Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Ἔκκληση γιά ἐγρήγορση: “Νεοεποχίτικο” συνέδριο ἐντός τῶν τειχῶν (Ἱερά Μητρόπολις Γλυφάδας)


 


 Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε περί του Διεθνούς Συμποσίου «Το Φως στη Ζωή», το οποίο διοργανώθηκε από τις 6-9 Ιουνίου 2018 στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, εντασσόμενο «στις επίσημες εκδηλώσεις της UNESCO, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φωτός».
Διακρίναμε έναν ενδιαφέροντα στόχο του συνεδρίου, δηλαδή την «επιστημονική θεμελίωση της έννοιας του “φωτός”», και κάποιους αξιόλογους εισηγητές από τον χώρο των λεγομένων θετικών επιστημών. Η επιστήμη, παρότι πεπερασμένη, είναι καθ᾿ όλα σεβαστή.
Η έκπληξή μας και η απορία μας είναι πώς σε ένα συνέδριο διοργανούμενο από έναν Ορθόδοξο φορέα εκλήθησαν ομιλητές από το Βατικανό, ένας «ιερέας» του φιλελεύθερου θρησκευτικού κινήματος που φέρει το όνομα Ουνιταριανισμός-Ουνιβερσαλισμός[1], ο οποίος παρουσιάστηκε μόνο με την ιδιότητά του ως συγγραφέας, καθώς και ένας Βουδιστής μοναχός, ο οποίος εμφανίστηκε με την πορτοκαλί βουδιστική ενδυμασία του.

Ερωτούμε: είναι δυνατόν σε μία Ορθόδοξη Ακαδημία, η οποία τελεί σε κανονική αναφορά προς μια Ορθόδοξη Ιερά Μητρόπολη, να διδάσκονται οι παρευρισκόμενοι για το «φως στη βουδιστική φιλοσοφική παράδοση» και ότι «κάθε άνθρωπος “βλέπει” το δικό του ουράνιο τόξο, γιατί η πηγή του είναι μέσα μας»; (sic) Και να προωθείται ένα συμπόσιο που καταλήγει, μεταξύ άλλων, στα εξής συμπεράσματα, παρουσιαζόμενα από Ρωμαιοκαθολικό «ιερέα», γραμματέα του Βατικανού: «το παρόν συμπόσιο μας βοήθησε να κατανοήσουμε πως υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις και πολλοί δρόμοι για να ερμηνεύσουμε το φαινόμενο του φωτός μέσα στον χρόνο»!
Εμείς μόνο τη λύπη μας μπορούμε να εκφράσουμε για τα τεκταινόμενα, τα οποία δυστυχώς κινούνται στον χώρο της «Νέας Εποχής», η οποία προωθεί τον συγκρητισμό και την πανθρησκεία. Και να δηλώσουμε ευθαρσώς: Ένα είναι το Φως. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. «Έγώ εἰμι τὸ φῶς τοῦ κόσμου· ὁ ἀκολουθῶν ἐμοὶ οὐ μὴ περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ᾿ ἕξει τὸ φῶς».
ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ
[1]. Unitarian Universalism (UU). Ιδρύθηκε το 1961 και τα μέλη του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πίστεων, όπως Χριστιανισμός, Ισλάμ, Βουδισμός κ.τ.λ.

http://alopsis.gr/%CE%AD%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΤΕ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ- ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...