Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ἀνοιχτή ἐπιστολή διαμαρτυρίας γιά τό Σχέδιο Νόμου γιά τή νομική ἀναγνώριση τῆς ταυτότητας φύλου

  Προς:

κ. Σταύρο Κοντονή, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Κων/νο Γαβρόγλου, Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Βουλευτές  Ελληνικού  Κοινοβουλίου
Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας, ως  μέλος  της ορθοδόξου Εκκλησίας και ως ελληνίδα πολίτις και μητέρα με τέσσερα  παιδιά,  εκφράζω  τη βαθιά μου ανησυχία και την αντίθεσή μου (που εξ’ όσων γνωρίζω  αποτελεί πραγματική  ανησυχία και αντίθεση και πολλών άλλων) για την επιχειρούμενη επικείμενη ψήφιση από τη  Βουλή των Ελλήνων του Σχεδίου  Νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, επειδή με το παραπάνω σχέδιο νόμου:
  1. Kαταστρατηγείται ο νόμος του Θεού στην Αγία Γραφή «και εποίησεν ο θεός τον άνθρωπον, κατ΄εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ  εποίησεν αυτούς» (Γεν. Α,27) και αναιρείται  η διδασκαλία των αγίων Πατέρων και του Κανονικού Δικαίου της Εκκλησίας για τον γάμο και την οικογένεια.
  2. Δέχεται ένα ακόμα χτύπημα ο γάμος ως εκκλησιαστικό γεγονός σταθερής αγαπητικής σχέσης και κοινωνίας ενός άνδρα με μια γυναίκακαι υπονομεύεται η οικογένεια ως συνεκτικό διαχρονικά στοιχείο  της ελληνικής κοινωνίας στη βάση του σχήματος πατέρας-άνδρας/μητέρα-γυναίκα/παιδιά, αγόρια-κορίτσια.
  3. Αναιρείται στην πράξη η έννοια του προσώπου ως μοναδικού και ανεπανάληπτου τρόπου υπάρξεως του παιδιού.
  4. Αναιρείται η αλήθεια ότι το φύλο, ως σημαντικό στοιχείο εξατομικεύσεως του ανθρώπου, διέπεται από την αρχή της μη ελεύθερης επιλογής, της σταθερότητας και της μη μεταβλητότητας με βάση τα οποία το φύλο ούτε επιλέγεται ελεύθερα, ούτε και μεταβάλλεται ελεύθερα.
  5. Εισάγεται το παράδοξο, να έχει το άτομο το δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (με δικαίωμα αλλαγής και 2η φορά),όπως την αισθάνεται ανεξάρτητα από το βιολογικό φύλο, ενώ είναι γνωστό ότι φύλο χωρίς αναφορά σε βιολογικά γνωρίσματα δεν υπάρχει.
  6. Δεν υπολογίζονται οι σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογία και την αγωγή των παιδιών τα οποία θα βιώνουν τη σύγχυση φύλου όταν τα ίδια θα αλλάζουν φύλο, αλλά και όταν αργότερα θα γίνουν  τα ίδια γονείς και θα διαχέουν στα παιδιά τους την ίδια σύγχυση φύλου.
  7. Παρακάμπτεται η δυνατότητα συμβολής της ιατρικής επιστήμηςστην επίλυση προβλημάτων που συναρτώνται με το θέμα αυτό κάτι που αντίκειται στη λογική και δε συμβαίνει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.
  8. Επιδεικνύεται μια προφανής έλλειψη υπευθυνότητας όταν το δικαίωμα αλλαγής φύλου θα δίνεται σε παιδιά για τα οποία σε άλλα θέματα ο νόμος αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του ανηλίκου ή της μετεφηβικής ηλικίας όταν προκύπτουν πράξεις που έγιναν με απουσία κριτικής σκέψης ή επιπολαιότητας.
  9. Πλήττεται  η ασφάλεια δικαίουκαι η βεβαιότητα ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πράττει, συναλλάσσεται, επικοινωνεί, συνάπτει σχέσεις μέσω διαδικτύου, επισκέπτεται χώρους αβάτου όπως το Άγιο Όρος   ή  παρανομεί.
  10. Δημιουργούνται με τη μεγάλη μυστικότητα που καθιερώνεται στο θέμα αυτό, κίνδυνοι αποφυγής εκπληρώσεως των υποχρεώσεων του ατόμου που αλλάζει φύλο και απόκρυψης σημαντικού στοιχείου της προσωπικότητας που μπορεί να επηρεάσει τις διανθρώπινες σχέσεις σε πλαίσιο έλλειψης διαφάνειας.

Για τους παραπάνω λόγους ζητώ την απόσυρση του παραπάνω νομοσχεδίου.

Πάτρα 6/10/2017
Σοφία Ριζογιάννη
Μητέρα με τέσσερα παιδιά

http://alopsis.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible