Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ὑπῆρξε ὄντως ὁ Χριστός ἤ μήπως εἶναι ἕνας μῦθος;

Αποτέλεσμα εικόνας για χριστοςΓια την ύπαρξη του Χριστού δεν έχουμε μόνο πληροφορίες από τα Ευαγγέλια, όπου οι ευαγγελιστές γράφουν αυτά που είδαν ή άκουσαν από αυτόπτες μάρτυρες για το Χριστό, αλλά και από εξωχριστιανικές πηγές του πρώτου μ. Χ. αιώνα. Οι Ρωμαίοι ιστορικοί Σουετώνιος και Τάκιτος αναφέρουν για το Χριστό. Ο Ιουδαίος ιστορικός Φλάβιος Ιώσηπος και το ιουδαϊκό Ταλμούδ* επίσης ομιλούν για την ύπαρξη του Χριστου.
Οι  ευαγγελιστές, που έγραψαν για το Χριστού, θυσιάστηκαν γι’ Αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι Τον είδαν να θαυματουργεί και να εμφανίζεται αναστημένος. Αλλιώς, για ένα ψέμα πώς θα θυσίαζαν τη ζωή τους;
Αν ήταν μύθος το Ευαγγέλιο, δε θα μπορούσε να κυριαρχήσει στο ορθολογιστικό ελληνιστικό κλίμα της εποχής του Χριστού και στην ιουδαϊκή κοινωνία, όπου οι φανατικοί Ιουδαίοι κρατούσαν με πολύ ζήλο την πίστη τους στον ένα Θεό των προγόνων.
Ο Χριστός είναι το μοναδικό πρόσωπο, για το οποίο υπάρχουν προφητείες. Ο Ησαΐας (800 π.Χ.) προφητεύει για την εκ Παρθένου γέννησή Του (Ησ. 7, 14), για το ότι θα είναι «Θεός ισχυρός» (Ησ. 9, 6) και για το Πάθος Του (Ησ. 53). Ο Μιχαίας προφητεύει τη γέννησή Του στη Βηθλεέμ (Μιχ. 5, 2). Ο Ιακώβ προφητεύει (Γεν. 49, 8-10) ότι ο Μεσσίας θα έλθει, όταν παύσουν να γίνονται βασιλιάδες Ιουδαίοι. Αυτό συνέβη με τον Ηρώδη το Μεγάλο, που ήταν ο πρώτος ξένος βασιλιάς.
Τις προφητείες, που εκπληρώθηκαν στο Χριστό, δεν τις έγραψαν χριστιανοί, αλλά προϋπήρχαν στους Εβραίους. Πολλοί γνήσιοι αναζητητές του Θεού Εβραίοι διαβάζοντας τις προφητείες καταλαβαίνουν ότι ο Χριστός είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας.

Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις - Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ. 35-36), Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου

* Σημείωση Ιστολογίου: Το Ταλμούδ είναι το «ιερό κείμενο» των Εβραίων, το οποίο αναφέρεται στο Χριστό, στα ιερά πρόσωπα και γενικά στους χριστιανούς με χυδαίους χαρακτηρισμούς και διαβολική εμπάθεια. Η αναφορά του όμως στην ιστορική ύπαρξη του προσώπου του Ιησού Χριστού, καταρρίπτει την ανυπόστατη και αντιεπιστημονική επιχειρηματολογία κάποιων ντοκιμαντέρ εβραϊκής παραγωγής, στα οποία αμφισβητείται η ιστορική ύπαρξη του Ιησού και υποστηρίζεται ότι ο «θρύλος» του δημιουργήθηκε μετέπειτα για την υποστήριξη του κινήματος του λεγόμενου αντισημιτισμού.
Αξίζει να σημειώσουμε, επίσης, ότι κάθε χρόνο, ιδιαιτέρως πριν τις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης, Ιουδαίοι επιστήμονες, λογοτέχνες, σκηνοθέτες κ.λπ. «ανακαλύπτουν» νέες θεωρίες κατά της Αλήθειας του Χριστού, όπως ανακαλύψεις «τάφων του Χριστού» (κάθε χρόνο και σε διαφορετικό σημείο!), «ανακαλύψεις» απόκρυφων ευαγγελιών κ.ο.κ., που αναιρούν σε τέτοιο βαθμό η μία την άλλη, ώστε να έχουν δημιουργήσει σύγχυση και στους ίδιους του Θεομάχους Εβραίους, στην αγωνιώδη και μάταιη δισχιλιετή προσπάθειά τους να καταπνίξουν το Χριστιανισμό.
 
http://makkavaios.blogspot.gr/2016/11/blog-post_42.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible