Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Ὁ πατήρ Ἰλαρίωνας ἐργάστηκε γιά πολύ καιρό στό Ἅγιο Ὄρος. Ἕνας ἀπό τούς διάλογους τοῦ γέροντα Ἰλαρίωνα καί τοῦ πνευματικοῦ του παιδιοῦ στόν Ἄθω.

Ο πατήρ Ιλαρίωνας εργάστηκε για πολύ καιρό στο Άγιο Όρος. Ένας από τους διάλογους του γέροντα Ιλαρίωνα και του πνευματικού του παιδιού στον Άθω.

Στον Άθωνα προσεύχεσαι  και εκτελείς λατρεία τη νύχτα. Οι νυχτερινές ώρες είναι οι πιο ευνοϊκές για τους μοναχούς. Οι μοναχοί καταργούν τη νύχτα και την προτιμούν με έξυπνο τρόπο για προσευχή. Ο μοναχός ανήκει σε διαφορετικό κόσμο (εξ ου και η λέξη "μοναχός"). Μοναχισμός - το μυστήριο του κόσμου να έρθει - έτσι λένε οι γέροντες στην τελετή του  μοναχού.Λέει η Αποκάλυψη, «Και η νύχτα δεν θα υπάρχει» (Αποκάλυψη 22, 5.).
Εδώ, στο Άγιον Όρος, δεν υπάρχει νύχτα, και ο ίδιος ο Κύριος, ο Ήλιος της Αλήθειας, φωτίζει και φωτίζει όλους και όλα. "Η νύχτα δεν είναι φωτεινή για τους άπιστους, αλλά για τους πιστούς είναι φωτισμένος."
Τα αστέρια εμφανίζονται στον ουρανό και όλοι ο Άθως ανεβάζει την προσευχή, δοξάζοντας τον Κύριο, ο οποίος δημιούργησε αυτόν τον κόσμο. Τη νύχτα δεν αισθάνεστε την ώρα, εδώ στις νυκτερινές αγρυπνίες η αιωνιότητα βασιλεύει. Το Άγιο Όρος τη νύχτα αγκαλιάζεται από μια φλόγα προσευχών. «! Δόξα σοι, για μας δείχνει το φως» Και όταν οι λέξεις Ο ήλιος ανατέλλει, η  λάμψη του , μας θυμίζει τον ερχομό της δόξας του ήλιου της αλήθειας - Χριστού.

http://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/09/blog-post_279.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ