Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ἐγκύκλια ἐπιστολή πρός τούς Μαθητάς τοῦ ἁγ.Ἰωάννου Μαξίμοβιτς

2/7 (19/6) Μνήμη του αγ.Ιωάννου Μαξίμοβιτς τού θαυματουργού...
Αποχαιρετιστήριος Εγκύκλια επιστολή προς τους Μαθητάς του

Αγαπητοί μου μαθηταί


Προς μεγάλη μου απαγοήτευσι, δεν είμαι πλέον διδάσκαλος σας θρησκευτικών και μπορώ να απευθυνθώ σε σας μόνον γραπτώς. Πέρασα μαζί σας δύο σχολικά έτη, διδάσκοντας σας τις αλήθειες της Αγίας "Ορθοδόξου Εκκλησίας και κηρύσσοντας σας τον λόγο του θεου.Ο καιρός που πέρασα μαζί σας ποτέ δεν θα εξαληφθή από την μνήμη μου. Όπως πάντοτε, έτσι και τώρα σας ενθυμούμαι συχνά όλους σας, κάθε έναν χωριστά, και σας εύχομαι τα βέλτιστα. Θα σας σκέπτωμαι πάντοτε, αγαπητοί μου μαθητές και θα είναι καλο να μη με ξεχνάτε και σεις- από καιρού εις καιρόν μπορείτε να μου γράφετε. Λαμβάνω πάντοτε και διαβάζω όλα τα γράμματά σας με μεγάλη ικανοποίησι.


Αλλά εκτός αυτου, θα χαίρωμαι πάντοτε όταν θα μαθαίνω ότι η εργασία μου μαζί σας δεν έγινε εις μάτην, ότι σείς ενθυμείσθε και πράττετε σύμφωνα με όσα εμάθατε από εμένα. Να αγαπάτε τον Θεό και να είσθε αφοσιωμένοι στην Ορθόδοξη Πίστι. Να ενθυμήσθε ότι δίχως τον Θεο δεν υπάρχει καλό, δεν υπάρχει χαρά, και ότι «πᾶσα δόσις ἀγαθή καί πᾶν δώρημα τέλειον ἄνωθεν ἐστι καταβαίνον ἀπό τοῦ Πατρός τῶν φώτων» (Ίακ. α' 17). Ο κάθε ένας άπο σας να έχη την 'Αγία Γραφή και να την μελετά, εφ' όσον είναι ο λόγος του Θεού και μας διδάσκει πώς να ζούμε και να προετοιμαζώμεθα για την μέλλουσα ζωή. Να προσεύχεσθε στο σπίτι καθημερινώς, τις δε Κυριακές και τις Εορτές να πηγαίνετε στην Εκκλησία, στον άγιο αυτό χώρο, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην λατρεία του θεού, όπου οι "Αγγελοι του θεου κατοικούν και προσεύχονται μαζί σας.


Να μη σκέπτεσθε ότι τώρα πλέον δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στην Εκκλησία, εφ' όσον δεν θα είμαι εκεί μαζί σας για να σας παρακολουθώ. Πρέπει να πηγαίνετε στην Εκκλησία όχι για τους ανθρώπους, αλλά για τον Θεό, ο Οποίος βλέπει τις καρδιές των προσερχομένων. Να προσέχετε σε όποιον θα σας διδάξη θρησκευτικά, και να μαθαίνετε τον Νόμο του Θεου όχι για την βαθμολογία, αλλά για να ανακαλύπτετε το θέλημα του Ουρανίου Πατρός μας. Να είσθε υπάκουοι στους γονείς σας, όπως ο Χριστός ήταν υπάκουος στην Παναγία Παρθένο Μαρία. Να είσθε υπάκουοι στους διδασκάλους σας και σε όλους τους μεγαλυτέρους, που σας διδάσκουν το αγαθό. Να εργάζεσθε και να προφυλάσσεσθε από την ραθυμία, η οποία είναι η μητέρα όλων των αμαρτιών. Πλέον των άλλων, προφυλαχθητε από το μάλωμα και συγχωρήτε όσους σας πταίουν.

Να ενθυμήσθε: αυτός που μαλώνει παρηγορεί τον διάβολο- και αυτός που κάνει ειρήνη χαροποιεί τον Χριστό- αυτός που ειρηνεύει με τους άλλους βοηθά τον Χριστό και θα γίνη δεκτός στην Ουράνια Βασιλεία ως Υιός του Θεού (Ματθ. ε' 9).


Μη έχοντας τρόπο να στείλω στο κάθε ένα άπο σας το γράμμα αυτό, το αποστέλλω σε όλους εκείνους που έχω την διεύθυνσι, και μέσω αυτών απευθύνομαι σε κάθε έναν από σας, και ελπίζω ότι, ει δυνατόν, όλοι οι μαθητές μου, αγόρια και κορίτσια, θα το αναγνώσουν και ότι τα λόγια μου θα πέσουν μέσα στις καρδιές σας και θα αφήσουν την σφραγίδα τους πάνω στις ψυχές σας.


Αποχαιρετώ κάθε έναν άπο σας και επικαλούμαι την ευλογία του Θεού σε σας. Ο Θεος είναι Παντοδύναμος και Ελεήμων και είθε να σας ευλογή, να σας διαφυλάσση και να σας οδηγή σε όλα τα καλά!

Αυτώ πρέπει δόξα εις αιώνα αιώνος.



Ιερομόναχος Ιωάννης


(η επιστολή γραφτηκε τον Αύγουστο του 1927, όταν ο άγιος ήταν ακόμη ιερομόναχος και καθηγητής στη δευτεροβάθμιο εκπαίδευση στη Γιουγκοσλαβία.Ως λαϊκός ο άγιος έφερε το όνομα Μιχαήλ και τον φώναζαν χαϊδευτικά Μίσα


ΗΛΙΑΣ  ΧΑΙΝΤΟΥΤΗΣ 2ΟΥΛ 2012 
 
http://talantoblog.blogspot.gr/2012/07/blog-post_02.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible