Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοί εἶναι οἱ «Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ». Νικόλαος Γεωργαντώνης

Ποιοι είναι οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Νικόλαος Γεωργαντώνης

Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι μια αιρετική ομάδα, μια εταιρεία που προσπαθεί να πλανέψει και να αποσπάσει τους πιστούς από την «Μια, Αγία και Καθολική Εκκλησία».
Αυτή η αιρετική ομάδα ιδρύθηκε στης Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 1884 από τον Κάρολο Ρώσελ. Ξεκίνησε να διαδίδεται η αιρετική διδασκαλία με τα περιοδικά Σκοπιά και Ξύπνα κάτι που συνεχίζεται με αυτό τον τρόπο μέχρι σήμερα. Χρησιμοποίησαν διάφορα ονόματα ανά τις δεκαετίες για να πλανούν τον κόσμο όπως «Μάρτυρες του Ιεχωβά», «Σπουδαστές των Γραφών», «Χιλιαστές», κ.α.  Συνεχώς τροποποιούν το προσωπείο τους για να μπορούν εύκολα να παραπλανούν τους πιστούς όπως για παράδειγμα, τώρα τελευταία αυτοαποκαλούνται και Χριστιανοί! Κάθε άλλο παρά Χριστιανοί είναι. Ένα από τα ονόματα που χρησιμοποιούν, «Χιλιαστές», έχει να κάνει με ότι πιστεύουν ότι θα επιστρέψει στην γη ο Χριστός και θα βασιλέψει για χίλια χρόνια πριν γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Αυτό είναι παρανόηση της Αγίας Γραφής και είναι πλανεμένη άποψη.
            Η εταιρεία χωρίζεται σε δύο τάξεις: το «Κυβερνών Σώμα» και ο «Φρόνιμος Δούλος». Στο «Κυβερνών Σώμα» βρίσκονται αυτοί που καθοδηγούν την ομάδα αυτή στους οποίους ο Ιεχωβάς (έτσι ονομάζουν τον θεό τους) τους λέει το θέλημα του. Οι υπόλοιποι που κατατάσσονται στην κατηγορία «Φρόνιμος Δούλος» κάνουν τυφλή υπακοή στο «Κυβερνών Σώμα» και όποιος φύγει από την εταιρεία θα έχει το ίδιο τέλος με τους μη-Ιεχωβάδες, δηλαδή όταν έρθει ο Αρμαγεδδών, κάτι που πιστεύουν ότι θα γίνει σύντομα, θα σφαχτούν και στο αίμα τους θα πλύνουν τα πόδια τους οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»! Τι φρικιαστική διδασκαλία που δείχνει ολοφάνερα πώς είναι εκτός της Χάριτος του Θεού.
            Θέλει μεγάλη προσοχή! Προσπαθούν να πλανήσουν τον κόσμο με το προσωπείο της αγάπης και αδελφοσύνης με αποτέλεσμα, δυστυχώς, πολλοί Χριστιανοί να πέφτουν στην παγίδα τους. Να είμαστε ενημερωμένη για αυτούς αλλά περισσότερο, όσο μπορεί ο καθένας, να μελετά την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε «αντισώματα» ενάντια στους αιρετικούς.
            Αλλά θα αναρωτηθεί κανείς «Τι ακριβώς διδάσκουν αυτοί;» Πρέπει να ξέρουμε για να είμαστε ενημερωμένοι. Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» απορρίπτουν κάθε τι που είναι Χριστιανικό.
             Αρνούνται:
1.      Το δόγμα της Αγίας Τριάδος και πιστεύουν ότι υπάρχει μόνο ο Πατέρας που τον ονομάζουν «Ιεχωβά».
2.      Την θεότητα του Ιησού Χριστού. Πιστεύουν ότι είναι το πρώτο κτίσμα του Πατρός ή και αδελφός των αγγέλων. Πιστεύουν ότι γεννήθηκε και έζησε ως άνθρωπος και όταν πέθανε, εκμηδενίστηκε. Στη θέση του αναστήθηκε ένα «πνευματικό ον» που ταυτίζεται με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.
3.      Την θεότητα και υπόσταση του Αγίου Πνεύματος που το θεωρούν ως η «απρόσωπη δύναμη του Θεού».
4.      Την δύναμη της Εκκλησίας και πιστεύουν ότι μόνο οι «144,000 Κεχρισμένοι» θα σωθούν. Δηλαδή, η Εταιρεία έχει πάρει την θέση της Εκκλησίας εδώ στη γη.
5.      Ότι η ψυχή είναι άυλη. Πιστεύουν ότι πεθαίνει μαζί με το σώμα και εκμηδενίζεται σαν τα ζώα.
6.      Την Παναγία ως Θεοτόκο και Αειπάρθενο.
7.      Τους Αγίους και Αγίες της Εκκλησίας μας.
8.      Τον Τίμιο Σταυρό και τον βρίζουν και το θεωρούν ως όργανο εγκλήματος.
Συνοπτικά, βλέπουμε τις κακοδοξίες και τους κινδύνους που διαδίδουν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Να μην ξεχνάμε ότι η Εκκλησία χτυπά την αίρεση και όχι τον αιρετικό. Αδελφοί μας είναι και αυτοί που πλανήθηκαν και πρέπει να προσευχόμαστε να επιστρέψουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Αν ποτέ συναντήσουμε ποτέ έναν «Μάρτυρα του Ιεχωβά» και δεν είμαστε κατάλληλοι κατηρτισμένοι για να κάνουμε διάλογο, καλύτερα να αποφεύγουμε την συνομιλία για να μην ζημιωθούμε εμείς αλλά να μην ζημιώσουμε τον αιρετικό που μπορεί με κάτι λάθος που θα πούμε να εισχωρήσει βαθύτερα στην αίρεση. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δημιουργήθηκε από τον Ιησού Χριστό και δεν σφάλει επειδή το Αγ. Πνεύμα καθοδηγεί «εις οδούς Αληθείας».
      Να είμαστε όλοι προσεκτικοί και αδιαλείπτως να προσευχόμαστε για την σωτηρία μας αλλά και για την σωτηρία τω πλανεμένων αδελφών μας. Ας μην μείνουμε στάσιμοι, αλλά να μελετούμε συνέχεια την Αγ. Γραφή και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας. Με αυτό τον τρόπο αλλά και με την ενεργή συμμετοχή στα Άγια Μυστήρια της Εκκλησίας μας, μπορούμε να σώσουμε την ψυχή μας. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και των Αγίων. Αμήν!

Νικόλαος Γεωργαντώνης
Φοιτητής Θεολογίας
18 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible