Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή, 1 Απριλίου 2018

Ὅσο μικρός ἤ μεγάλος καί ἄν εἶναι ἑνώπιον τοῦ Θεοῦ ὁ καθένας ἀπό μᾶς, ὁ Θεός «ἀσχολεῖται» μέ τόν κάθε ἄνθρωπο ἰδιαιτέρως μέ καρδιακή ἐπικοινωνία. ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΣΑΧΑΡΩΦ

Όπως διδάσκει ο όσιος Γέροντας Αμβρόσιος της Όπτινα, η ζωή τού μοναχού αρχίζει με απλότητα: «Όποιος ζει απλά έχει εκατοντάδες αγγέλους μαζί του, όποιος όμως έχει τήν πεποίθησή του στήν ευφυΐα του δεν έχει μαζί του κανέναν». Έτσι και εγώ θά ήθελα να σάς πω ότι η ζωή μας είναι τελείως απλή. Είναι πολύ σπουδαίο να μη θέτουμε ως σκοπό τήν απόκτηση κάποιων σημείων επιβεβαίωσης της θείας ευδοκίας: της θαυματουργίας ή κάποιου άλλου χαρίσματος του είδους αυτού. Αυτό ποτέ δεν αποτελεί στόχο μας! Αλλά ο στόχος μας εκφράζεται μόνο με τήν αποφυγή της αμαρτίας με κάθε τρόπο. Και όταν προσπαθώ κάποτε να σάς μιλήσω γιά τη μεγαλειώδη εικόνα πού μάς αποκαλύφθηκε από τον Θεό στή δημιουργία τού κόσμου αυτού, στή δημιουργία τού ανθρώπου «κατ’ εικόνα Αυτού και καθ’ ομοίωσιν» , το κάνω, γιά να μην έχετε υπ’όψιν σας τήν καθημερινή ευτελή ζωή μας άλλα τήν παραμονή μας στον Θεό και τήν απόκτηση της ζωής σε όλες της τις διαστάσεις, και τήν κοσμική και τη θεία. Λέω όμως και το άλλο: δεν πρέπει να φανταζόμαστε πώς ήδη είμαστε εκεί. Να θυμόμαστε ότι «όποιος ζει απλά έχει μαζί του εκατοντάδες αγγέλους».

Γιατί σήμερα μιλώ έτσι, σαν να ανησυχώ κατά κάποιον τρόπο; Πράγματι, ανησυχώ, γιατί σκεφτόμενος τα σημεία της ευδοκίας του Θεού πού έχουν ήδη γίνει σε μάς, μπορεί να δημιουργηθεί μέσα μας άκαιρη, νόθα, ψευδής, ολέθρια επιθυμία ότι θά αποκτήσουμε και εμείς τέτοια χαρίσματα, όπως και ο Γέροντας Σιλουανός. Κατανοήστε τήν επιφύλαξή μου: κινδυνεύουμε, επειδή έχουμε απίστευτα μεγάλο πατέρα, τον Σιλουανό. Εκείνο πού συνέβη με αυτόν αποτελεί σπανιότατο φαινόμενο στήν ιστορία της ανθρωπότητας γενικά. Αν λοιπόν αναζητούμε τα ίδια χαρίσματα πού είχε αύτός, θά είναι λάθος. Ποτέ δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με κανέναν άλλον . Όσο μικρός ή μεγάλος και αν είναι ενώπιον του Θεού ο καθένας από μας, ο Θεός «ασχολείται» με τον κάθε άνθρωπο ιδιαιτέρως με καρδιακή επικοινωνία. Η συνηθισμένη οδός δεν είναι εκείνη πού βλέπουμε στον όσιο Σιλουανό. Αυτός, όπως και ο όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ, από τήν αρχή ακόμη έζησε τήν εμφάνιση του Χριστού. Ο χριστιανός οφείλει να σκέφτεται ότι θά πεθάνει, αφού καθαρισθεί με τη μετάνοια, και τότε θά του εμφανιστεί ο Χριστός γιά τήν αιωνιότητα. Εμείς όμως οι ίδιοι πρέπει να έχουμε άλλον προσανατολισμό. ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΣΑΧΑΡΩΦ ΤΟΜΟΣ Β. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ. 

https://apantaortodoxias.blogspot.gr/2018/03/blog-post_952.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ