Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ἀπόστολος Ἀνανίας ὁ ὁποῖος ἐβάπτισε τόν μέγαν Ἀπόστολον τῶν ἐθνῶν!


 Ο Ανάνιος ο Απόστολος των Εβδομήντα
Ο Απόστολος Ανανίας ήτο μαθητής του Κυρίου και επίσκοπος εις την Δαμασκόν. Συγκατελέγεται μεταξύ των εβδομήκοντα Αποστόλων. Σύμφωνα με τις Πράξεις (θ´10-18) ήτο εκείνος ο οποίος έλαβε εντολήν από τον Θεό να συναντήση τον Σαούλ -τον μετέπειτα Απόστολον Παύλον, ο οποίος είχε τότε τυφλωθεί από Εκείνον– με σκοπό να τον θεραπεύση. Ο Ανανίας ήτο εκείνος ο οποίος εβάπτισε τον μέγαν Απόστολον των εθνών!

Image may contain: 3 people
Ήτο άνθρωπος μεγάλης υπακοής. Μετέβη στην οικίαν όπου εφιλοξενείτο ο Σαύλος, τον εθεράπευσε και τον εβάπτισε. Κατόπιν ο Απόστολος Ανανίας πήγε στην Ελευθερούπολη της Παλαιστίνης, όπου -με την διδασκαλία του- προσήλθαν στον Χριστό πολυάριθμες ψυχές. 
Ο θόρυβος που δημιούργησε η αποστολική δράση του οδήγησε τον ηγεμόνα Λουκιανό να τον συλλάβη. Αφού προσεπάθησε με διαφόρους λεκτικούς τρόπους να τον απομακρύνη από την πίστη του, δίχως αποτέλεσμα, διέταξε τον βασανισμό του. Έτσι μαστιγώθηκε ο Ανανίας με νεύρα βοδιών και με σιδερένια νύχια έσχισαν τις πλευρές του, καίοντας εν συνεχεία τις πληγές με λαμπάδες. Τέλος, αφού τον οδήγησεν έξω από την πόλη, τον λιθοβόλησε. Έτσι, ο Απόστολος έλαβε τον αμαράντινο της δόξης στέφανο, για την απόλυτον υπακοή του στο θέλημα του Θεού.

Image may contain: 1 person
Τα λείψανά του μετεφέρθησαν στην Κωνσταντινούπολη. Στην Δαμασκό σώζεται η οικία του Αποστόλου, η οποία έχει διαμορφωθεί σε ναόν, όπου πιστεύεται ότι βαπτίσθηκε ο Απόστολος Παύλος.

https://proskynitis.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible