Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Τό βασικό εἶναι νά γνωρίζουμε καί νά λογαριάζουμε πόσο ὅλες οἱ πράξεις, τά λόγια καί οἱ σκέψεις μας ἀναπόφευκτα ἐντυπώνονται καί στίς τέσσερις πλευρές: στόν Θεό καί στόν πνευματικό κόσμο, στή φύση, στούς ἀνθρώπους καί στήν ψυχή μας.



Το νερό είναι λεπτότερο από το χώμα• η φωτιά  είναι λεπτότερη από το νερό ο αέρας λεπτότερος από τη φωτιά ο ηλεκτρισμός λεπτότερος από τον αέρα. Ωστόσο ο αέρας και ο ηλεκτρισμός, συγκρινόμενα προς τον πνευματικό κόσμο, είναι στοιχεία με πυκνότητα.
Ο ηλεκτρισμός είναι πολύ λεπτός, αλλα η φωνή είναι λεπτότερη από τον ηλεκτρισμό• η σκέψη είναι λεπτότερη απ’ τη, φωνή το πνεύμα είναι λεπτότερο απ’ τη σκέψη.
Ο αέρας είναι λεπτός και μεταφέρει τη φωνή σε μεγάλη απόσταση. Ο ηλεκτρισμός είναι λεπτός και μεταφέρει το φως σε μεγάλη απόσταση. Πολλω μάλλον και κάθε πράξη μας, κάθε λέξη και κάθε σκέψη μας μεταφέρεται στις εσχατιές τού πνευματικού κόσμου. Ω, πόσο φοβερό πραγματικά είναι να διαπράττουμε αμαρτωλές πράξεις, να προφέρουμε αμαρτωλά λόγια και να σκεπτόμαστε παράλογες σκέψεις! Ω, σε τί απροσμέτρητες αποστάσεις φτάνουν οι κυματισμοί πού προκαλούνται έτσι στην πνευματική θάλασσα!
 Εντούτοις, ας μην περιεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες τού άγνωστου σ' εμάς κόσμου. Το βασικό είναι να γνωρίζουμε και να λογαριάζουμε πόσο όλες οι πράξεις, τα λόγια και οι σκέψεις μας αναπόφευκτα εντυπώνονται και στις τέσσερις πλευρές: στον Θεό και στον πνευματικό κόσμο, στή φύση, στους ανθρώπους και στήν ψυχή μας.Άν εμπεδώσουμε αύτή τήν επίγνωση, θά φθάσουμε σ’ ένα υψηλό επίπεδο σωτήριας εγρήγορσης.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΜΗΝΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ.

http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2018/02/blog-post_548.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible