Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Ὁ Ὅσιος Συμεών ὁ Στυλύτης, ὁ ἐν τῷ Θαυμαστῷ Ὄρει. Ἁγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

24 Μαΐου

Ο όσιος Συμεών ο Στυλίτης, ο εν τω Θαυμαστώ 'Όρει

Ο αξιοθαύμαστος αυτός άγιος γεννήθηκε στην Αντιόχεια το έτος 522, όταν βασίλευε ο αυτοκράτορας Ιουστίνος. Ο πατέρας του χάθηκε κατά την διάρκεια κάποιου σεισμού και ο Συμεών έμεινε μόνος με την μητέρα του, Μάρθα.
Σε ηλικία μόλις έξι ετών αναχώρησε ίτην έρημο, κοντά σε κάποιον πνευματικό πατέρα ονόματι Ιωάννη, υπό την καθοδήγηση του οποίου επιδόθηκε στην ασκητική ζωή με αυστηρή νηστεία και κανόνα προσευχής, καταπλήσσοντας όλους, όσοι τον είδαν. Αφού υπέμεινε φοβερούς δαιμονικούς πειρασμούς, έλαβε πλείονας όντως από τον Θεό και τους αγγέλους Του, την ανάπαυση και την Χάρη. Ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός παρουσιάστηκε στον Συμεών ως ένας εκθαμβωτικά όμορφος νέος και ύστερα άπ’ αυτό, η καρδιά του ανεφλέγη με Αγάπη διάπυρη για τον Θεό. Ανέβηκε σε στύλο και παρέμεινε εκεί χρόνια πολλά προσευχόμενος και αναπέμποντας ύμνους και ωδές πνευματικές στον Θεό. Κατόπιν με θεία καθοδήγηση αποσύρθηκε σε κάποιο όρος, το οποίο ονομάστηκε από τον ίδιο τον Κύριο «Θαυμαστόν Όρος»: εξ’ ου και η προσωνυμία του όσιου Συμεών ο εν τω Θαυμαστώ ’Όρει ή Θαυμαστορείτης.

Χάρις στην μεγάλη Αγάπη του για τον Θεό, έλαβε άνωθεν σπάνια δωρεά και πλούτο χάριτος, με την οποία θεράπευε κάθε ασθένεια, ημέρευε τα άγρια θηρία, έβλεπε διορατικώς μακρινούς τόπους και επίσης διέκρινε μέσα στις καρδιές των ανθρώπων. Εκστατικός γενόμενος, ατένιζε τούς ουρανούς και συνομιλούσε με τούς αγγέλους• έκανε τούς δαίμονες να φρίττουν και να φεύγουν έντρομοι, προφήτευε, ζούσε κατά καιρούς χωρίς καθόλου ύπνο επί τριάντα ημέρες και χωρίς φαγητό γιά ακόμη μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, δεχόμενος τροφή από τα χέρια αγγέλων.

Στο πρόσωπο του οσίου Συμεών βρήκαν την ακραιφνή εκπλήρωσή τους οι λόγοι του Κυρίου: ο πιστεύων εις εμέ, τα έργα α εγώ ποιώ κακείνος ποιήσει, και μείζονα τούτων ποιήσει (Ίωάν. 14,12). Ο όσιος αποδήμησε εις Κύριον το 596, στο 75ο έτος της ζωής του, γιά να αγάλλεται αιωνίως στη θέα τού προσώπου του Θεού μαζί με τούς αγγέλους Του.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΗΝΑΣ  ΜΑΙΟΣ.


http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2018/05/24_24.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible