Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ὁ ἀσκητικός ἡγούμενος Ἱερώνυμος VERENDYAKIN καί οἱ πνευματικές του συμβουλές



- Θα δώσω ένα παράδειγμα από την επικοινωνία μου με τον Στάρετς Ιερώνυμο . Ερωτώ: "Πατέρα, να παντρευτώ ή να μην παντρευτώ;". Η απάντηση ήταν: "Ζητήστε τη σωτηρία. Όταν το πλοίο βυθίζεται στη θάλασσα, οι ναυτικοί σκέφτονται τη σωτηρία, και όχι για την επισκευή της καμπίνας. Αν ο γάμος είναι σωτηρία για εσένα, τότε παντρεύεσαι και μην αμφιβάλεις, και αν είναι η καμπίνα σε βυθισμένο πλοίο, τότε είναι θάνατος. Ζητήστε τη σωτηρία και εκεί ο Κύριος θα κυβερνά τα πάντα ".
Φαινόταν πολύ καλός ο  πατέρας. Μετά από όλα, το πλοίο είναι ο  κόσμος, και η καμπίνα είναι τα πάθη μας. Εάν σκέφτεστε για το γάμο ως τρόπο για να ικανοποιήσετε τα πάθη σας, είναι ο θάνατος και αν ο γάμος είναι ένας κύκλος σωτηρίας  στη θάλασσα της αμαρτίας, τότε αυτή είναι η σωτηρία.

           
- "Δεν υπάρχει αλήθεια στη γη, είναι στον ουρανό", "Ψάξτε πρώτα για τη Βασιλεία των Ουρανών και τα υπόλοιπα θα σας προστεθούν", επανέλαβε συχνά αυτές τις λέξεις. Όταν ρωτήθηκε για την ασθένειά του, απάντησε ως εξής: το όταν σώμα αμαρτάνει, πονάει. Και για να θεραπευτεί, πρέπει να μετανοήσουμε και να προσευχόμαστε περισσότερο.
- Επανέλαβε επίσης συχνά: το πιο σημαντικό πράγμα είναι η αγάπη - η αγάπη θα καλύψει πολλές αμαρτίες. Ο Κύριος θέλει να συγκεντρώσει όλους μας κάτω από την πτέρυγα του - είπε ο γέροντας.
- Συμβουλεύει εκείνους που έχουν συγγενείς που καπνίζουν, κάθε μέρα να διαβάζουν για τον  καπνιστή τον  108 ψαλμό.
Αν κάποιος συγγενής (πνευματικώς) πεθάνει - διαβάστε τον Ψαλμό και τον Ακάθιστο της Θεοτόκου.  Για έναν άνδρα, ένας μεγάλος δαίμονας αγωνίζεται, είπε, επτά φορές ισχυρότερα από ότι για μια γυναίκα, επειδή ο άνθρωπος είναι η εικόνα του Θεού (αυτό σήμαινε ότι στην ανδρική εικόνα ο Κύριος Ιησούς Χριστός ήρθε στη γη και ο Αδάμ ήταν ο πρώτος άνθρωπος).
- Ο πατέρας είπε: η προσευχή έχει μεγάλη δύναμη, μπορεί να σταματήσει ακόμη και το τρένο. Ένας μοναχός διάβαζε την προσευχή του Ιησού. Προηγούμενο ήταν ο δρόμος ελαττωματικός. Η αμαξοστοιχία σταμάτησε και το ατύχημα δεν συνέβη. Ζήτησαν από τον μοναχό τι προσευχή ελεγε Απάντησε: η προσευχή του Ιησού. 
- Ο γέροντας διευκρίνισε: «Η συνείδηση του Αδάμ ξύπνησε μόνο όταν είδε τον Θεό καθώς έτρωγε τον απαγορευμένο καρπό. Έτσι θα ντρεπόμαστε για τον Θεό κατά την Τελευταία Κρίση, αν δεν μετανοήσουμε εγκαίρως. Και  εάν αύριο είναι η Τελευταία κρίση; ".

http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2017/11/blog-post_866.html 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible