Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Ποιός κάνει περισσότερη ἄσκηση;

 Κάποιοι "σκανδαλίζονταν" με τον Άγιο Αρσένιο τον Μέγα ο οποίος κοιμόταν πάνω σε ένα κρεβάτι από φοίνικες για να είναι λίγο πιο μαλακά (αν θυμάμαι καλά). Κάποιοι μοναχοί το θεωρούσαν πολυτέλεια.

Ένας γέροντας λοιπόν ακούγοντας τους μοναχούς να κατακρίνουν τον Άγιο Αρσένιο τους είπε το εξής: "Μην βλέπετε απλά τα γεγονότα χωρίς να εξετάζεται την ζωή του ανθρώπου. Ο Αρσένιος κοιμόταν μέσα στο παλάτι, πάνω σε στρώματα μαλακά, με μετάξια και πούπουλα ενώ τώρα για την αγάπη του Χριστού κοιμάται σε μια καλύβα πάνω σε φοίνικες.
 
Εσείς από την άλλη, οι περισσότεροι κοιμόσασταν σε χειρότερες καλύβες από ότι τώρα, κάποιοι ζούσατε και μέσα σε σπηλιές λόγο φτώχειας, ενώ τώρα απολαμβάνετε την θαλπωρή έστω αυτής της καλύβης σας. Ποιος λοιπόν κάνει περισσότερη άσκηση, εσείς ή ο Αρσένιος; Ο Αρσένιος φυσικά, μιας και αυτός κακοπαθεί σε σύγκριση με την ζωή που μπορούσε να έχει και είχε παλαιότερα, ενώ εσείς, ναι μεν ενδυθήκατε το μοναχικό ένδυμα όμως δεν κακοπαθείτε τόσο όσο στην προηγούμενη ζωή σας.
 
Εσείς τότε κακοπαθούσατε αναγκαστικά, όχι δηλαδή, γιατί το θέλατε αλλά διότι δεν μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά, ο Αρσένιος όμως κακοπαθεί από επιλογή, ενώ μπορούσε να ζει μέσα σε παλάτια".
π.Π.Π
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ