Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

π. Ἰουστῖνος Πίρβου: Ἡ νομιμοποίηση τῶν ἁμαρτιῶν ἕλκει τὴν ὀργὴ τοῦ Θεοῦ.

«Σήμερα που η Ορθόδοξη Ελλάδα νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων «ζευγαριών», καθώς και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλες «οικογένειες», ας θυμηθούμε την επίπληξη και την προειδοποίηση του πατέρα Ιουστίνου. Μια επίπληξη που μπορεί να θυμίζει προφητεία… Π. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΙΡΒΟΥ: Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ:
Αγαπητέ μου, πρόκειται για την ζωή μας που διολίσθησε τόσο απότομα. Πριν δεν υπήρχαν τούτες οι αμαρτίες όλων αυτών των αποχρώσεων. Ούτε καν στο λεξικό υπήρχε αυτή η άθλια ορολογία που υπάρχει τώρα, του ομοφυλόφιλου, της λεσβίας. Δεν ήταν γνωστό από πού προέρχονται όλα αυτά.

Η ηθική κρίση

Η ηθική κρίση, η πνευματική κρίση που μας έπιασε δεν είναι παρά η αυστηρή Κρίση και η οργή του Θεού για τις αμαρτίες μας, όπως είπε και ο Înaltul Teofan, μεταφράζοντας την λέξη κρίση ως Kρίση. Βρισκόμαστε πραγματικά κάτω από την Κρίση του Θεού για όλες τις ανομίες μας.

Δεν ξέρουμε πώς να διαμαρτυρηθούμε για το νόμο του Θεού, αλλά ξέρουμε για τις αυξήσεις των μισθών. Όταν οι ομοφυλόφιλοι παρελαύνουν, όταν παίρνουμε μικροτσίπ, όταν τα παιδιά μας σκοτώνονται με εμβόλια, κανείς, ή ελάχιστοι, διαμαρτύρονται.
Πρέπει να υπερασπιστούμε την κοινωνία και την οικογένεια από αυτήν την σύγχρονη αναπηρία που έχει διεισδύσει και στην χώρα μας, αποδεχόμενοι την αιμομιξία και την πορνεία και άλλα μεγάλα εγκλήματα. Προσπαθούν να καταργήσουν τις αξίες του έθνους από τα θεμέλια και το κάνουν ενεργώντας με δύο σχέδια: ένα ηθικό, πνευματικό αλλά και ένα βιολογικό, μολύνοντας την οικογένεια και την ανθρώπινη βούληση.
Ας θυμηθούμε τους μάρτυρες και τους προγόνους μας! Και ας μην επιτρέψουμε στους ξένους να μας κλέψουν αυτήν την κληρονομιά που έλαβε την χάρη του Θεού και σφυρηλατήθηκε από το αίμα και τον ιδρώτα των μαρτύρων μας. Να ξέρετε ότι μπορούμε να είμαστε ο φύλακας της Ευρώπης. Μια Ευρώπη χωρίς Ρουμανία δεν μπορεί να υπάρξει. Η Ρουμανική μας Ορθοδοξία παρέμεινε σχεδόν η μόνη φρουρά, στο μεγαλείο της αξιοπρέπειας και του κύρους της.

Πόλεμοι και Ανομία

Σίγουρα ναι, μας στέλνει σε διωγμό και σε πόλεμο ακριβώς ως τιμωρία για τις παραβάσεις. Και αν δεν σωθούν οι σημερινοί, τουλάχιστον αυτοί που θα παραμείνουν και τα παιδιά τους θα καταλάβουν την οργή του Θεού λόγω των πράξεών τους και θα στραφούν σε Αυτόν με μετάνοια. Ο Θεός θα επιτρέψει να φτωχοποιηθούμε, να παραδοθούμε σε άλλους λαούς, γιατί δεν ξέραμε να καλλιεργήσουμε το αμπέλι αυτού του έθνους, και θα πάρει το αμπέλι και θα το δώσει σε άλλους εργάτες που θα το καρποφορήσουν.

Αυτήν την εποχή η αμαρτία έχει πάρει την θέση της αρετής. Δεν πρέπει να καλλιεργούμε την αμαρτία και να την αναδεικνύουμε, γιατί αυτό σημαίνει υπονόμευση του έθνους. Χρέος μας είναι να δώσουμε σχήμα, νέα μορφή στην χριστιανική μας δομή, αντίθετη από τη ζωή της ασέβειας και της ακολασίας.

Όμως, αυτήν την στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτή η ακολασία, για την οποία ο Θεός θα μας τιμωρήσει: «Κάνω ό,τι θέλω, λέω ότι θέλω, σκέφτομαι ότι θέλω!». Δεν υπάρχει πλέον κανένας κανόνας ζωής, καμία αρχή.
Σόδομα και Γόμορρα

Λοιπόν, από τον τρόπο που βαδίζει η ανθρωπότητα αυτήν την στιγμή δεν βλέπω πραγματικά επιστροφή… Και ένας τρόπος επιστροφής είναι αυτός του αναγεννημένου ανθρώπου. Οι σημερινοί ηγέτες μιλούν για την οικονομική κρίση. Θέλουν οικονομική ανάκαμψη. Δεν σκέφτονται την εν Χριστώ αποκατάσταση του κόσμου. Βλέπετε τώρα να υπάρχει ειρήνη; Δεν βλέπετε πώς σκάβουν αυτοί οι ανήθικοι τους λάκκους; Μετά από αυτό έρχονται διωγμοί. Πώς να παραμείνεις Χριστιανός όταν υπάρχει τόση απογοήτευση, τόσες δυσκολίες και σκληροί αγώνες στο σχολείο; Δεν βλέπεις τώρα στο σχολείο, που ρωτάς σε ένα χωριό πόσοι θέλουν την εικόνα και πόσοι όχι, και δεν υπάρχουν άνθρωποι να υποστηρίξουν το εικόνισμα στην τάξη. Μάταια του λες «έτσι κι έτσι» στην Εκκλησία, γιατί στο σπίτι κάνει το ίδιο που κάνει στο σχολείο.

Αυτή η φωτιά είναι η τιμωρία του Θεού που έρχεται και μας φέρνει την καταστροφή, όπως στα Σόδομα και στα Γόμορρα. Όσο πιο μεγάλη, τρομερή και φοβερή είναι η αμαρτία, τόσο πιο σκληρή και τρομακτική είναι η τιμωρία του Θεού.

Ο κόσμος βρίσκεται τώρα στα πρόθυρα ενός μεγάλου κατακλυσμού, ενός πολέμου. Πρόκειται για έναν τεχνικό, ηλεκτρονικό πόλεμο που ξεπερνά το όριο όλων των προηγούμενων πολέμων. Μέσα από αυτόν τον πόλεμο επιδιώκεται η ζωοποίησή μας, να έλθει ο άνθρωπος σε μια κατάσταση που δεν θα μπορεί πλέον να σκεφτεί, να αισθανθεί και να βιώσει τίποτα, παρά μόνο αυτό που του προστάζουν, να γίνει σκλάβος της τεχνολογίας. Και αν μιλάμε για την οικονομική κρίση, ας μιλήσουμε και για την πνευματική κρίση που περνάει τώρα η ανθρωπότητα.»

Πηγή Atitudini

https://tasthyras.wordpress.com/2024/03/15/π-ιουστίνος-πίρβου-η-νομιμοποίηση-των/#more-87746

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible