Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΥΠΕΡΩΟΝ-Ὁ τόπος πού κατέβηκε τό Ἅγιον Πνεῦμα ἐν εἴδει πυρίνων γλωσσῶν (Φωτογραφίες)

 Από την σελίδα στο facebook του π.Ιγνατίου Καζάκου

''Οσοι πήγατε σήμερα εκκλησία,που εύχομαι να ήσασταν όλοι εκεί,όσοι είμαστε μαζί εδώ μέσα, ...ακούσαμε το ευαγγέλιο εκείνο με την αρχιερατική προσευχή του Χριστού μας για τον Ιδιον,για τους Αποστόλους Του και για όλους εμάς που πιστεύουμε σε Αυτόν,στον Κύριο μας.
Αυτή η προσευχή έγινε κατά την διάρκεια του Μυστικού Δείπνου, ενώ είχε φύγει,είχε αποχωρήσει ο Ιούδας.

Σας στέλνω φωτογραφίες από το χώρο που συνέβη αυτό,δηλαδή από το Υπερώο,όπως σώζεται σήμερα.!
Είναι το σημαντικώτερο από τα προσκυνήματα του λόφου της Σιών στα Ιεροσόλυμα. Ηταν διώροφο κτίσμα ,οικία της Μαρίας μητέρας του Ευαγγελιστή Μάρκου.
 
 

 Εδώ έγινε ο Μυστικός Δείπνος,εδώ έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του ο Κύριος,εδώ Τον είδαν πάλι μετά την Ανάστασή Του,εδώ έγινε η ψηλάφησή Του από τον Θωμά,εδώ έγινε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος την ημέρα της Πεντηκοστής,εδώ αργότερα κήρυξε ο Απ. Πέτρος και πίστευσαν 3.000 άνθρωποι,εδώ ιδρύθηκε η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία,εδώ έγινε η πρώτη Αποστολική Σύνοδος το έτος 49 μ.Χ που απάλλαξε τους χριστιανούς από την υποχρέωση να τηρούν τον Μωσαϊκό νόμο.

Σήμερα λειτουργεί ως μουσειακός χώρος,δεν ανήκει σε κανένα δόγμα,το έχουν οι Εβραίοι ως χώρο μεγάλης επισκεψιμότητας των χριστιανών, και μη χριστιανών ,και μπαίνουμε χωρίς να πληρώσουμε εισιτήριο.Είναι ανοιχτό για όλους.
Τον 4ο αιώνα η Αγία Ελένη το είχε συμπεριλάβει εντός μιας τεράστιας εκκλησίας που ονομαζόταν η Μεγάλη Εκκλησία της Σιών.Ηταν ένα μεγαθήριο κτίσμα,αυτή η Βασιλική της Σιών, που καταστράφηκε από τους Πέρσες το 614 μ.Χ. 
Το ξαναέχτισε ο Αγιος Μόδεστος Πατριάρχης Ιεροσολύμων,καταστράφηκε από τους Μαμελούκους αλλοπίστους,το ανακήρυξαν δικό τους βακούφιο,έγινε κατόπιν τέμενος και σήμερα είναι σπουδαίος προσκυνηματικός τόπος για όλους τους χριστιανούς, όλων των δογμάτων,για τους Εβραίους, και τους μουσουλμάνους, εξίσου ιερός τους χώρος.
Την Πεντηκοστή πάμε εκεί εμείς οι Ορθόδοξοι ,με μεγάλη λιτανεία και κάνουμε δέηση με θυμιατά και ψαλμωδίες.
Με συγκινεί πάντα αυτό το προσκύνημα ,και να φανταστείτε ότι έχω πάει άπειρες φορές στα 20 χρόνια που έχω στην Αγία Γη ως ελάχιστος Αγιοταφίτης. "ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΚΥΡΙΕ ,ΔΟΞΑ ΣΟΙ"!!!
https://proskynitis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_71.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible