Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Γιά νά παίρνουμε θάρρος....

  "H Aγία οσιοπαρθενομάρτυς Παρασκευή καταπληγωμένη από τα βασανιστήρια και αλυσοδεμένη, βρισκόταν στην φυλακή για την πίστη της στον Χριστό. Ήταν μεσάνυχτα και η Αγία προσευχόταν, όταν της παρουσιάστηκε ένας άγγελος του Θεού, έχοντας στα χέρια του τα όργανα των παθημάτων του Χριστού: σταυρό, καλάμι, σφουγγάρι και στεφάνι. Αφού την έλυσε, της είπε να σηκωθεί και της γνωστοποίησε ότι ο Κύριος θα την εθεράπευε. Πράγματι. μόλις εκείνη σηκώθηκε, ο άγγελος άγγιξε όλες τις πληγές της με το σφουγγάρι και τότε όχι μόνο το σώμα της θεραπεύτηκε, αλλά και το πρόσωπό της έλαμψε από ουράνια ομορφιά. Ύστερα από αυτό ο άγγελος έγινε άφαντος. Και ο τρόπος και η αμεσότητα της θεραπείας είναι ασύλληπτα και  ανεξήγητα από τον ανθρώπινο νου. Προφανώς όμως το μέσον της θεραπείας ήταν υλικό.

......
Ο όσιος Τίτος, ο πρεσβύτερος της Μονής των Σπηλαίων του Κιέβου ήταν ετοιμοθάνατος (12ος αι.). Οι πατέρες έπειτα από παράκλησή του οδήγησαν στο κρεβάτι του τον διάκονο Ευάγριο, με τον οποίο βρισκόταν σε έχθρα για να συγχωρεθούν και να συμφιλιωθούν. Μόλις τον είδε ο όσιος ανασηκώθηκε έσκυψε προς το μέρος του και τον παρακάλεσε με δάκρυα.
- Συγχώρεσέ με φεύγω απ΄αυτόν τον κόσμο.
Μα ο διάκονος αρνήθηκε να τον συγχωρήσει. 
--Ποτέ δεν θα συμφιλιωθώ μαζί του ούτε σε αυτή ούτε στην άλλη ζωή.
Την ίδια στιγμή όμως έπεσε κάτω νεκρός, ενώ ο πρεσβύτερος σηκώθηκε εντελώς υγιής σαν να μην είχε αρρωστήσει ποτέ. Στους κατάπληκτους αδελφούς ο όσιος Τίτος διηγήθηκε τι του είχε αποκαλυφθεί!
--Καθώς βρισκόμουν στην επιθανάτια κλίνη χωρίς να έχω συμφιλιωθεί με τον Ευάγριο άγγελοι με πλησίασαν αλλά έφυγαν κλαίγοντας για τον χαμό της ψυχής μου.Απεναντίας οι δαίμονες ήρθαν δίπλα μου χαρούμενοι που θα κέρδιζαν την ψυχή μου λόγω της μνησικακίας. Γι΄αυτό ζήτησα να φέρετε τον αδελφό για να συγχωρεθούμε. ¨Όταν όμως του ζήτησα συγγνώμη κι αυτός γύρισε αλλού το πρόσωπο είδα ξαφνικά δίπλα μου έναν άγγελο φοβερό με πύρινο ακόντιο στο χέρι. Μ΄ αυτό τρύπησε τον Ευάγριο που έπεσε νεκρός. Την ίδια στιγμή αισθάνθηκα γερός και δυνατός. Είχα θεραπευτεί θαυματουργικά".

-------------------------------
Από το βιβλίο:Λόγος για τα Πνεύματα τον Παράδεισο και τον Άδη- Λόγος για τον Άνθρωπο. Αγίου Ιγνατίου Μπριαντσανίνωφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible