Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Σάββας Ἡλιάδης, Δημογραφικό: Οἱ κολοβωμένες ἀλήθειες εἶναι ψέματα


Δημογραφικό: Οι κολοβωμένες αλήθειες είναι ψέματα
 
Ηλιάδης Σάββας, δάσκαλος
 
Οι λέξεις και τα νοήματα που περιέχουν, είναι γεννήματα της  κοσμοθεωρίας και της  βιοθεωρίας αυτών που τις εκφέρουν. Συνεπώς, κάθε λέξη, αυτή καθ` εαυτή, μπορεί να περιέχει «φορτίο» αμελητέο αλλά αντίθετα, και «φορτίο» απροσμέτρητο, ανυπολόγιστο. Ο λόγος επί του παρόντος για το θέμα του δημογραφικού και οι δηλώσεις υψηλά ισταμένων κυβερνώντων περί αυτού. Αντιπαρερχόμαστε κατ` αρχάς τον υβριστή των πολυτέκνων, τον ασεβή βουλευτή, ο οποίος δημοσίως είπε πως «γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους πολυτέκνους». Δεν αξίζουν σχόλια γι` αυτό το πρόσωπο. Έδειξε καταφανώς την «αξία» του.
Είπαν άλλοι δύο υπουργοί. Ο πρώτος: «Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο, μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία να εργαστούν να ενσωματωθούν… Εγώ λέω ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα, έχει καταρχάς ανεργία και ύφεση  το οποίο είναι ένα δομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή ωστόσο μπορεί να ενσωματώσει ανθρώπους».  Άλλος είπε: «είναι επιστημονική αλήθεια ότι το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει».

Ομολογεί, λοιπόν, το κράτος διά των αρχόντων, πως το δημογραφικό πρόβλημα είναι τεράστιο και το ίδιο το κράτος διώκει τους νομοταγείς και φιλοπάτριδες πολυτέκνους. Τους εξουθενώνει και τους απαξιώνει και ζητάει να καλύψει την ανοησία του με αντεθνικές και παράλογες επιλογές. Είναι ή δεν είναι αυτές μεθοδείες, που οδηγούν στην παρακμή και στην αλλοίωση της εθνικής μας υπόστασης;
Πάμε όμως παρακάτω. Όπως και πάντα, όταν γίνεται λόγος για εθνικά θέματα, καμιά αναφορά στα ανώτερα, κανένας συσχετισμός με τα υψηλότερα. Μέχρι εκεί. Πάντα. Χωρίς προεκτάσεις. Αλλά και προσβολή για τον Έλληνα. Γιατί; Αφού είναι δομικό το πρόβλημα, όταν  τακτοποιηθεί, αυτοί οι Έλληνες που υπάρχουν σήμερα μαζί μ` εκείνους που έφυγαν σε άλλες χώρες και με τη στήριξη της πολυτεκνίας, δεν είναι αρκετοί να λυθεί το θέμα της ανεργίας;
Αυτές είναι θέσεις ανθρώπων, που ορίζουν την τύχη της Ελλάδας και της ιστορίας της. Ότι δημογραφικό, για την Ελλάδα, δε σημαίνει τίποτε παραπάνω από το πλήθος των ανθρώπων.  Ανθρώπων, οι οποίοι θα έρθουν να εγκατασταθούν, να χρησιμοποιηθούν, να δουλέψουν, να μειωθεί η ανεργία και να σώσουν την πατρίδα από τη δύσκολη κατάσταση που περνάει. Επενδύεται μάλιστα αυτή άποψη και με επιστημονική αληθοφάνεια. Εκεί τελειώνει γι` αυτούς η έννοια του δημογραφικού για τη χώρα μας. Διότι δεν έχουν τις προθέσεις και τις ηθικές και πνευματικές προϋποθέσεις και δεν θέλουν να αγγίξουν και την περαιτέρω διάσταση του θέματος, που αποτελεί ένα ξεχωριστό και ύψιστης σημασίας θέμα και καίει κυριολεκτικά την Ελλάδα.
Εκεί περιορίζεται, λοιπόν, το δημογραφικό πρόβλημα; Στο μικρό πληθυσμό και στην έλλειψη εργασίας; Είναι δυνατόν; Ένας λαός με ιστορία αιώνων, με πολιτισμό διαχρονικό, με συνεχή εθνική και θρησκευτική ομοιογένεια και με αγώνες για κοινά ιδανικά, αυτήν τη δύσκολη  ώρα να προσβάλεται από τους άρχοντές του με τέτοιες φτωχές διαπιστώσεις και ομολογίες; Να παραβλέπονται και να αποσιωπώνται αυτές οι μεγάλες αλήθειες; Δηλαδή, η κρίση στην Ελλάδα είναι αριθμητική, όσο αφορά τον πληθυσμό και το μέγεθος της παραγωγής αγαθών και όχι πνευματική!
Εσείς κυβερνώντες και  κατέχοντες την εξουσία, όσοι έχετε φυλακισμένο τον πνευματικό σας ορίζοντα στην ιδεολογία σας, έχετε το θράσος να αρνείστε τη βαριά παρακαταθήκη  που μας άφησαν οι πρόγονοί μας και να εγκλωβίζετε στα όρια των  δικών σας  επιλογών το μέλλον της πατρίδας; Και να πιστεύετε πως με ετερογενείς πληθυσμούς θα δώσετε, ως διά μαγείας, ζωή στον τόπο και συνέχεια, διακινδυνεύοντας την εθνική μας οντότητα; Δεν μπορείτε να μας αλλάξετε τη γνώμη, πως εργάζεστε για το συμφέρον άλλων κι όχι της Ελλάδας.
Κάνετε λάθος, σε επίπεδο προδοσίας, αν μένετε σ` αυτήν τη διαπίστωση. Δημογραφικό για την Ελλάδα, πέρα από τους αριθμούς, σημαίνει καλλιέργεια κοινού πατριωτικού φρονήματος, κοινής πίστης στην αλήθεια της Ορθοδοξίας, που μας δίδαξαν οι πατεράδες μας. Συνέχιση της κοινής ρωμαίικης παράδοσης και εντρύφηση στις αρχές της, συναρμόζοντάς την με τη σημερινή πραγματικότητα. Διότι μ` αυτά έζησε ο ελληνισμός και χωρίς αυτά δεν έχει μέλλον. Μ` αυτά ξεπέρασε όλες τις φουρτούνες, πολύ βαρύτερες από τη σημερινή.
Δημογραφικό για την Ελλάδα σημαίνει αύξηση του πληθυσμού, με προσφορά παιδείας με Χριστό και Ελλάδα. Και υπάρχουν πνευματικές αποθήκες στην παράδοσή μας, να γίνουν και τα δυο. Η πίστη στο Χριστό και η αγάπη στην πατρίδα δεν προσβάλλονται και μάλιστα με πυροτεχνήματα. Με συνθήματα και φτωχούς ελιγμούς. Με ξερή εκλογίκευση των πραγμάτων. Είναι θέματα καρδιάς. Έτσι έζησε ο Έλληνας. Όχι με αριθμούς.
Είναι αλήθεια πως ο Έλληνας τις τελευταίες δεκαετίες βρέθηκε δέσμιος της καλοπέρασης και σε συνδυασμό με την παροχή αχρίστιανης και ανιστόρητης παιδείας να περιπέσει σε απώλεια του ιστορικού του «είναι». Χωρίς να είναι άμοιρος της ευθύνης του και ο λαός, είναι αλήθεια πως ξεγελάστηκε. Κι αυτό αποτέλεσε και αποτελεί όπλο ισχυρό των εχθρών της παράδοσής μας. Με άλλα λόγια: «Βρήκαν και κάνουν».
Το κύμα της ομογενοποίησης των λαών, της παγκοσμιοποίησης, της απογύμνωσής τους από την ομορφιά της ιδιομορφία τους είναι πολύ δυνατό. Έχει επηρεάσει και πολλούς άλλους λαούς και κοντεύει να τους καταπιεί. Έχει επηρεάσει ακόμη και τους πνευματικούς μας οδηγούς. Πόσο μάλλον τους κοσμικούς. Δεν μας φαίνονται πρωτόγνωρες αυτές οι θεωρίες, τις οποίες υπηρετούν και δικοί μας, δυστυχώς, άρχοντες «απάτριδες πατριώτες».
Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε και να ομολογούμε μέχρι τέλους την αλήθεια. Να φωνάζουμε καθώς ο Ιωσήφ ο Βρυέννιος για την ορθόδοξη πίστη, παραλλάσσοντας ελαφρώς: «Οὐκ ἀρνησόμεθά σε, φίλη Ὀρθόδοξη Ελλάδα·οὐ ψευσόμεθά σου πατροπαράδοτον σέβας·ἐν σοὶ ἐγεννήθημεν, καὶ σοὶ ζῶμεν, καὶ ἐν σοὶ κοιμηθησόμεθα·εἰ δὲ καλέσει καιρός, καὶ μυριάκις ὑπὲρ σοῦ τεθνηξόμεθα».
Ηλιάδης Σάββας
Δάσκαλος

Κιλκίς, 5-3-2016

http://aktines.blogspot.gr/2016/03/blog-post_43.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible