Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ὁ ἅγιος ἀπόστολος Φίλιππος

  Ο Φίλιππος γεννήθηκε στη Βηθσαϊδά, δίπλα στη Θάλασσα της Γαλιλαίας, όπως και οι αδελφοί Πέτρος και Ανδρέας ( σ.τ.μ. τρεις εκ των Δώδεκα αποστόλων ) . Καθοδηγούμενος απ’ το Άγιο Πνεύμα , ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα του Κυρίου Ιησού Χριστού και Τον ακολούθησε ( Ιωάν. 1,43 ) . Μετά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους αποστόλους, ο Φίλιππος κήρυξε με θεόπνευστο ζήλο το Ευαγγέλιο σε πολλές περιοχές της Ασίας και της Ελλάδος. Στην Ελλάδα οι Ιουδαίοι θέλησαν να τον σκοτώσουν, αλλά τον έσωσε ο Κύριος με τα εξαίσια θαύματά Του. Κάποιος αρχιερέας των Ιουδαίων όρμισε επάνω στον Φίλιππο για να τον δείρει, αλλά τυφλώθηκε αμέσως και έγινε  ξαφνικά ολόμαυρος. Αμέσως μετά έγινε σεισμός και η γη άνοιξε και κατάπιε  τον μοχθηρό διώκτη του Φιλίππου. Αλλά και πολλά άλλα θαυμαστά γεγονότα , κυρίως θεραπείες ασθενών, πραγματοποιήθηκαν και χάρη σ’ αυτά πλήθη ειδωλολατρών πίστεψαν στον Χριστό.

Στην πόλη της Φρυγίας Ιεράπολη ο άγιος Φίλιππος επιδόθηκε σε αποστολική δράση, κηρύττοντας τον λόγο του Ευαγγελίου μαζί με την αδελφή του Μαριάμνη, τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και τον απόστολο Βαρθολομαίο. Σ’ εκείνη την πόλη υπήρχε ένα δηλητηριώδες φίδι, το οποίο οι ειδωλολάτρες έτρεφαν επιμελώς και λάτρευαν ως θεό! Ο απόστολος του Θεού Φίλιππος προσευχήθηκε εκτενώς και το φίδι νεκρώθηκε σαν να το είχε διαπεράσει λόγχη.  Όμως το γεγονός προκάλεσε τη μήνη του εσκοτισμένου λαού. Οι ειδωλολάτρες αιχμαλώτισαν τον Φίλιππο και τον σταύρωσαν κατακέφαλα σ’ ένα δένδρο˙ ύστερα θανάτωσαν με τον ίδιο τρόπο και τον άγιο Βαρθολομαίο. Τότε η γη σείστηκε και κατάπιε τον δικαστή και πολλούς άλλους ειδωλολάτρες μαζί μ’ αυτόν. Έντρομοι οι ασεβείς έσπευσαν να ξεκαρφώσουν από τους σταυρούς τους αποστόλους ,αλλά μόνον ο Βαρθολομαίος ζούσε ακόμη. Ο Φίλιππος είχε ήδη εκπνεύσει.
Ο Βαρθολομαίος χειροτόνησε Επίσκοπο τον Στάχυ, για να μεριμνήσει γι’ αυτούς που ο ίδιος και ο Φίλιππος είχαν βαπτίσει. Σημειωτέον ότι ο Στάχυς ήταν σαράντα χρόνια τυφλός και οι απόστολοι Βαρθολομαίος και Φίλιππος τον είχαν θεραπεύσει και κατόπιν βαπτίσει.
Τα λείψανα του αγίου Φιλίππου μεταφέρθηκαν αργότερα στη Ρώμη. Ο εξαίσιος ατός απόστολος μαρτύρησε σε ηλικία 86 ετών, επί βασιλείας του αυτοκράτορα Δομετιανού.

Από το βιβλίο: «Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτσς
Πνευματικό ημερολόγιο
Ο Πρόλογος της Αχρίδος
Βίοι Αγίων, Ύμνοι, Στοχασμοί και Ομιλίες για κάθε ημέρα του χρόνου.
Νοέμβριος»
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ
 http://eisdoxantheou-gk.blogspot.gr/2011/11/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible