Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Γέροντας Ἰερώνυμος τοῦ Sanaksar. Συμβουλές

- Δεν ξέρετε τι να κάνετε σωστά; - Ρωτήστε τον Φύλακα Άγγελο. Μια καλή σκέψη θα έρθει και θα βάλει στην καρδιά σας τι να κάνετε. Η καρδιά θα γίνει εύκολη, θα υπάρχει γαλήνη. Αν υπάρχει φόβος και άγχος, μην αναλάβετε δράση.

- Ξεκινάτε οποιαδήποτε επιχείρηση - σταθείτε στα ανατολικά και προσευχηθείτε.

- Πώς να ζητιανέψουν σαν παιδιά; - 150 «Θεοτόκο και Παρθένε ».


- Προσευχήσου το βράδυ.

Πότε;

- Σηκωθείτε από τον ύπνο. Τότε η προσευχή είναι 40 φορές πιο δυνατή (από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας)

- Προσπαθήστε να κοιμάστε λιγότερο. Παραμείνετε περισσότερο στην προσευχή. Τώρα όλοι βρίσκονται σε αδρανοποίηση στην τηλεόραση και τον υπολογιστή. Ζητήστε από τον Κύριο μετάνοια.

- Όλοι μπορούν να προσευχηθούν στον Θεό στη Λειτουργία.

- Προσέξτε να μην καταδικάσετε την ιεροσύνη. Ο Κύριος θα ζητήσει λόγο από όλους.

- Μετανιώνω για τα λάθη που έγιναν Να είστε αποφασισμένοι να βελτιωθείτε.

- Οι άνθρωποι βιάζονται να πλουτίσουν, αλλά όλα τα οφέλη θα τους τα αφαιρέσει ο θάνατος. Όλη σας την προσοχή τραβούν. Σταματήστε την τρέλα! Συνειδητοποιήστε και μετανοήστε για τις αμαρτίες σας. Μείνε σε συνεχή μετάνοια. Μετανιώνετε για τα λάθη που έχετε κάνει. Άφησε τα πάντα και μπες στην αιωνιότητα με την ψυχή σου

- Βάλτε τον Κύριο μπροστά σας, και όλα θα είναι ομαλά μαζί σας.

- Πίστη, αγάπη, ταπεινοφροσύνη - πάρτε αυτό ως βάση.

- Να είσαι ελεήμων, ακόμα και στα λόγια, αν δεν μπορείς να δώσεις.

- Όποιος είναι ο πρώτος που λέει «συγγνώμη» συλλέγει βραβεία.

- Κρύψτε τις αρετές σας. Να είστε σοφοί, συνετοί. Θα σε προσβάλλουν, θα σε ταπεινώσουν - ταπεινώσου, υποχωρήστε.

- Όλες οι πράξεις, οι σκέψεις σας κ.λπ., αν δεν έχετε αγάπη, τότε όλα αυτά δεν θα έχουν σημασία.

- Διατηρήστε την ειρήνη στα σπίτια σας. Γίνε πλούσιος στον ουρανό. Από τη διαφθορά θα θερίσετε τη διαφθορά. Βιαστείτε να κάνετε το καλό!

Κάνε το καλό σε κάθε μέρος και ανά πάσα στιγμή. Αντάλλαξε το κακό με καλό. Σπεύσατε να κάνετε καλές πράξεις όσο είστε ζωντανοί. Ζορίστε τον εαυτό σας, μήπως σας εμποδίσει ο εχθρός. Με τη δουλειά, την επιθυμία, με τη βοήθεια του Θεού, ο άνθρωπος συνηθίζει στην καλοσύνη, στην προσευχή του Ιησού. Ο φύλακας άγγελος θα σας προστατεύσει κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών, θα παρουσιάσει τις καλές σας πράξεις. Και όταν ο άνθρωπος καθαρίζεται, το Άγιο Πνεύμα κατοικεί σε έναν άνθρωπο.

- Σβήστε τη σπίθα του ερεθισμού. Εάν σας φέρονται άσχημα, με εκνευρισμό, ζητήστε συγχώρεση και φύγετε.

- Τα πνεύματα της κακίας δεν μας αφήνουν ούτε μια μέρα. Γίνεται πόλεμος. Μην αφήσετε τον εχθρό να μπει στην καρδιά σας διέταξε να σωπάσει, να παγώσει. Πες στον Θεό ότι η ψυχή είναι γεμάτη κακία. Όταν έρθει το κακό - αναγκάστε τον εαυτό σας να αστειευτεί, η ευθυμία και το κακό, όπως ο καπνός, θα εξαφανιστούν.

Διαβάστε 150 «Θεοτόκο και Παρθένε ». Και σιώπησε σιώπησε σιώπησε ! Ζητήστε πολλές φορές συγχώρεση από αυτούς που σας προσέβαλαν και ο εχθρός θα υποχωρήσει.

- Συχνά πρέπει να μετανιώνουμε για μια αλόγιστη λέξη ή πράξη. Θα έδιναν τα πάντα για να τον πάρουν πίσω, αλλά αργά, η ζημιά έγινε. Κι αυτό γιατί δεν έβαλαν τον Θεό μπροστά τους, δεν στράφηκαν σε Αυτόν, δεν ζήτησαν ευλογίες, οδηγίες και νουθεσίες.

- Κάνε τα πάντα για χάρη του Χριστού, χωρίς μουρμούρες και αμφιβολίες. Με το όνομα του Κυρίου, όλα θα είναι τόσο ευάρεστα στον Θεό. Αν ζεις στον Κύριο, θα λάμπεις σαν φώτα.

- Να έχεις φόβο Θεού, δεν μπορείς να μιλάς στην εκκλησία. Θα κρατάτε μια αναφορά για κάθε προφορική λέξη. Με έναν ψίθυρο - εάν απαιτείται. Εξαιτίας αυτού έχεις λύπη. Στο μυστήριο, αν δεν μετέχεις, στάσου σαν λαμπάδα. Ζητήστε από τον Κύριο τις ανάγκες σας . Άγιοι προσεύχονται για όσους μπαίνουν με φόβο στο ναό του Θεού. Είναι λίγοι από αυτούς.

- Αν έβλεπες τα βασανιστήρια στην κόλαση, δεν θα πήγαινες για ύπνο και θα έτρωγες. Φόβος και αιώνιο μαρτύριο κάτω από τη συνείδηση. Όλοι θα έχουν πλήρη συνείδηση. Σώμα και ψυχή στην κόλαση.

- Κράτα την γλώσσα σου. Κράτα την ειρήνη

- Ποτέ μην φοβάσαι τίποτα. Ο ίδιος ο Κύριος είπε: «Μη φοβάσαι, μικρό ποίμνιο!». Φοβάστε τον Θεό και την κρίση Του.

- Διαβάστε το Ευαγγέλιο καθημερινά, πιέστε τον εαυτό σας, σπρώξτε τον εαυτό σας. Το κακό πνεύμα υποχωρεί. Βαρετό, δεν θέλω να διαβάσω - διαβάστε το! Η μεταμόρφωση γίνεται μέσα μας με αόρατο τρόπο. Οι αλλαγές γίνονται σε έναν άνθρωπο αόρατα. Ό,τι είναι χρήσιμο σε εμάς φωτίζεται από το Άγιο Πνεύμα. Αυτό είναι δουλειά. Μαθαίνω να διαβάζω.

- Όταν ο Κύριος είναι μαζί σας - ελπίδα για τη νίκη. Ο Κύριος είναι δυνατός να μετατρέπει το κακό σε καλό. Να είστε στον Θεό και ο Κύριος θα είναι μαζί σας. Βάλτε τον Θεό μπροστά σας. Τι δουλειά ξεκινάς, μπες στο μεταφορικό, πέρασες το κατώφλι της δουλειάς κ.λπ. - "Κύριε, ευλόγησε!"

- Ο κακός εξασθενεί με την προσευχή και τη νηστεία. Είναι απαραίτητο να το τηρήστε . Μικροί μεγάλοι Ο Κύριος είπε - με νηστεία και προσευχή. Μη πορνεύεις. Η πιο ποταπή αμαρτία ενώπιον του Θεού.

- Ετοιμαστείτε «σπίτι» στον ουρανό . Κάνε το καλό για χάρη του Χριστού, για χάρη του Κυρίου.

Παρακαλώντας τον εαυτό σας, ταπεινώστε τον εαυτό σας. Καλέστε τους αγίους σας, διαβάστε τους τα τροπάρια.

- Να είσαι πάντα στον Θεό. Ρωτήστε: «Ενίσχυσέ μας, Κύριε, στην Ορθόδοξη πίστη». Έχε πίστη και μην αμφιβάλλεις. Ο Πέτρος αμφέβαλλε όταν περπάτησε στα νερά και άρχισε να πνίγεται.

- Πού είναι πιο ασφαλές να σωθείς; - Σε κάθε τόπο της κυριαρχίας Του! Μείνε εκεί που ζεις και αντέχεις.

- Ταπεινώστε τις ψυχές σας. Ένας ταπεινός άνθρωπος παραδίδεται ολοκληρωτικά στο θέλημα του Θεού. Εμπιστεύεται στον Θεό, όχι στον εαυτό του και στον άνθρωπο.

- Μείνετε νηστικοί την Τετάρτη και την Παρασκευή. Σε όσους απέχουν ακόμη και τη Δευτέρα, ο Φύλακας Άγγελος θα ενημερώσει την ώρα του θανάτου και θα συναντήσετε αυτή την ώρα χαρούμενα, σαν αργία. Γρήγορα όσο μπορείς. Τρώτε άπαχο φαγητό, αλλά χορτασμένο. Όταν αμάρτησες, άρεσε στον εχθρό,το γράφει στο καταστατικό του. Και τώρα θα κάνει τα πάντα για να σε ρίξει κάτω. Θα προκαλέσει απελπισία, παραμέληση κ.λπ., ζορίστε τον εαυτό σας, δουλέψτε. Και ο Θεός χρειάζεται μόνο μια ραγισμένη καρδιά. Γονατίστε, προσευχηθείτε με μετάνοια, με μεταμελημένη καρδιά, αν και έχετε διαβάσει ελάχιστες προσευχές. Ο Κύριος σταδιακά θα σας νουθετεί και θα σας διαφωτίσει. Μέσω της μετάνοιας, αν με συντετριμμένη καρδιά και με όλη σου την ψυχή, θα προσεγγίσεις τον Θεό.

- Να χαίρεσαι που είσαι Ορθόδοξος. Ζητήστε από τον Κύριο δύναμη, και όλα θα σας προστεθούν. Έχεις μόνο πίστη. Σλαβικοί λαοί, είναι αδύνατο να τους χωρίσουμε. Είμαστε συνυφασμένοι: αυτή η Λευκή Ρωσία, αυτή η Μικρή Ρωσία, αυτή η Μεγάλη Ρωσία - όλη η ίδια Ρωσία. Ο Κύριος είπε: «Θα τους ενώσω με το Πνεύμα Μου». Είμαστε απόμακροι, ήρθαμε εδώ, δεν γνωριζόμαστε, και μιλάμε για τον Θεό και παρηγορούμαστε από αυτό. Αυτό λέγεται «Θα τους ενώσω με το Άγιο Πνεύμα, και θα τους χωρίσω στο σπίτι». Να είστε εν Θεώ, να είστε παράδειγμα στα σπίτια.

- Αν σας ρωτήσουν κάτι για πνευματικό θέμα, ξέρετε - απαντήστε, μην επιβάλλεστε.

- Παιδιά, υπακούτε στους γονείς σας. Πρέπει να πάρετε μια ευλογία από τους γονείς σας για οποιαδήποτε επιχείρηση. Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ηλικία. Πρέπει να υπάρχει υπακοή σε όλα.

- Μην λέτε άσχημα λόγια στα παιδιά όταν είστε θυμωμένοι. Η άσχημη κουβέντα μιας μητέρας καταστρέφει μέχρι το μεδούλι.

- Διδάξτε τα παιδιά στον Θεό, όχι με τα λόγια σας, αλλά με τις πράξεις σας. Για να σε βλέπουν στην ιερή γωνιά το πρωί και το βράδυ. Αν δεν προσεύχονται τώρα, τότε όταν τους επισκεφτεί ο Κύριος, θα θυμούνται και αυτά που άκουσαν από τα αυτιά τους…


http://apantaortodoxias.blogspot.com/2021/11/sanaksar.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible