Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Μία ἀληθινή χριστουγεννιάτικη ἱστορία

 Χριστουγεννιάτικη ιστορία 


Αυτό συνέβη στα τέλη του 19ου αιώνα. Petersburg. Παραμονή Χριστουγέννων. Ένας κρύος,  άνεμος φυσά από τον κόλπο. Ριχνει ελαφρύ χιονισμένο χιόνι. Οι οπλές των αλόγων κτυπουν στο πλακόστρωτο πεζοδρόμιο.  Οι πόρτες των  καταστημάτων κοντευουν να κλείσουν. . Όλοι βιάζονται γρήγορα να πάνε σπίτι. 

Μόνο ένα μικρό αγόρι περπατά αργά κατά μήκος ενός χιονισμένου δρόμου. Από καιρό προς καιρό βγάζει από τις θλιβερές τσέπες του παλτού, τα παγωμένα, κοκκινισμένα χέρια και προσπαθεί να τα ζεστάνει με την αναπνοή του. Στη συνέχεια τα βάζει πιο βαθιά στις τσέπες του και κινείται. Εδώ σταματάει στο παράθυρο του φούρνου  και κοιτάζει τα δαμάσκηνα και τα δαχτυλίδια ντόνατς που εκτίθενται πίσω από το γυαλί. 
Η πόρτα του καταστήματος ανοίγει, απελευθερώνει τον επόμενο πελάτη και από αυτό τράβηξε το άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού. Το αγόρι κατάπιε σπασμωδώς, ξεκουράζοντας επί τόπου και αναστεναζοντας 

Το λυκόφως πέφτει ανεπαίσθητα. Οι περαστικοί γίνονται όλο και λιγότερο. Το αγόρι σταματά δίπλα στο κτίριο, στα παράθυρα των οποίων ανάβουν τα φώτα, και, ανεβαίνοντας στις μύτες, προσπαθεί να κοιτάξει μέσα. Μετά από λίγο ανοίγει η πόρτα. 
Ο  γερο υπάλληλος παραμένει στην υπηρεσία σήμερα. Δεν έχει πουθενά να βιαστεί να πάει. . Ζει μόνος του για πολύ καιρό και αισθάνεται ιδιαίτερα μοναχικός στις διακοπές. Ο υπάλληλος κάθισε και σκέφτηκε πικρά ότι δεν είχε κανέναν να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με κανέναν να δώσει δώρα. Αυτή τη στιγμή η πόρτα άνοιξε. Ο γέρος κοίταξε ψηλά και είδε το αγόρι. 

- Θείο, θείο, θέλω να γράψω μια επιστολή! Είπε το αγόρι γρήγορα. 
- Έχετε χρήματα; - ρώτησε αυστηρά ο   υπάλληλος .
Το αγόρι, τραβώντας το καπέλο στα χέρια του, έκανε ένα βήμα πίσω. Και εδώ ο  υπάλληλος θυμήθηκε ότι σήμερα είναι παραμονή Χριστουγέννων και ότι έτσι ήθελε να δώσει σε κάποιον ένα δώρο. Έβγαλε ένα καθαρό φύλλο χαρτιού, βύθισε τη στυλό με μελάνι και  το έφερε έξω: "Πετρούπολη. 6 Ιανουαρίου. Κύριε ... " 
- Ποιο είναι το όνομα του κυρίου; 
«Αυτός δεν είναι κύριος», μουρμούρισε το αγόρι, που δεν πίστευε ακόμα την τύχη του. 
- Ω, είναι αυτή η κυρία; - Χαμογέλασε  ρώτησε ο  υπάλληλο. 
Όχι, όχι! Είπε το αγόρι γρήγορα. 
- Σε Ποιόν θέλετε να γράψετε την επιστολή; - ο γέρος ήταν περίεργος 
- στον Ιησού.
"Πώς τολμάς να χλευάσεις τον Ιησού ;" - ο υπάλληλος ήταν αγανακτισμένος και ήθελε να δείξει στο αγόρι την πόρτα. Αλλά τότε είδα δάκρυα στα μάτια του παιδιού και θυμήθηκα ότι σήμερα είναι παραμονή Χριστουγέννων. Ήταν ντροπιασμένος από την οργή του, και με μια θερμότερη φωνή, ρώτησε: 
"Τι θέλετε να γράψετε στον Ιησού;" 
- Η μητέρα μου πάντα με διδάσκει να ζητώ βοήθεια από τον Θεό όταν είναι δύσκολα . Είπε ότι ο Θεός ονομάζεται Ιησούς Χριστός. - Το αγόρι ήρθε πιο κοντά στον υπάλληλο και συνέχισε: - Και χθες πήγε για ύπνο και δεν μπόρεσα να την ξυπνήσω. Δεν υπάρχει ούτε ψωμί στο σπίτι, έτσι θέλω να φάω, - σκούπισε τα δάκρυα που έτρεχαν στα μάτια του με την παλάμη του. 
- Πώς την ξυπνήσατε; - ρώτησε ο γέρος , που ανέβαινε  στο γραφείο του. 
- Τη φίλησα. 
- Αναπνέε; 
-Δεν αντέδρασε. 
"Ο Ιησούς Χριστός έχει ήδη λάβει την επιστολή σου", είπε ο γέρος, αγκάλιασε το αγόρι από τους ώμους. - Μου είπε να φροντίζω για εσένα, και πήρε τη μητέρα σου μαζί Του. 

Ο γερο υπάλληλος σκέφτηκε: «Η μητέρα μου πηγαίνοντας σε έναν άλλο κόσμο, μου είπε να είμαι καλός άνθρωπος και ευσεβής χριστιανός. Ξέχασα την εντολή σου, αλλά τώρα δεν θα ντρέπεται για μένα. "
Μπόρις Γκάναγκο

https://apantaortodoxias.blogspot.com/2019/01/blog-post_622.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible