Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Ἐλεήμων, πατριάρχης Ἀλεξανδρείας, μᾶς μιλᾶ ὅταν ἡ ψυχή βγαίνει ἀπό τό σῶμα

Ο άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, πατριάρχης Αλεξανδρείας (6ος-7ος αι), μιλούσε διαρκώς γιά τόν θάνατο καί την έξοδο της ψυχής από τό σώμα, επαναλαμβάνοντας οσα σχετικά είχαν αποκαλυφθεί στον όσιο Συμεών τόν Θαυμαστορείτη. «Όταν η ψυχή βγαίνει από τό σώμα», έλεγε, «καί ανεβαίνει από τη γη στον ουρανό, τη συναντούν ομάδες-ομάδες δαιμόνων, τη σταματούν καί την κατηγορούν γιά τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την οργή, τη ζήλια, τον θυμό, τη μνησικακία, την υπερηφάνεια, την αισχρολογία, την ανυπακοή, τη μοχθηρία, τη φιλαργυρία, τη μέθη, τη γαστριμαργία, την πονηριά, τη μαγεία, το μίσος, τον φόνο, την κλοπή, τη σκληροκαρδία, την πορνεία καί τη μοιχεία, όλα, κοντολογίς, τα αμαρτήματα. Καί καθώς η ψυχή κατά την πορεία της από τη γη ως τόν ουρανό θα δίνει λογαριασμό γι` αυτά, οι άγγελοι θα στέκονται παράμερά της, μην μπορώντας να τη βοηθήσουν.
Θα τη βοηθούν τότε μόνο η μετάνοιά της καί τά καλά της έργα, προπάντων η ελεημοσύνη. Γιατί, αν δεν μετανοήσουμε γιά κάποια αμαρτία, έχοντάς την ξεχάσει, μέ την ελεημοσύνη μπορούμε να περάσουμε από τά δαιμονικά τελωνεία. 
Ας αναλογιστούμε μέ φόβο, αδελφοί, την πικρή ώρα της συναντήσεώς μας με τα σκληρά και άσπλαχνα τελώνια. Επειδή τότε ίσως δεν θα μπορέσουμε ν’ απαντήσουμε στις κατηγορίες τους, ας μετανοήσουμε τώρα γιά όλες τίς αμαρτίες μας καί ας κάνουμε όσες ελεημοσύνες μπορούμε. Αυτές θα μας συνοδεύσουν από τη γη στον ουρανό καί θα μας γλιτώσουν από τά χέρια των δαιμόνων, πού μας φθονούν πολύ. Μεγάλος φόβος μας περιμένει στον αέρα, μεγάλη δοκιμασία! »


Λόγος γιά τά πνεύματα-Λόγος γιά τόν θάνατο

Συγγραφέας : Ἅγιος Ἰγνάτιος Μπριαντσανίνωφ. 
 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ.
http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2016/11/blog-post_770.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible