Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Ὁ εἰκοστός αἰώνας εἶναι ὁ πιό ἄρρωστος αἰώνας τῆς Εὐρώπης.


 

Ο καμπούρης άνθρωπος δεν βλέπει τον ουρανό, αλλά τη γη. Εκείνον τον καιρό υπήρχε μία κυρτωμένη γυναίκα. Δεκαοκτώ χρόνια το κεφάλι της έμοιαζε να είναι ενωμένο με τα γόνατά της και το μόνο που μπορούσε να βλέπει ήταν η σκόνη της γης. Ανέπνεε τη σκόνη και όλη την οσμή του χώματος. Ο Χριστός τη λυπήθηκε και της φώναξε: Γυναίκα απαλλάσσεσαι από την αρρώστια σου. Έβαλε πάνω της τα χέρια και αμέσως εκείνη ορθώθηκε και δόξαζε τον Θεό (Λουκ η12-13)

Η σύγχρονη ερμηνεία: Από όλες τις ηπείρους στον κόσμο η Ευρώπη περισσότερο μοιάζει με την κυρτωμένη γυναίκα. Μοιάζει με κυρτωμένη γυναίκα από τότε που οι αρχιερείς της, χωρίς τη γνώμη και τη θέληση των λαών της, αποσχίστηκαν από την αληθινή Εκκλησία του Χριστού, που βρίσκεται στην Ανατολή. Από τότε οι λαοί της Ευρώπης ξεκίνησαν όλο και περισσότερο να κυρτώνουν και να σκύβουν το κεφάλι στη γη. Ο εικοστός αιώνας είναι ο πιο άρρωστος αιώνας της Ευρώπης, επειδή σ' αυτόν τον αιώνα το κεφάλι της κατέβηκε τόσο χαμηλά πού ενώθηκε με τα γόνατά της.
Γι' αυτό τον λόγο μπροστά στα μάτια αυτών των ανθρώπων υπάρχει μόνο το χώμα και μπροστά στη μύτη τους υπάρχουν μόνο οι μυρωδιές της γης. Όταν τους μιλάς για τον ουρανό, τους μιλάς για κάτι που αυτοί δεν μπορούν να δουν. Επειδή όλη η ύπαρξή τους είναι τόσο κυρτωμένη, που το μόνο που μπορούν να δουν είναι ότι βρίσκεται κάτω, στο χώμα, στη γη και κάθε τι πού βρίσκεται πιο χαμηλά από τον άνθρωπο.

Η Ευρώπη βλέπει τα πάντα από τη γωνία της κυρτωμένης γυναίκας. Πρέπει να την κρίνουμε βλέποντάς την έτσι. Από αυτή τη γωνία της κυρτωμένης γυναίκας, η οποία δεν βλέπει το φώς αλλά τη γη, ανέπτυξε η Ευρώπη την επιστήμη, την τέχνη, την οικονομία, την πολιτική, και όλη τη ζωή του άνθρωπου την προσωπική και την κοινωνική. Το βλέμμα της ήταν καρφωμένο στη γη. Έτσι όλα τα εξήγησε με βάση τη γη και το χώμα. Μόνο τη γη έβλεπε και μόνο για τη γη αγωνίστηκε. Άκουγε μόνο τη γη και για αυτό η επιστήμη της εξελίχτηκε σύμφωνα με τον ήχο της γης.

Οι άνθρωποί της αισθανόταν μόνο την οσμή της γης και αυτή η οσμή νίκησε τις ουράνιες ευωδίες. Ο νους του άνθρωπου εξέτασε εκείνο που το μάτι έβλεπε, εκείνο που το αυτί άκουγε και εκείνο που η μύτη μύριζε. Άνηκε δηλαδή στο χώμα και μόνο στο χώμα. Ο νους της κυρτωμένης γυναίκας ανακάλυψε εκατοντάδες μηχανήματα, για να ερευνήσει τη γη. Ερεύνησε τα φυτά, τις ρίζες των φυτών, τα σκουλήκια, τα μεγάλα, τα μικρά και τα πιο μικρά, τα ορατά και τα αόρατα. Η κυρτωμένη γυναίκα εφοδίασε τα μάτια της με μικροσκόπια, για να βλέπει τα πάντα που υπάρχουν μέσα στη γη. Όλα τα είδε και όλα τα έμαθε και κατέληξε πως δεν υπάρχει τίποτε άλλο έκτος από σκουλήκια και πως ο άνθρωπος δεν είναι παρά μόνο ένα σκουλήκι ανάμεσα στα άλλα. Μέχρι εκεί μπορούσε να δει η κυρτωμένη γυναίκα και όχι περισσότερο. Για να βλέπει η κυρτωμένη γυναίκα περισσότερο, θα έπρεπε να είναι ορθωμένη με το κεφάλι στραμμένο στον ουρανό και με το μυαλό στραμμένο σ' έναν ανώτερο κόσμο.
Ο ανώτερος αυτός κόσμος είναι η αγιασμένη Ιερουσαλήμ στην οποία κατοικεί ο ευλογημένος στρατός του Κυρίου, ιεραρχημένος αρμονικά. Αυτός ο στρατός αποτελείται από τα Σεραφείμ και τα Χερουβείμ, τους Αρχαγγέλους, τους Αγγέλους, τους ατέλειωτους δικαίους και ενάρετους. Η καμπουριασμένη γυναίκα, όλη αυτή την ουράνια Ιερουσαλήμ, όλο αυτόν τον πνευματικό κόσμο, που υπάρχει πάνω από τον άνθρωπο δεν μπορεί να τον δει. Βλέπει μόνο αυτό που βρίσκεται πιο κάτω από εκείνη. Με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να δει ότι είναι πιο ψηλά από εκείνη. Γι' αυτόν τον λόγο όλα όσα σκέφτηκε, όσα έχτισε τους τελευταίους αιώνες τα έχτισε στην άμμο, στην σκόνη, στη γη, στη λάσπη. Όποιος κοιτάξει μέσα από αυτήν την οπτική την πρόοδο της Ευρώπης, μετά το σχίσμα των Εκκλησιών, θα τα καταλάβει όλα. Όπως ο ψαράς που βγαίνει από ποτάμι, που είναι γεμάτο λάσπη, μυρίζει λάσπη έτσι και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός με την επιστήμη του, με τη φιλοσοφία του, την τέχνη του, αποπνέει λάσπη, μυρίζει όπως μυρίζει η γη, σαν σκόνη. Ο Χριστός είναι ο μοναδικός γιατρός για τη θεραπεία της αρρώστιας της.

Ο λόγος, η αιτία της αρρώστιας της κυρτωμένης Ευρώπης είναι η καταπάτηση του θεϊκού νόμου. Η κυρτωμένη Ευρώπη καταπάτησε τον νόμο του Θεού. Η έλλειψη σεβασμού προς τους γονείς είναι ένας λόγος. Τίποτε ο Θεός δεν τιμωρεί τόσο πολύ όσο τις αμαρτίες των παιδιών απέναντι στους γονείς τους, επειδή αυτό είναι αμαρτία απέναντι στον ουράνιο Πατέρα. Ο Κύριος ευλόγησε εκείνους που σέβονται τους γονείς τους, τον πατέρα και τη μητέρα τους, οι οποίοι είναι σύμβολο του ίδιου του Θεού και αναθεμάτισε εκείνους που χλευάζουν τους γονείς τους. Έτσι συνέβη και με τον Χάμ, τον γιο του Νώε, που τιμωρήθηκε, επειδή χλεύαζε τον πατέρα του, τον Νώε.

Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου, αυτό είναι το κέντρο και η καρδιά όλων των εντολών του Θεού. Όποιος δεν σέβεται τον πατέρα του και τη μητέρα του, τους οποίους έχει μπροστά του, πώς θα σεβαστεί τον Θεό και Πατέρα του τον οποίο δεν βλέπει;

Η αρχή της αρρώστιας της Ευρώπης είναι η έλλειψη σεβασμού των σαρκικών και των πνευματικών γονέων. Από τότε άρχισε να βγάζει καμπούρα στην πλάτη όπως η καμήλα και από τότε το κεφάλι της ενώθηκε με τα γόνατά της. Γι' αυτόν τον λόγο δεν βλέπει τίποτε θεϊκό, τίποτε ουράνιο.

Αδερφοί μου, προσέξτε και ας μάθετε να σέβεστε τους γονείς σας. Αυτή είναι βασική εντολή του Θεού, ο στυλοβάτης των υπόλοιπων εντολών. Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου για να είσαι καλά και να ζήσεις πολλά χρόνια στη γη. Και εμείς με τη λογική του Ευαγγελίου συμπληρώνουμε: Τίμα τον πατέρα και τη μητέρα σου για να κληρονομήσεις τη βασιλεία του Πατέρα σου του Ουράνιου, του Οποίου η εξουσία δεν θα έχει τέλος. Αμήν.


 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ.
 http://apantaortodoxias.blogspot.com/2012/02/blog-post_3649.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ