Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Τί εἶναι οἱ «μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ»;

Αποτέλεσμα εικόνας για ιεχωβάς
Το 19ο αιώνα στην Αμερική υπήρχαν πολλές ομάδες προτεσταντών, που όριζαν αυθαίρετα συγκεκριμένες χρονολογίες για τη δεύτερη έλευση του Χριστού και την κρίση του κόσμου. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα παρουσιάσθηκε το 1870 ο ιδρυτής των «μαρτύρων του Ιεχωβά», ο έμπορος Charles Russel, που επηρεάσθηκε από τον Αντβεντιστή Μπάρμπουρ και δέχθηκε κάποιες χρονολογίες του για την έναρξη των έσχατων χρόνων και τη δεύτερη παρουσία του Χριστού. Χαρακτηριστικά πρέσβευε ότι το 1914 θα ερχόταν ο Χριστός και θα εδραιωνόταν η βασιλεία Του στη γη. Όταν πέρασε το 1914 και δεν έγινε ο ερχομός του Χριστού, ορίσθηκαν νέες χρονολογίες ή διαδόθηκε η πίστη ότι ιδρύθηκε η βασιλεία του Χριστού στον ουρανό, καθότι ο Χριστός ήρθε στη γη αόρατα το 1914.
Θεωρούν οι «μάρτυρες του Ιεχωβά» ότι η περίοδος, πριν από τη χιλιετή βασιλεία του Χριστού, στην οποία ζούμε, είναι η βασιλεία του σατανά. Οι θρησκείες, οι εκτός της δικής τους, ισχυρίζονται πως είναι του διαβόλου. Η πόρνη της Αποκαλύψεως, λένε, είναι η χριστιανική Εκκλησία. Βλέπουμε την πλήρη διαστροφή της αλήθειας. \
Ο σατανάς, λένε, δημιουργεί ξεχωριστά έθνη, για να σκοτώνονται οι άνθρωποι με τους πολέμους. Οι «μάρτυρες του Ιεχωβά» δε συμμετέχουν στο στρατό, όχι για λόγους συνείδησης, όπως ισχυρίζονται, αλλά επειδή απειλούνται από την οργάνωσή τους, τη Σκοπιά, με αποκοπή, δηλ. διαγραφή και κατατρεγμό. Όποιος δε δείχνει τυφλή υπακοή στην οργάνωση, διώχνεται, αποκόπτεται.
Οι διδάσκαλοι των «μαρτύρων του Ιεχωβά» παρερμηνεύοντας την Αποκάλυψη (20 κεφ.) διδάσκουν ότι ο Χριστός θα έλθει στη γη, θα νικήσει το σατανά στον πόλεμο του Αρμαγεδώνα και μετά θα κυριαρχήσει για χίλια χρόνια σ’ όλο τον κόσμο και θα φέρει την ευτυχία στους ανθρώπους.
Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις - Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ. 237-238), Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου
 
http://makkavaios.blogspot.gr/2015/05/blog-post_531.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible