Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: «Παραπληροφόρηση ἡ δῆθεν ἐπιστολή «ἐπιτίμιο» πού ἔβαλε ὁ Ὅσιος Πορφύριος στόν Γέροντα Παΐσιο»

d3473b44c0ac8ff33d207fc0a368853d_L.jpg
Του Βασίλη Χαραλάμπους
Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, ημερομηνίας 22 Σεπτεμβρίου 2014, που τιτλοφορείται «Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: ‘’Παραπληροφόρηση η δήθεν επιστολή ΄΄επιτίμιο΄΄ που έβαλε ο Όσιος Πορφύριος στον Γέροντα Παΐσιο», αναφέρει «Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος φιλοξενούμενος στη ραδιοφωνική εκπομπή ‘’Ελεύθερο Βήμα’’ του ΡΙΚ (10.09.2014), αποκαθιστά την αλήθεια σχετικά με το δήθεν επιτίμιο που έβαλε ο Όσιος Πορφύριος στον Γέροντα Παΐσιο για τις θέσεις του που εξέθεσε γραπτώς για το 666, τον Αντίχριστο, την ‘’κάρτα’’ κ.ά, κι εξηγεί ότι αυτό το γεγονός δεν συνέβη ποτέ κι ότι ήταν προϊόν παραπληροφόρησης, που κακώς ο ίδιος μετέφερε σε εκπομπή  και πάλι του ΡΙΚ πριν από 14 χρόνια».
Τούτη είναι σαφέστατη απάντηση, στο συρφετό των υποτιμητικών σχολίων για τον Γέροντα Παΐσιο, αναφορικά με βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο (9 Φεβρουαρίου 2012 – uploaded by Anazitiseis) και τιτλοφορείται «Το επιτίμιο του π. Πορφυρίου προς τον π. Παΐσιο» και αφορά τη συνομιλία του κ. Κλείτου Ιωαννίδη με τον Μητροπολίτη Μόρφου, σχετικά με το επιτίμιο του Αγίου Πορφυρίου στον Γέροντα  Παΐσιο.  Το επιτίμιο αυτό αναφέρεται στο γεγονός της αναφοράς του Γέροντος Παϊσίου, στα εθνικά και εσχατολογικά θέματα.  
Όσον αφορά τα εθνικά θέματα η δήθεν υπόδειξη του Αγίου Πορφυρίου ήταν «αυτά είναι έγνοια των πολιτικών και στρατιωτικών και όχι των μοναχών, ούτε των Αρχιερέων καν».   Κάποιοι  εμπαθώς και λανθασμένα την δήθεν επιστολή του Οσίου Πορφυρίου, την  εξέλαβαν ως αρωγό στις δικές τους στρεβλές απόψεις για το εθνικό θέμα της Κύπρου, με προεξάρχουσα την παρελθοντική εμμονή τους, στο καταστροφικό για την πνευματική πρωτίστως πορεία των Ορθοδόξων της Κύπρου, Σχεδίου Ανάν.  Η δημοσιότητα που δόθηκε στο βίντεο αυτό και οι απαράδεκτοι σχολιασμοί που ακολούθησαν, σαφώς προσβάλλουν τον Γέροντα Παΐσιο.
Συνεπώς μετά και τη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, κρίνεται απαραίτητη η απόσυρση από το διαδίκτυο του σχετικού βίντεο που τιτλοφορείται «Το επιτίμιο του π. Πορφυρίου προς τον π. Παΐσιο» και αφορά τη συνομιλία του κ. Κλείτου Ιωαννίδη με τον Μητροπολίτη Μόρφου, καθότι προσβάλλει  πρωτίστως τον Γέροντα Παΐσιο, αλλά και το Άγιο Πορφύριο, που φέρεται  αντικανονικώς να χρησιμοποιεί το επιτίμιο.  
  http://katanixis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_1.html#more

1 σχόλιο:

george1 είπε...

Αγαπητε κυριε Χαραλαμπους,

Νομιζω ειναι πολυ σωστη η παρεμβαση σας εδω, αλλα και πριν δυο μηνες με αυτο το αρθρο σας http://hristoifantos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_69.html . Θεωρω πολυ δυσκολο να δεχθει κανεις οτι ο γεροντας Πορφυριος ειπε τα συγκεκριμενα λογια στο γεροντα Παισιο.

Ομως διαβαζωντας το αρθρο σας θυμηθηκα μια ομιλια του π. Αθανασιου Σιμωνοπετριτη με θεμα αγιορειτικες εμπειριες https://www.youtube.com/watch?v=8lCRtJrjWfI οπου στο σημειο 1:13:40 μιλα για επιστολη του γεροντα Πορφυριου προς το γεροντα Παισιο. Ο π. Αθανασιος αναφερει οτι τη γνωριζει την επιστολη και μπορει να διαβεβαιωσει για αυτη. Ομως εδω φαινονται διαφορετικα λογια. Ξεκινα με τα λογια :

Αδελφε μου Παισιε σε παρακαλω πολυ να σταματησεις να διαδιδεις αυτο .......

Μαλιστα συμφωνα με το π. Αθανασιο ο γεροντας Παισιος ειχε αλλη αποψη στην αρχη για το θεμα , και μετα την επιστολη που ελαβε απο το γεροντα Πορφυριο σταματησε να διαδιδει το φυλλαδιο σημεια των καιρων.

Δεν γνωριζω αν και ο π. Αθανασιος επεσε και αυτος θυμα παραπληροφορησης. Ταπεινα φρονω οτι το θεμα θα διασαφηνιστει πληρως οταν παρει σαφεστερη θεση ο π. Αθανασιος ο οποιος ειναι και ο υμνογραφος της Εκκλησιας μας και ασφαλως πολυ σεβαστο και αξιοπιστο προσωπο. Θεωρω οτι η μαρτυρια του εχει βαρυτητα.

Ισως να ειναι μια ευκαιρια για να διευκρινιστει το αν αλλαξε θεση ο γεροντας Παισιος για το θεμα του φυλλαδιου , σημεια των καιρων.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible