Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Τό κομμένο χέρι τοῦ Μουεζίνογλου. Κωνσταντῖνος Χολέβας


Το κομμένο χέρι του Μουεζίνογλου 

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων 

Μουεζίνογλου στα τουρκικά σημαίνει γιός του Μουεζίνη, του θρησκευτικού λειτουργού που καλεί σε προσευχή τους Μουσουλμάνους  από τον μιναρέ του τζαμιού. Με το όνομα αυτό κυκλοφορεί και Τούρκος Υπουργός, ο οποίος ανέλαβε από τον Ερντογάν τον τομέα της υγείας. Παρά ταύτα ασχολείται με ανθυγιεινά αθλήματα όπως οι προκλήσεις εις βάρος της ελληνικής Θράκης. Επισκέφθηκε προσφάτως την περιοχή και δήλωσε ότι η Θράκη είναι «το κομμένο χέρι της Τουρκίας». Συμπλήρωσε δε ότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Τούρκοι.
Ευτυχώς στον κ. Υπουργό Υγείας απήντησε από ελληνικής πλευράς ένας ....γιατρός, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, βουλευτής Έβρου. Ως Θρακιώτης, λοιπόν, τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί την ελληνικότητα της Θράκης και ότι σε κάθε επίδοξο αμφισβητία οι Έλληνες είναι έτοιμοι να τού κόψουν το χέρι!


Προσωπικά θεωρώ ότι η δήλωση Γεροντόπουλου εκφράζει την εθνική αξιοπρέπεια και την αποφασιστικότητα που πρέπει να επιδεικνύει η Ελλάς απέναντι σε οιαδήποτε ιταμή πρόκληση των γειτόνων. Ο άνθρωπος είπε τα αυτονόητα. Δυστυχώς η ενδοτική και υποχωρητική στάση ορισμένων πολιτικών μας έχει απογοητεύσει τα τελευταία χρόνια τους Έλληνες και έχει αποθρασύνει τους γείτονες.
Ο μέσος Έλληνας μπορεί να είναι αγχωμένος με την ανεργία, τα χαράτσια και την οικονομική κατάσταση, όμως δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον του για την πορεία των εθνικών θεμάτων. Και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αξιέπαινη στάση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που αγωνίζονται να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο την αποτρεπτική μας ικανότητα παρά τις περικοπές στους μισθούς τους.
Χρειαζόμαστε, λοιπόν, τέτοιες αποστομωτικές απαντήσεις που δίνουν τα σωστά μηνύματα προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό. Χρειαζόμαστε, όμως, και μία βαθύτερη κατανόηση του προβλήματος, το οποίο θέλει να δημιουργήσει η Τουρκία στη Θράκη. Το κομμένο χέρι του Μουεζίνογλου, είτε με τη δική του έννοια είτε με την ερμηνεία του Άκη Γεροντόπουλου, υποδηλώνει ένα μακρύ χέρι που ξεκινά από την Άγκυρα και φθάνει μέχρι το τελευταίο μουσουλμανικό χωριό της Θράκης μας.
Δεν θέλω να κινδυνολογώ, ούτε όμως να υποτιμώ το πρόβλημα. Δεν πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή η Θράκη κινδυνεύει. Έχουν γνώσιν οι φύλακες. Πιστεύω, όμως, ότι το μακρύ χέρι της Τουρκίας πρέπει εγκαίρως να εντοπίζεται και να εκδιώκεται όταν χώνεται εκεί που δεν το σπέρνουν. Για να μην  βρεθούμε σε λίγα χρόνια προ δυσαρέστων εκπλήξεων.

Με προβληματίζει το γεγονός ότι στις δηλώσεις Μουεζίνογλου ήσαν παρόντες Μουσουλμάνοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι χειροκρότησαν. Με προβληματίζει η δράση της Ζιράτ Μπανκασί, της τουρκικής Αγροτικής Τράπεζας, η οποία έχει υποκαταστήματα στην ελληνική Θράκη και χρηματοδοτεί Μουσουλμάνους για να αγοράζουν τη γη Ελλήνων. Με προβληματίζει η ψυχολογική τρομοκρατία που ασκεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής στη φιλήσυχη και νομιμόφρονα πλειονότητα των Πομάκων και των άλλων Μουσουλμάνων.
Με προβληματίζει η ανοχή των ελληνικών κομμάτων σε ακραίες δηλώσεις ή ενέργειες Μουσουλμάνων βουλευτών τους.

Και το κυριώτερο: Με προβληματίζει η παρουσία στο τουρκικό ΥΠΕΞ του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος με γραπτά κείμενα έχει προειδοποιήσει ότι θέλει να μετατρέψει τη Θράκη σε ένα νέο Κόσσοβο και να χρησιμοποιήσει τη μουσουλμανική μειονότητα όπως «αξιοποιήθηκαν» οι Τουρκοκύπριοι!

Προβληματίζομαι, αλλά είμαι βέβαιος ότι τελικά το μακρύ χέρι της Τουρκίας στη Θράκη μας θα καταντήσει κομμένο χέρι. Έχουμε και θέληση και δύναμη. Έχουμε τους Θρακιώτες μας που αγωνίζονται ειρηνικά και δημιουργικά για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, οι οποίες μπορούν να κόψουν και τον βήχα και το χέρι σε όποιον μας απειλήσει. Έχουμε τις υγιείς φωνές των Πομάκων, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι Έλληνες και όχι Τούρκοι.
Κύριε Μουεζίνογλου, Μολών Λαβέ!

Κ.Χ. 10.8.2013 - Εφ. Δημοκρατία 13-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible