Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Ὁ Θεός εἶναι πανταχού παρών...τά πάντα βλέπει, τά πάντα ακούει, τά πάντα γράφει...

Τρεις φορές στη ζωή μου, βρέθηκα σε πολύ δύσκολη στιγμή και κανείς δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Τότε πήρα τηλέφωνο στη Λέσβο, στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ και μίλησα με την Αγία ηγουμένη, την Ευγενία Κλειδαρά.
Και τις 3 φορές με πήρε τηλέφωνο η ηγουμένη και με έδωσε τη λύση στο πρόβλημα μου. Όταν την ρώτησα από που ήξερε, αυτά που με έλεγε, με είπε, ότι είχε πληροφορία από τον Άγιο Ραφαήλ. Μεγάλη ευγνωμοσύνη χρωστάω στον Άγιο Ραφαήλ!

❈ Ο Χριστός είναι Ορθόδοξος, δεν είναι ούτε προτεστάντης, ούτε παπικός, ούτε Αρμένιος, τίποτα από όλα αυτά. Απόδειξη είναι, ότι εδώ και 1600 χρόνια γίνεται η απόδοση του Αγίου Φωτός στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, μόνο στον Ορθόδοξο Πατριάρχη!
Σε αυτά τα 1600 χρόνια, πολλές φορές προσπάθησαν οι ετερόδοξοι να πάρουν το Άγιο Φως με την βία, αλλά ο Θεός δεν τους το έδωσε ουδέποτε! Ας έρθουν οι κύριοι με τις Εκκλησίες τους π.χ. οι παπικοί και να μας πουν πότε πήραν το Φως της Αναστάσεως από τον Χριστό. Ποτέ!
Ας έρθουν οι Αρμένιοι, ας έρθουν οι Προτεστάντες, ας έρθουν... όλοι. Σε κάνεναν και ποτέ δεν τους δόθηκε το Άγιο Φως! Μα ποτέ!
Εφόσον ο Χριστός δεν τους το δίνει, γιατί εμμένουν στην πλάνη και στην αίρεσή τους;
Και έχεις τον άλλον να σου λέει, ότι και οι παπικοί είναι Χριστιανοί. Μα πως είναι Χριστιανοί, αφού ο Θεός τους απορρίπτει, μη δίνοντάς τους, το Άγιο Φως; Δεν ξέρουν τι λένε οι άνθρωποι...

❈ Ο Θεός είναι πανταχού παρών, όπου και αν βρίσκεσαι, ό,τι και αν σκέφτεσαι, ό,τι και αν λες. Ακόμα και στα πιο σκοτεινά μέρη αν βρίσκεσαι, το βλέμμα του Θεού σε παρακολουθεί. Μόνο ο Θεός είναι πανταχού παρών, ούτε οι Άγιοι, ούτε η Παναγία, ούτε και ο διάβολος είναι πανταχού παρών.
Στις πρώτες Εκκλησίες, στο τέμπλο πάνω από την ωραία πύλη, ζωγράφιζαν ένα αυτί, ένα μάτι και έναν κονδυλοφόρο, για να τα βλέπει πάντοτε ο άνθρωπος και να μην κοροϊδεύει τον εαυτόν του. Του υπενθύμιζαν, ότι ο Θεός τα πάντα βλέπει, τα πάντα ακούει, τα πάντα γράφει...


Ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος (1916 - 1982)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible