Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Πῶς νά πιστεύσω στήν πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ὅταν βλέπω καλούς νά δυστυχοῦν;


Αποτέλεσμα εικόνας για χριστοςΟ Θεός, ως ουράνιος Πατέρας, αγαπάει όλους τους ανθρώπους, όπως αγαπάει και ο κάθε επίγειος γονιός τα παιδιά του είτε είναι υπάκουα και συνετά, είτε είναι άτακτα και επιπόλαια.
Ο Θεός επιτρέπει δυσκολίες στους καλούς για κάποια ωφέλεια. Με τις δυστυχίες των καλών ο Θεός τους αποτρέπει από το κακό, τους προφυλάσσει από τον εγωισμό, τους μαλακώνει την ψυχή, τους κρατά στο δρόμο Του και στην προσευχητική επικοινωνία μαζί Του και τους καθαρίζει την ψυχή από τις ενοχές των αμαρτιών, που ως άνθρωποι διέπραξαν κι αυτοί.
Ο Ιωσήφ στην Παλαιά Διαθήκη πουλήθηκε απ’ τα αδέλφια του σε Αιγύπτιους εμπόρους. Πέρασε πολλά χρόνια δύσκολα ως δούλος, φυλακίσθηκε κι ετοιμαζόταν για θανατική καταδίκη. Ποτέ στη θλιβερή ζωή του δεν ξέχασε το Θεό, κι ο Θεός παρενέβη και τον έκανε αντιβασιλιά. Απ’ τη θέση αυτή έσωσε και τα αδέλφια του και τους γονείς του από την πείνα. Ο Θεός μετέτρεψε το κακό σε ευεργεσία, τη δυστυχία σε ευτυχία.
Οι δυσκολίες των καλών, τους κρατούν κοντά στο Θεό. Στην καλοπέραση συνήθως ξεχνάμε το Θεό, ενώ στην κακοπέραση καταφεύγουμε σ’ Αυτόν. Στις ανέσεις ξεχνάμε τη βοήθεια του Θεού και αποκτούμε εγωισμό και ταπεινωνόμαστε. Επίσης η άνεση στη ζωή μας ωθεί ευκολότερα στην αμαρτία, ενώ η δυσκολία μας αποτρέπει απ’ αυτήν.
Ας αφήσουμε τον πάνσοφο Θεό να ενεργεί με την τέλεια αγάπη Του στη ζωή μας. Ας Του ζητάμε να γίνεται στη ζωή μας πάντοτε το θέλημά Του.

Από το βιβλίο «Νεανικές Αναζητήσεις - Α’ Τόμος: Ζητήματα πίστεως» (σελ.76), Αρχ. Μαξίμου Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου
 
http://makkavaios.blogspot.gr/2016/11/blog-post_44.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΤΕ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ- ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...