Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Αἱρετικές Ἀντιλήψεις διά τό μυστήριον τοῦ Βαπτίσματος (μέρος 2ο)


ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ
ΔΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ

Του Πρωτ. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Λέκτορος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Δείτε εδώ:α'μέρος

(2ον)
Οι Μορμόνοι
Ι) Για τους Μορμόνους το βάπτισμα είναι μία διάταξη σύμφωνα με την οποία κάποιος πρέπει να βυθιστεί μέσα στο νερό και μετά να βγει από αυτό. Στο μορμονικό τελετουργικό, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, βαπτίζει αυτός που έχει εξουσία ιερωσύνης και ο βαπτίζων και ο βαπτιζόμενος πρέπει να κατέλθουν και οι δύο εντός του νερού. Εκεί ο βαπτιζόμενος βυθίζεται μέσα στο νερό, από τον έχοντα μορμονική ιερωσύνη (Πρβλ. Γ΄ Νεφί 11, 21-27).
Οι Μορμόνοι ισχυρίζονται ότι με το μορμονικό βάπτισμα: α) έχουν άφεση αμαρτιών, β) γίνονται μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, γ) λαμβάνουν τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος, δ) δείχνουν υπακοή στο Θεό και ε) είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για να εισέλθουν στο λεγόμενο Σελέστιο Βασίλειο.
[Σύμφωνα με την πίστη των Μορμόνων, το Σελέστιο Βασίλειο είναι το ανώτατο Βασίλειο δόξας σε αντίθεση με το Τερέστιο Βασίλειο, που είναι το μεσαίο Βασίλειο δόξας και το Τελέστιο Βασίλειο, που είναι το κατώτατο].
Το βάπτισμα κατά τους Μορμόνους δεν εξαλείφει κανένα προπατορικό αμάρτημα, γιατί σε αντίθεση με όλο τον χριστιανικό κόσμο, για τους Μορμόνους το προπατορικό αμάρτημα και οι συνέπειές του είναι γεγονός από το  οποίο προέκυψαν μεγάλες ευλογίες (Β’ Νεφί 2, 22-25)!
Ο νηπιοβαπτισμός για τους Μορμόνους θεωρείται ανοσιούργημα. Η ηλικία των οκτώ ετών είναι η μικρότερη δυνατή ηλικία, που μπορεί κάποιος κατά τους Μορμόνους να βαπτισθεί (Βλ. Μορόνι, 8, 11-20. Διδαχή Διαθήκες 20, 71).
ΙΙ) Το βάπτισμα υπέρ των νεκρών
Το βάπτισμα υπέρ των νεκρών αποτελεί μια ακόμα βασική πλάνη των Μορμόνων. Το θεωρούν εντολή του Ευαγγελίου παρερμηνεύοντας τα χωρία Α’ Κορ. 15, 29 σε συνδυασμό με τα Ιωάν. 3, 5 και Εβρ. 11, 40. Η αντίληψη αυτή, κατά τους ισχυρούς τους, επιβεβαιώθηκε και μέσω οράματος στον ιδρυτή του Μορμονισμού Joseph Smith, όπου του παρουσιάστηκε ο προφήτης Ηλίας και του έδωσε την εξουσία για το βάπτισμα υπέρ των νεκρών.
Το εν λόγω βάπτισμα θεωρείται από τους Μορμόνους ως λύτρωση των νεκρών από τα χέρια του Σατανά, καθώς πέθαναν χωρίς γνώση του Ευαγγελίου, εννοείται βεβαίως κατά τη μορμονική του εκδοχή. Το βάπτισμα των νεκρών τελείται δι’ εμβυθίσεως ενός ζωντανού προσώπου, ο οποίος δρα στην θέση του νεκρού και τον αντικαθιστά. Η τελετή αυτή τελείται μόνο στους μορμονικούς ναούς και υποχρεωτικά οι βαπτίσεις υπέρ των νεκρών καταχωρούνται σε ειδικά βιβλία της κίνησης.

Ορθόδοξος Τύπος, Αριθμός Φύλλου 1954, 14 Δεκεμβρίου 2012

http://www.impantokratoros.gr/6B63754A.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible