Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ὁ Ἅγιος Ἀπόστολος καί Εὐαγγελιστής Μᾶρκος. Ἁγίου Νικολάου Ἀχρίδος


Αποτέλεσμα εικόνας για Αγιος Μάρκος Ευαγγελιστής


Ο Μάρκος ήταν συνοδοιπόρος και βοηθός του Αποστόλου Πέτρου, ο οποίος τον αποκαλεί υιό του στην Α' Επιστολή του -όχι κατά σάρκα υιό, αλλά κατά πνεύμα (Α' Πέτ. 5,13).
Ενώ ο Μάρκος βρισκόταν στη Ρώμη με τον Πέτρο, οι πιστοί τον παρακάλεσαν να καταγράψει προς χάριν τους τη σωτήρια διδασκαλία του Κυρίου Ιησού Χριστού, τα θαύματα και τη ζωή Του. Έτσι έγραψε ο Μάρκος το άγιο Ευαγγέλιό του, το οποίο ο Απόστολος Πέτρος είδε και μαρτυρεί γιά την αλήθειά του.
Ο Μάρκος ορίστηκε επίσκοπος από τον Πέτρο και ἀπεστάλη γιά να κηρύξει στην Αίγυπτο. Συνεπώς ήταν ο πρώτος κήρυκας του Ευαγγελίου και ο πρώτος Επίσκοπος Αίγυπτου. Η Αίγυπτος βρισκόταν ολοκληρωτικά βυθισμένη στο βαθύ σκότος του παγανισμού, της ειδωλολατρίας, της μαντείας και της μαγείας. Με τη. βοήθεια του Θεού ο άγιος Μάρκος κατόρθωσε να σπείρει τον σπόρο της διδασκαλίας του Χριστού σε όλη τη Λιβύη και την Πεντάπολη.
 Από την Πεντάπολη ο Ευαγγελιστής Μάρκος πήγε στην Αλεξάνδρεια, καθοδηγούμενος από το πνεύμα του Θεού.
Στην Αλεξάνδρεια κατόρθωσε να ιδρύσει την Εκκλησία τού Θεού, να χειροτονήσει επισκόπους, ιερείς και διακόνους, και όλους να τούς εδραιώσει στερρώς στην άγια Πίστη. Επιμαρτυρούσε τη διδασκαλία του Ευαγγελίου με πολλά και μεγάλα θαύματα.
Όταν ο κυβερνήτης της πόλεως άρχισε να τον καταζητεί, μετά από απειλές πού εκτόξευσαν οι ειδωλολάτρες ότι τάχα βλασφημούσε εναντίον της ειδωλολατρικής πίστης τους, ο Μάρκος διέφυγε ξανά στην Πεντάπολη. Εκεί εξακολούθησε το έργο του της ενδυναμώσεως της Εκκλησίας. Ύστερα από δύο χρόνια επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια, προς μεγάλη τέρψη των πιστών πού, εν τω μεταξύ, ο αριθμός τους είχε ραγδαία πολλαπλασιαστεί.

Τότε οι παγανιστές συνέλαβαν τον Μάρκο αλυσοδεμένο τον έσερναν πάνω στο αιχμηρό λιθόστρωτο, κραυγάζοντας: «’Άς σύρουμε το βόδι στο μαντρί!». Καταπληγωμένος και αιμόφυρτος ο άγιος ευαγγελιστής ρίχτηκε στη φυλακή, όπου ευθύς αμέσως τού παρουσιάστηκε άγγελος εξ ουρανού και τον ενθάρρυνε. Τότε εμφανίστηκε και ο ίδιος ο Κύριος και του είπε: «Ειρήνη Σοι, Μάρκε, Ευαγγελιστά Μου!». Ο Μάρκος αποκρίθηκε: «Ειρήνη Σοι, Κύριέ Μου Ιησού Χριστέ!».
Την άλλη μέρα οι θηριώδεις δήμιοι έβγαλαν τον Μάρκο από τη φυλακή και τον έσυραν πάλι στους δρόμους της πόλεως, κραυγάζοντας το ίδιο σύνθημα: «’Άς σύρουμε το βόδι στο μαντρί!». Εξουθενωμένος από το μαρτύριο ο άγιος ψιθύρισε: «Κύριε, στα χέρια Σου παραθέτω το πνεύμα μου».

Ο Μάρκος εξέπνευσε και ή ψυχή του μετέβη στην όντως ζωή. Τα άγια λείψανά του έθαψαν με τιμές οι Χριστιανοί και έκτοτε έχουν προσφέρει την ’ίαση σε πολλούς ανθρώπους, ανά τούς αιώνες, πάσχοντες από ποικίλες ασθένειες και πάθη.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΑΠΡΙΛΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ