Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ὑποχρεωμένη ἡ Ἐκκλησία νά τελεῖ τήν Ἀκολουθία τῆς Κηδείας

Ενσωματωμένη εικόνα 1Νικόλαος Γεωργαντώνης

θεολόγος
          Δυστυχώς είναι αλήθεια η είδηση που είδαμε. Διαβάζοντας το Φύλλο της Κυβερνητικής Εφημερίδας Νο 21 της 21ης Φεβρουαρίου 2016, όπου δημοσιεύθηκε ο νόμος 4368/2016 που ψηφίστηκε το Σάββατο στη Βουλή, και συγκεκριμένα στο 15ο άρθρο διαβάζουμε τα εξης:

«1. Η επιλογή του τόπου ενταφιασμού είναι δικαίωμα του προσώπου.
2. Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί ελεύθερα με ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωση του ενώπιον συμβολαιογράφου να ορίσει τον τύπο της τελετής της κηδείας του και τον τόπο ενταφιασμού του. Με τη δήλωση του αυτή ορίζονται τα πρόσωπα, συγγενικά ή μη που θα εκτελέσουν την επιθυμία του, τα οποία με σχετική δήλωση τους στο ίδιο συμβολαιογραφικό έντυπο αποδέχονται τη δήλωση του προσώπου και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να την εκτελέσουν.
3. Εφόσον τηρηθεί ο κατά τα ανωτέρω τύπος και η διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος δεν αντίκειται σε κανόνες δημόσιας τάξης, υγιεινής ή στα χρηστά ήθη, τα αρμόδια όργανα ή οι υπηρεσίες, που επιμελούνται της ταφής του νεκρού οφείλουν να συμμορφώνονται στη διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος χωρίς οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση ή διαδικασία ακόμη και αν εναντιωθούν συγγενείς οποιουδήποτε βαθμού[1]
          Βάσει αυτού του νόμου, μπορεί ο καθένας να πάει ελευθερα στους συμβολαιογράφους και να υποδείξει πως θα γίνεται η ταφή του. Δηλαδή, εαν κάποιος επιθυμεί να αποτεφρωθεί θα μπορέσει επίσης να του γίνει η Ακολουθία της Κηδείας στην εκκλησία χωρίς να μπορεί η Εκκλησία να το αρνηθεί.
Καταπατούνται οι κανόνες και η πίστη της Εκκλησίας από την Πολιτεία και δυστυχώς ακόμη δεν έχει μιλήσει η Ιερά Σύνοδος. Είναι σοβαρότατο θέμα και πρέπει αμέσως να πάρει θέση (και έπρεπε από πρίν να το είχε αποτρεψει για να μην γίνει νόμος του κράτους) για να σταματήσει το κακό πριν παγιωθεί. Εαν μείνει έτσι, μετά θα έρθουν και άλλα σοβαρότατα θέματα που δεν θα μπορούμε να μιλήσουμε αργότερα. Μετά από αυτό, θα πουν ότι και αυτοί που αυτοκτονούν, θα έχουν το δικαίωμα να κηδεύονται από την Εκκλησία.
Πρέπει τώρα να μιλήσει η Ιερά Σύνοδος και να σταθεί όρθια σε αυτό το κατρακύλημα αλλά και πόλεμο της Πολιτείας ενάντια στην Εκκλησία. Πρώτα με το Αντιρατσιστικό νόμο, το Σύμφωνο Συμβίωσης, η ελευθερία να κάνουν το Σύμφωνο Συμβίωσης και οι Ομοφυλόφιλοι, τώρα έχει περαστεί ο νόμος να κηδεύεται ο καθένας όπως θέλει και ας μην είναι συμβατός με το δόγμα της Εκκλησίας ο τρόπος κηδεύσεως του και ακόμη δεν υπάρχει μια δυνατή στάση για να εναντιωθεί σε αυτό το κακό. Εως πότε θα σιωπούμε;
Εύχομαι ο πανάγαθος Θεός να μας φωτίσει όλους να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε τι γίνεται και να διακρίνουμε τι είναι το σωστό και σωτήριο για την ψυχή μας. Ας ξεκινήσει ο καθένας να μελετά τι λέει η Εκκλησία μας για να μην παρασυρόμαστε από τον καθένα «Αντίχριστο».


[1] Κυβερνητικής Εφημερίδας Νο 21, Άρθρο 15, σελ. 6-7
πηγή:  http://themata-orthodoxias.blogspot.gr/
http://makkavaios.blogspot.gr/2016/02/blog-post_45.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible