμπεριφορές. Η προφορά της αραβικής, με την οποία απαγγέλονται οι προσευχές στο βίντεο αναγάγει κάπου στον κόλπο, ή στο ασιατικό Ισλάμ. Υπάρχει η εκδοχή ότι είναι ή Ιράκ ή Συρία και πρόκειται για στρατιώτη ή αστυνομικό που εκχριστιανίστηκε.

4. Με την εμπειρία της πολυετούς Ορθοδόξου Διακονίας στον Αραβικό κόσμο βεβαιώνουμε ότι είναι πολύ διαφορετικό να βιώνης μαρτυρικές καταστάσεις σε καθημερινό επίπεδο, περιφρόνησιν και εμπαιγμούς, επιθέσεις και απειλές κατά την τέλεσιν των ακολουθιών, όπως συνέβη στην Τύνιδα πριν λίγο τη Μ Εβδομάδα κλπ, και άλλο να είσαι ασφαλής εντός των συνόρων και να βλέπεις τις καταστάσεις, από άλλη οπτική γωνία. Και είναι αδιαμφισβήτητο ότι εδώ καλούνται οι Χριστιανοί με επικεφαλής τον Ποιμενάρχην τους να εξαντλούν διαρκώς τα όρια της εκκλησιαστικής διπλωματίας, να σιωπούν και να υπομένουν, προκειμένου να επιβιώνουν εν μέσω λεόντων και με μόνον όπλο την Αγάπη και την Ευλογία του Χριστού, την άνωθεν σκέπη και προστασία.

5. Η Μητρόπολις Καρθαγένης και προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος κ Αλέξιος ευχαριστούν τον αδελφόν Μητροπολίτην Άγιον Πειραιώς κ Σεραφείμ για το κείμενόν του, που δημοσιεύθηκε στη Ρομφαία (Romfea.gr), το οποίον εκτός από τον μεστό Θεολογικό λόγο, πλήρη επιχειρημάτων και τις αλήθειές του, εκλαμβάνεται και ως κείμενον συμπαρατάξεως, συμπαραστάσεως και συνοδοιπορίας στον δύσκολο δρόμο των χριστιανών των Ισλαμικών περιοχών, εκφράζοντας θέσεις και απόψεις, που για ευνόητους λόγους......οι τοπικές εκκλησίες των Αραβικών περιοχών δεν δύνανται να εκφράζουν επισήμως....

Πηγή: Ρομφαία
http://syndesmosklchi.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8493.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible